Jump to content
Co nového? Mé kurzy

sweed

Members
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Diky za peknej clanek. Osobne mam take podobneho tucha, ze krize jeste neni u konce. Neco co se hromadi radu let preci nevyprcha behem roku a jen tim, ze se nekam nalejou penize a zbytek ekonomiky ztrada ;) Indexy nam sice rostou, ale zahledl jsem nejake debaty o tom, ze nejaky ten vetsi Double Bottom by se nam tam mohl klidne objevit. to soptik009: pokud se citis jako ovce, trading zrejmne nebude to prave pro tebe (tu) jinak plne souhlasim s paulus. mas pekne hodnoty, jen z nich nesklouznout. To LIBRI: [ital]3. Věřím, že tak jako platí zákon zachování energie, platí i v ekonomice zákon zachování vnitřní hodnoty ...hodnotná věc - (např. dům) musí pořád stát stejný ekvivalent vyjádřený třeba v hodinách lidské práce (neřeším extrémy jako je třeba lokalita - dům na Václaváku anebo uprostřed romské osady na východním Slovensku). Jednotka lidské práce je od určité doby poměřována potištěnými papírky, kterým říkáme peníze. Jako důsledek prvních dvou bodů dochází k znehodnocování těchto papírků (inflace), ale dům se staví pořád stejně dlouho (nebereme-li v potaz měnící se technologie) - tedy jeho hodnota zůstává pořád stejná. V reálu se to projevuje vyšší mzdou a vyšší cenou hodnotných věcí. [/ital] pises ze hodnotna vec musi stat porad stejny ekvivalent, a neresis technologie a nazyvas je extremy. jenze s temito extremy ty budes muset pocitat jako s jakousi promnennou zavislou na spouste dalsich veci. a pokud zacnes, v tu chvili zjistis, ze ten dum nemuze mit stejnou hodnotu pokud ho vyrabi 100lidi pul roku nebo jen 10lidi se stroji 2mesice. uz jen to, tech deset lidi postavi 3 baraky za stejnou dobu jako tech 100kusu(nebudeme resit extremy a propocitavat, jestli stroje vyjdou draz nez lide), zkusime to trosku jinak ... pokud budes mit dva lidi, kteri maji zajem o tento dum a do pul roku potrebuji bydlet a ty jsi si nechal postavit barak na kseft. v prvnim pripade cena pujde nahoru, jelikoz je jen jeden dum ale dva kupci, co se pretahujou o cenu a ty ho chces prodat samozrejmne co nejdraz.. v druhem pripade pokud mas zase jen ten jeden svuj dum(zbyle dva patri nekomu jinemu), budes tlacit cenu dolu, aby si zajemnce vybral zrovna ten tvuj. a z toho celeho vyplyva, ze stejny dum, nebude mit stejnou hodnotu, pokud ho neprojedes buldozerem a nerozprodas na cihly ;)
  2. supr ... nedavno jsem si stahnul ninja a chtel zkusit data z opentick, jenze oni maji na webu uz dlouho napsano, ze upgradujou sit a neprijimaji nove zakazniky :-( takze diky za novy zdroj (tu)
  3. alter: diky, taky dobrej takova ta druha strana mince ;) no nemuze byt kazdy trader, kdo by potom makal?! :) ja dneska trosku trenoval scalping eur/usd a byl jsem vcelku mile prekvapen, jakym zpusobem se to da delat. v kazdem pripade porad pracuji na sobe a doufam(snad ne marne) ze Trading For Living je moznej. on pokud clovek neni lehce navykovej a uplne blbej, nakouka nejakej ten screen time, precte vse co mu prijde pod ruku, sezene zakladni kapital, da si dokupy system, pravidla a disciplinu,ktere bude dodrzovat, bude si udrzovat jen male ztraty a ucit se z chyb, tak se preci k nejakym profitum propracovat musi (tu)
  4. diky, dobrej clanek, jen me utvrzuje v tom, ze je na case prestat si hrat a rozjet to se vsim vsudy (tu) pitr77: az budes obchodovat zive a uvids jak ztracis svoje penize, do toho te prijde navsitvit teta chamtivost, pochopis, jakej je rozdil obchodovani na demu a real ;) je sice hezke, ze muzes vyhrat 50K eur, ale porad nic neriskujes ze sveho majetku a to je presne to, co ti muze nadelat v hlave paseku, pokud nejsi na pripraven na ztraty. nehlede na to, sbirat jeden pip na 50lotech u xtb :) v realu bych hrozne rad nekoho takoveho vydel :)
  5. to Remarque: takze ty jen swingujes na par 15M svickach? podle ceho z toho vystupujes, pokud se muzu optat? uz to vidim, mas tam 5pips PT :)
  6. diky v tom clanku je jeden nadejny odkaz: [ital] Alternativní timeframe: volume a tickový graf.[/ital], bohuzel je nefunkcni ... jeste jedna prihloupla otazka, kde sezenu takovy NQ volume chart? u IB?? moc se v techto vodach nepohybuju a na FX jsem nic podobneho nezaregistroval.
