Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Honzin

Members
  • Počet příspěvků

    834
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

1

Komunitní reputace

  1. Za mne jednoznačně jeden z nej článků za poslední roky! Moc díky Petře. PS: ...někomu dokáže takový článek sesadit "růžové brýle" jak lepanec po hlavě...
  2. Díky za článek Petře. Má smysl se Relative volume zabývat i v rámci jemnějšího timeframe grafu (2 min apod.)? Předpokládám, že ne, protože budeme dostávat hodně "falešných" signálů.
  3. Příjemné počtení v akutálních 11° C v ČR ;). Uvítal bych ještě Petře podobný článek, více cestopisný, o okolních zemích. Nepředpokládám, že jsi zůstal celou dobu jen v Urugay. Ale pokud nebude, tak chápu, bylo by to už lehce mimo záběr tohoto webu. Ať se daří, pohodový návrat a minimální proleženiny z letadla přeji :D.
  4. Hezké zpestření a pro mne zajímavé informace, díky za článek a těším se na pokračování.
  5. JardaB: hmmmm, tak mne zrovna připadá z příspěvku, že jsi černoch vysoký 186 cm, 2x rozvedený, 3 děti, znamení kozoroh, 3x týdně si kupuješ Plesk, boty Prestiže..... Diskutujme tu, bavme se tu, ale nenavážejme se prosím zbytečně do sebe, to je pak zcela o ničem, díky :).
  6. Před časem jsi mi Petře říkal, že sepisuješ takové zamyšlení k tradingu, že to bude tak zajímavé čtení, jsem nečekal :). Jinak článek není o tom, že trader JE sniper, je to prostě jen zamyšlení, nic víc. Ostatně stačí si nečíst pasáže o odstřelovači, ale jen o obchodníkovi a je zde kupa dobrého čtení i tak. Pepe zvolil trochu jiný styl, mne osobně připadající čtivější, což je fajn. Tak ať se daří a ať nám ve FIMS skupině roste více a více úspěšných traderů.
  7. Jak píše Pepe. Tento článek a ještě také rozhovor s Bobrem hodnotím jako jedny z nej ZDARMA článků, zde na Finančníku. Navíc tento článek, pokud si ho čtenář velmi pozorně pročte a pak pozorně koukne na videa + udělá si vlastní další výzkum, může posunout mílovými kroky dál v ID tradingu..... Někteří nechápou, že se zde prezentují ZDARMA informace všude jinde "udržované pod pokličkou", nebo taky adekvátně placené (a to moc dobře sám vím)!!! Bohužel se asi vždy najde nějaký šťoural. Jenže pak se dostaneme k otázce, zda pokud zde bude často taková odezva, jestli vůbec autoři a také profesionální tradeři budou mít dále chutě psát takovéto články.... já moc doufám, že ano. Proto tento článek chválím, jsem moc rád za něj a budu moc rád za další takové. A nenechme se rozhodit tím, že někdo vstal opačným koncem s postele apod. :D
  8. Honzin

    AMP Futures

    Sejna: RTrader není potřeba mít pro trading zapnutý. Před nějakým časem v něm chtěli potvrdit akorát nějaké změny ohledně burzy (potvrdit kvůli poplatkům burze, že nejsem profi trader nebo tak něco), jinak ho nepoužívám. Co lze obchodovat za trhy s Rithmicem - google a hledat, otázka 5 sec. Při kombinaci se Sierrou tedy stačí jen správně nastavit v Sierre datafeed, a po připojení k Rithmicu přímo v Sierre jde vidět stav účtu live atd.
  9. Honzin

    AMP Futures

    A zadal jste tento dotaz už do google? :( ach jo.... Rithmic nepodporuje TICK, ale ti co používají Sierru (což je u FIMS většina) ji mají od Sierry zdarma... SanchezP Napsal: ------------------------------------------------------- > A nevíte jestli ten rythmic podporuje indikátor > TICK ?
  10. Honzin

    AMP Futures

    Ad AMP+ Rhitmic. Prosím více používejte zde na fóru "Vyhledávání", toto bylo minimálně ode mne zodpovězeno 3x. Rithmic data mají historické data, ale jen minutové a ne i tickové. Pro praktický trading je to zcela v pořádku a ve skupině FIMS je nás mnoho co tuto kombinaci používají. Pokud např. obchoduji FIMS přístup, tak mám zapnuté grafy od cca 15:00 (15:30 je open US seance) a bez problému se mi tahají live data, které potřebuji. To jest minutové data, tickové data a ještě ask/bid data. Problém by nastal, pokud by mi např. na 10 minut vypadl internet, tak těch 10 minut bych měl pouze v minutových datech a ne tickových a ask/bid. Ale jak jsem psal, pro 99% začínajících traderů je tohle řešení absolutně v pohodě.
  11. cookj: Uvazuju o zakoupeni FIMS webinare ale nechce se mi prechazet z platformy Ninja Trader na Sierra Charts. - Byl jsem na tom stejně a Sierra je prostě mnohem lepší pro ID trading, trvalo mi asi "celé" 2 dny, než jsem si zvykl na Sierru a neměnil bych Jsou "Fims" indikatory v platforme Ninja? - bohužel např. tzv. footprints nejsou součástí NT, ale dají se buď koupit jako placený produkt, nebo jsou možná i další řešení - pak jsou, ale minimálně 3 "indikátory", které dal dokupy sám Petr P. a ty jsou jen pro Sierru (další důvod pro ni) Jestli ze ano o kolik to stoji navic? - viz. předchozí Jak moc to je rozdilne ve srovnani se Sierra Charts? - stačí se podívat, kolik aktuálně traderů používá Sierru co se zabývají FIMS, odhadem je to přes 90% Je zde nekdo kdo ma zkusenosti s Fims na ninja trader a je uspesny? - vím minimálně o jednom, aktivním ve vlákně pro FIMS1, ale jestli ti sem napíše, to je už na něm Jak dlouho v prumeru trva nez clovek pochopi hlavni prvky Fims (vim ze je to indidualni - zajimame hruby nazor ci zkusenosti)? - pochopit to lze po částech v podstatě hned, pak je, ale potřeba čas to pilovat na SIMu vše dohromady (což s pomůckami od Petra P. pro Sierru jde velmi rychle). Než se nový trader "zajede", tak to bývá tak měsíc až dva SIM tradování, pak už většina co jsem pozoroval chápe co dělá. Vim ze Fims by se mel dat pouzit na jakemkoliv trhu ale pouziva ho nekdo uspesne v ranim trhu FESX? - tohle je záležitost volatility, FESX je určitě použitelný pro FIMS a sám jsem ho dříve obchodoval, ale pokud tento trh udělá dopoledne range 9 tick, tak je to už obtížnější (ale ne nemožné) pro trading. Navíc přijde třeba jen jedna hezká příležitost za celou seanci. Proto většina obchoduje odpoledne US trhy, volatilita je oproti dopoledni úplně jinde, příležitosti s velkou pravděpodobností jsou prakticky každou hodinku... Toť můj pohled na věc.
  12. Opět článek, co vůbec nezklamal, děkuji!
  13. Honzin

    AMP Futures

    grendel: Rithmic nemá historická tick data (pouze minutová), takže problém je v tomhle. Můžeš jet Replay jet na datech, která máš uložená z real time připojení. Takže pokud dnes zapnu PC, nechám jet Sierru, tak budu ukládat real time data. Ty pak mohu používat později na Replay.
×
×
  • Vytvořit...