Jump to content
Co nového? Mé kurzy

kuba

Members
  • Počet příspěvků

    408
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Poslední odznaky

3

Komunitní reputace

  1. Zdravím Petře, jen jsem se chtěl zeptat na pár drobností ohledně tvého přístupu ke swingovému obchodování komodit... 1) V tomto článku... tohle je tvůj klasický vstup do obchodu, že čekáš na pullback k vykousnutí ve volume profilu nebo máš těch vstupů víc? Mám na mysli třeba nějakou price action typu flip nebo double top/bottom... 2) Vstupuješ předpřipraveným pending limitem na konkrétní ceně nebo to lovíš nějak za market případně za denní close? 3) Pokud je COT podle tvých představ, vstupuješ do obchodů i proti silně rozjetému trendu nebo vyhledáváš vstupy jenom do řekněme střednědobého trendu? Díky za tvoji reakci
  2. Skvělý článek Petře!
  3. Tome super článek, market internals jsou určitě silný nástroj na vylepšování AOS. Kdy přidáváte do kódu podmínky market internals? Mám na mysli v jaké fázi vytváření strategie, až úplně na konci nebo dříve?
  4. Tome když přidáte tento posouvaný SL k výstupu na konci dne, zlepší se tím equity a ostatní parametry jako PF, avg trade a max DD?
  5. petrci: to, že mám peníze zablokovaný v marginech u jiných obchodů ještě neznamená, že nedodržuju pravidla MM. Jediným kliknutím se mně peníze uvolní, což je podle mě trošku komfortnější a flexibilnější než posílat každý měsíc peníze k brokerovi na účet. Nevím jestli reálně obchoduješ, ale pokud ano, tak si svůj přístup k MM vyzkoušej a dej kdyžtak potom vědět. Já osobně nic takovýho dělat nebudu, protože beru trading trošku seriózněji. Diskuzi mezi náma bych uzavřel, snažil jsem se ti vysvětlit v několika bodech, proč mít na účtu vždycky rezervy. Ty na to máš svůj názor, což je OK, ale myslím, že tady už zbytečně plníme diskuzi balastem.
  6. Ve své poslední větě jsi na to v podstatě narazil... kromě výše uvedených bodů je dalším taky psychika tradera. Na celé portfolio riskuji max. 20% z celého účtu, takže kapitalizace je více než 5xDD a vím, že když se tato situace stane, budou mně zbývat ještě 4/5 účtu. Přijde mně to určitě lepší než 2x do roka posílat peníze k brokerovi a doplňovat účet. Krom toho já samozřejmě ten volný kapitál, co mám na účtu, dále alokuju do opcí a spreadů, takže mně taky na účtu neleží ladem a vytváří další zhodnocení.
  7. petrci: nedokážu si představit, že bych měl takto nastavené pravidla MM. Představ si, že jsi měl v ID historicky 5 po sobě ztrátových obchodů (nejvyšší DD) a na 1 obchod riskuješ 150 USD, tak bys v tvým případě mohl obchodovat účet 10K se 13 kontrakty (pokud neuvažuju margin). K AOS: vždycky je lepší mít dostatečné rezervy na účtu, protože ten 1,5 násobek nějaký systém čas od času udělá a potom budeš muset zbytečně čekat na převedení dalších peněz k brokerovi na účet místo toho, abys nasadil okamžitě jiný systém, který ti bude vydělávat. Kromě toho tam jsou nároky na margin pro jednotlivé kontrakty. Osobně mě 2% p.a. zhodnocení u bank vůbec nezajímají a beru je spíš jako vtip.
  8. To petrci: sice to není otázka na mě, ale můžu taky odpovědět... "Tomasi, tomu nerozumim. Proc je pak dulezity ten 4-5 nasobek?" Protože kdyby jsi měl jenom 1.5 násobek, tak kdyby se ti to stalo, tak si vyluxuješ účet. Když máš 4 až 5ti násobek max DD, tak víš, že pokud ti systém (portfolio) udělá 1.5 násobek DD, tak ti bude pořád zbývat dost kapitálu na další obchodování.
  9. Tome díky za super článek. Jestli se můžu zeptat, jak se vám daří roční zhodnocením na všech svých účtech? Podaří se vám splnit stanovený cíl 60 až 70%?
  10. kuba

    Data pro AB

    Zdravím, o víkendu jsem si poprvé začal hrát s AB a hned mně napadlo několik otázek ohledně vhodnosti dat pro AB. Jenom dodám, že jsem se všechny moje otázky snažil googlit především na webu výrobce a tady v diskuzi, bohužel jsem ohledně toho nenašel nic smysluplného. 1) Používáte při testování v datech i premarket session? Napadlo mě, že asi nedává moc smysl testovat indikátory na datech, které obsahují různé gapy. 2) Když testujete na jednom trhu např. více let, děláte na datech back-adjustování nebo používáte přesné OHLC konkrétních kontraktů? Budu vděčný za jakoukoliv pomoc
  11. Petře mám jenom drobný dotaz... zkoušel jste uvedený systém testovat na nižších timeframech (např. 1h, 15 min apod.). Pokud ano, dává systém rozumné výsledky nebo je nejlépe obchodovatelný na denním rámci? Díky
  12. kuba

    Vzdělávací kurzy - termíny

    Na tento kurz také čekám s velikým nadšením, takže otázka rocketrich mě také zajímá. Alespoň přibližný termín. Děkuji
  13. Tome jenom takový dotaz: co vám vadilo při obchodování IC na cestách? Podle mě se to dá velmi dobře obchodovat, aniž by se to muselo nějak zásadně řídit, akorát se musí hlídat SL. Díky za odpověď
  14. kuba

    Diverzifikace - přidání opcí do portfolia

    To krakra: doporučuji ti se zaměřit na nižší zhodnocení než se honit za tisícovkami procent za rok. Myslím, že se ti bude tradovat podstatně lépe. Ještě se musím vyjádřit ke tvé hlášce "Pokud máte na účte 10 000 000 USD tak to samozřejmě smysl má". Proč 10 mio? I s blbými 100K USD bys díky zhodnocení 40 % (jak píše jirib) měl 40K USD, což je za rok cca 740 000 Kč. Jestli je to pro tebe málo nebo hodně nevím, ale vím, že za cca 1 hodinu měsíčně je to sakra dobrá "mzda".
  15. kuba

    Diverzifikace - přidání opcí do portfolia

    To krakra: musím se zastat boraxe, pokud se bavíme o obchodování opcí, tak to přece neznamená, že musíš jet jenom konzervativní IC. Můžeš obchodovat směrové opce, nahé opce apod., takže se můžeš dostat i s opcemi na několik stovek procent zhodnocení za rok. U spreadů je to podobné, můžeš obchodovat konzervativně jenom kalendáře nebo agresivnější mezikomoditní a podle toho bude zhodnocení. Jinak co se týče hlášky "opční strategie Iron Condor má zhodnocení slabých 50%"... no nevím, pokud bys takové zhodnocení dosahoval desítky let, sám by ses divil, jak moc peněz máš na účtu. Na to, že se této strategii nemusíš vůbec věnovat, je 50% výborný výsledek. Osobně mířím s opcemi kolem 20 až 30 % zhodnocení za rok (bez position sizingu), ale samozřejmě s podstatně větším účtem, díky tomu se nemusím honit za stovkami procent a mám v obchodování celkem pohodu.
×
×
  • Vytvořit...