  7. zdravim rad bych se zapojil, ale nejsem si jistej, co si mam predstavit pod pojmem [bold]timeframe 1500 volume [/bold]. me se volume normalne zobrazuje jako histogram. muzu na to hodit nejakou MA, cimz bych dostal caru. v clanku je psano, ze se obchoduje podle volume. dava volume lepsi signaly na paterny nez price?? diky
  8. zdravim predne musim podekovat za vasi reakci a vycerpavajici odpoved. co se mne tyce, ja mam blize k systemu 1. je mi takovy vice simpaticky a libi se mi to polovicni odprodavani. mohl by jste mi jeste rici, jakym zbusobem bych odesel z trhu, pokud by se po 1. nebo 2. prikoupeni trh obratil proti me? zrejmne na moji otazku mi da odpoved muj MM, ale stejne by me zajimalo, jestli by jste tu pozici 1.5 lotu zavrel v malem profitu, na nule nebo v male ztrate. ted ja :-) ja jsem nad tim premyslel trosku jinak. maly priklad: otevru pozici, ktera se mi pohne o 30pips v predpokladanem smeru, posunu si stop-loss, kterej mam nastavenej na 20pips do maleho 10pips profitu a prikoupim dalsi pozici ted uz jen se SL na 10pips a TP na 20pips, pokud se domnivam, ze trh jeste poslape. pokud se nahodou trh otoci proti me, zustavam na 0 pips profitu, pokud obchoduji stejny objem, ale pokud otevru jen polovicni pozici, zustava mi alespon 5pips z obchodu. nadruhou stranu: pokud se trh rozhodne jit mym smerem, a ja mam 1. TP mam na 60pips, 2. TP na 20pips, seberu celkem 80pips v pripade, ze obchoduji pozici o stejnem objemu. pokud ale obchoduji jen polovicni muj vydelek se zmensi z 80 na 70pips. cimz jsem lehce snizil vydelek a pritom eliminoval risk ztraty celeho obchodu. ten polovicni objem je jen priklad, dalsi zmenou objemu na 30% nebo 70% se budu dostavat zase k jinym cislum. jeste bych vas chtel pozadat, jestli by jste me nemohl nasmerovat na nejake info, kde bych nasel vice podobnych prikladu RM. domnivam se totiz, ze toto je spravna cesta k profitovemu obchodovani.
  9. to Airmike: chvili jsem nemohl prijit na to, co myslite temi SL, ale uz jsem doma :-) samozrejmne, ze jsem se nevyjadril presne, coz muze zacatecnikum zamotat hlavu a diky za opravu, editor-korektor by mel zasahnout :-) na Stop-loss by jsme se opravdu meli koukat jen jako na [bold] prikaz[/bold]. ja pouzivam tento obrat i pri stanoveni me maximalni castky, kterou muzu v dannem obchode ztratit a zrejmne ho budu muset nahradit jinym slovem asi RM. co se tyce prikupovani ve smeru trendu. ja jsem nepsal, ze prikupovani do trendu neni stastne reseni, dokonce si myslim, ze to muze byt velice prospesne :-) ja jsem psal, ze prikupovani [bold]stejneho objemu[/bold] neni az tak stastne reseni. je to cele jen muj subektivni nazor a rad se necham poucit o opaku. na druhou stranu prikupovani mensich objemu povazuji za prinosne. jelikoz se nam zmensuje pomer RRR. ted by me ale zajimalo, co basnik chtel povedet touto vetou: "mozno by sa oplatilo zamysliet nad tym ze pri dlhodobych trendoch je prave prikupovanie do trendu ta zaujimava volba strategie, ktora eliminuje potrebu SL ako prikazu." zvlaste nerozumim tomu, jakym zpusobem mi prikupovani pozic eliminuje potrebu SL. :S
  10. diky za clanek, sice vse uz bylo stokrat receno, ale neni na skodu si to precist znovu! to MAL: mam k tomu asi podobnej pristup, jako ty. nemam presne stanovenou hodnotu stop-lossu. pokousim se ho porad drzet kolem 2%, obcas ve vyjimecnych pripadech jsem ho schopnej nastavit az na 5% a to zejmena u drazsich kontraktu(zlato, stribro) nebo u vetsich pozic. stop-loss se pokousim nastavovat podle S/R nebo podle nejnizsi/nejvissi hodnoty za urcitou dobu. taky jako ty bojuju se positons sizing, coz je zajimavej nastroj, kterej muze hodne zmenit vydelecnej/prodelecnej system. postupne prichazim na to, ze prikupovat ve ztratovych pozicich je velice nebezpecne, prikupovani stejneho objemu v profitovych pozicich take neni az tak stastne reseni. tak ze ted testuju, prikupovani polovicnich pozic v rozbehlem profitovem obchodu s kratkym SL a TP, coz zatim vypada vcelku slibne. take postupne odprodavani kontraktu po 50-60% na TP's a parabolicky stop-loss vypada dobre. sice z trhu neberu maximum, ale na druhou stranu vyrane snizuju risk a tento system mi dovoly vydrzet v obchodu co nejdele. to Svjezmen: genialni myslenka. jednoducha a lehce aplikovatelna. Rekl bych, ze je to nejdulezitejsi z celeho clanku (tu) [center]************************************ *[bold] Obchodovani bez stop-lossu = gambling! [/bold]* ************************************[/center] pekny a slunecny vikend vsem ;)
  11. sweed

    Elliottovy vlny

    jeste otazecka, nemate nekdo tip, kde bych sehnal nejake dobre free historicke data Gold? v nejakem mensim TF. diky
  12. sweed

    Elliottovy vlny

    samozrejmne ze mate pravdu, ze je to blbost :-) koukal jsem do toho hodku, videl kanal nahoru, ocisloval a myslel, ze uz tomu rozumim :D Po prispevku Daeris_e jsem se hned prokousal 15 stranami diskuse a zjistil, ze je historie docela dulezita. jak by taky ne, kdyz se pokousime najit zacatek prvni vlny, od ktere potom postupujeme dopredu. take jsem nasel odpovedi na me otazky, co se tyce TF. precetl jsem si par nazoru, ze EW je jen ztrata casu a stejne se podle nej predvidat neda, ale to se vzdy nekdo najde, komu ten nebo urcity styl nefunguje. ted by me ale spise zajimalo, jakym zpusobem reaguje EW na ruzne dulezite veci. konkretne ted myslim trebas ten "bailout" a vetsi pohyb zlata, co se vcera udal. vim, ze to porad jeste neni primy dopad bailoutu, na ten si jeste budeme muset pockat, ale uz je to podmineno nejakou dulezitou zpravou. a pokud bych napriklad pokracoval v impulsu, tak by mi to zrejmne porusil nejake pravidlo. no a co bych delal ja?? zapomenul na impuls a hledal novy patern, nebo udela vyjimku a pokracoval v impulsu(je to pohyb, ktery neni prirozeny, pocita se vetsi zasah do trhu, kvuli korekci trhu)?? zrejmne po takovem vetsim pohybu se zmeni cela dynamika a musi se celej patern prekvalifikovat. ok, pak prijde ten bailout, do marketu se dostane 250Bil nasledovano dalsimi, ktere jsou schopne udelat nejake ty vlny navic. jakym zpusobem budou EW reagovat na to?? prece se porad nemuzu spolehat na odhadnutou vzdalenost z historicke vlny, protoze ta jeste ani netusi, ze do dalsi vlny se doustanou nejake penize navic. je mi jasny, ze bailout money nepijdou do zlata, ale jelikoz jsem se zlatem zacal, pokracuji s nim jako s ukazkovim prikladem. doufam, ze se vam podari prijit, co tim celym myslim, jestli ne, napisu to znova srozumitelnejsi formou. diky za vase reakce a hodne stesti pri lovu pipsu ;)
  13. sweed

    Elliottovy vlny

    Zdravim tak jsem si dneska trosku pohral s EV. A rad bych vedel, jestli jsou EV nejak spojeny s TF. Jestli se spise pouzivaji na vetsich TF nebo mensich. mam tu zlato na 15M, kde to vypada, ze se to bude blizit k pate vlne vrcholu (A), po ktere by mela prijit korekce a vlna (B). Casove by to mohlo odpovidat "Fed Chairman Bernanke Testifies".
  14. sweed

    Začátečnické rozpaky

    Ja jsem doufal, ze nekdo z vas zkusenejsich uz se s tim treba setkal. Bylo mi jasny, ze nedostanu odpoved na vsechny otazky, tak proto jsem jich napsal tolik a doufal, ze se nekdo chytne alespon na nejakou. S tim LTD jsem jen zetroval, sice si nejsem uplne jistej, jak to s nim je, ale domnivam se, ze pokud neuhradim plnou castku, ktera je samozrejmne daleko vetsi nez margin, tak maximalne bych mel prijit jeno margin. mozna by me jeste nekdo mohl chargovat nejakou pukutou, ale to uz asi ne. Nekde jsem o tom neco cetl dokonce i zde na financniku, ale uz to bude davno ;)
×
×
  • Vytvořit...