Jump to content
Co nového? Mé kurzy

ajín

Members
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. ajín

    Edakk- psychologický deník, jak válčím denně na ropě

    Ahoj, kniha Trading na maximum vyšla dřív. Jinak doufám, že z toho časem uděláš i obchodní deník. Baví mě studovat, kdo kde vstupuje, pokud k tomu i něco napíše. Je pak možné se o tom případně pobavit.
  2. ajín

    Market Profile

    Trošku pozdě na odpověď,ale ANO. Pro mě ideální způsob, jak číst trh.
  3. riki33 Trošku pozdě na reakci, ale fakt jsem tak často nechodím. Pokud je název článku práce s grafy pro nováčky, tak prostě jen předpokládám, že ho čtou nováčci, kteří toho zákonitě ještě moc nevědí. Tím pádem budou mít spíše tendenci začít s něčím, co jim někdo zkušený kór když je provozovatelem poradí. Já svoji poznámku vznesl jen proto, aby se každý zamyslel, zda je tato cesta pro něj tou nejvhodnější. Nic víc. Jinak zpětně děkuji za upozornění.
  4. Rob99 Očividně máme rozdílné vnímání psaného slova. Když někdo napíše: Myslím si, že je možné obchodovať úspešne čisto podľa pocitov iba pozeraním na grafy, ale ide o vypracovaný - získaný zmysel, ktorý sa objaví po tisíckach hodín čumenia do grafov. Ale tiež sú za tým nejaké formácie/paterny, ktoré má človek v oku a ktorých vytvorenie vedie s vyššou pravdepodobnosťou k očakávanému pohybu. Tak to prostě není pro mě klikání jen tak. To je chápání tržní logiky. To, že někdo případně nevěří, že trh je řízen tržní logikou je jeho věc. mdina Já píši komentář na reakci na obchodní styl zkušeného obchodníka. Vy něco o nováčcích. Takže každý o něčem úplně jiném. Smysluplnost zde již opravdu chybí, končím i za mě.
  5. Rob99 Nervozita žádná, náramně se bavím. Já psal v množném čísle, takže vše není na vás. Pokud jste to myslel jinak a máte chuť, můžete mi to vysvětlit. Nevím, jak jinak porozumět citacím: Pri vsi ucte... to je nejvetsi blabol co si mohl napsat... na poznámku Petra_M Nerozumiem tomuto typu reakcií.. mdina napsal: Bohužel je to Tvoje smůla, jestli tak jasnému postu nerozumíš. Ale fakt se mi líbí, jak se nejvíce diskuzí rozvine kolem nejhloupějších teorii. Vaše reakce Rob99 nastesti se najdou traderi kteri to jsou schopni rozklicovat. No mne to moc nebavi, jen si dovedu predstavit kolik zacatecniku o tom zacne premyslet a zacnou to nedejboze praktikovat. Pravda je, ze kdyz krmeni leze samo do krmitka, tak by se nemelo odhanet. Ale tento server mi dal tolik, a v byznysu uz jsem tak dlouho, ze se obcas neudrzim a zkousim jit proti tem nejhvezdnatejsim myslenkam. Prostě jsem jen nepochopil, kde berete to přesvědčení, že je to takový nesmysl. Argument, že jste v byznysu už tak dlouho fakt neobstojí, to není záruka kvality, ač ho nespochybňuji. Petr_M jen jinými slovy popsal můj obchodní styl. Já prostě obchoduji tradingovou logiku založenou na přirozeném lidském instinktu vnímání tržního prostředí. Nejkrásnější je, že tento náš názorový spor stejně rozsoudí jen trh a ten nikdo neokecá.
  6. Peter_M Díky, že jste napsal: Myslím si, že je možné obchodovať úspešne čisto podľa pocitov iba pozeraním na grafy, ale ide o vypracovaný - získaný zmysel, ktorý sa objaví po tisíckach hodín čumenia do grafov. Ale tiež sú za tým nejaké formácie/paterny, ktoré má človek v oku a ktorých vytvorenie vedie s vyššou pravdepodobnosťou k očakávanému pohybu. Pořád nevím, kde z toho vyčíst, že to bylo určeno pro začátečníky, či snad, že je to dokonce obchodním přístupem Petra_M. Já z toho usuzuji, že pouze nezavrhl teoretickou možnost, že někdo s dostatkem znalostí, schopností a citu takto úspěšně obchoduje. Děkuji, že se někteří místní tradeři podělili s ptačím zobem a já už konečně vím, co je největší blábol a jedna z nejhloupějších teorií. Dále, že mám smůlu, protože jsem méně chápavý a nedokáži jisté věci rozklíčovat a ke všemu mám ty nejhvězdnatější myšlenky, proti kterým je nutno bojovat . V byznysu nejsem tak úspěšný jak oni , poněvadž nemám stovky příspěvků a dostatečně dlouho po registraci. Upřímně přiznám: Tento server mi poskytl kvalitní základní informace, spoustu dalších věcí vnímám a mám jinak. .
  7. nickirout, tak asi také nechápu, o čem je opravdová svoboda. Já s vámi jednoznačně souhlasím.
  8. Pokud tento článek má sloužit jako návod pro nováčky, pak ho s prominutím považuji za návod velmi diskutabilní. Jest-li jsem to pochopil špatně a je to jen vyjádřením osobní zkušenosti jednoho obchodníka, tak se omlouvám za mé pomalejší chápání.
  9. ajín

    Market Profile

    Ahoj magik3939, nějak se mi nedostává času a večer po close se mi už ani popravdě řečeno nechce dělat nějaké screeny s popisem. Pokud chceš, tak sem dávej svoje vstupy ty a já ti k nim nejpozději o víkendu řeknu, zda mi dávaly logiku.
  10. ajín

    Market Profile

    fenomen, tahle kombinace profilu je standartní nastavení indikátoru. Polož si otázku, na čem chceš postavit svůj obchodní systém. Podle toho pečlivě vybírej literaturu. Dalton je základ, něco jako povinná četba úplně pro každého (nebojím se dodat) a to nemyslím jen pro budoucí profiláky. Pokud neřešíš každé euro, tak u vás je ješte k dostání i český překlad. Hlavně postav svůj OS na věcech, které z principu budou fungovat vždy.
  11. ajín

    Market Profile

    fenomen, včera jsem nestíhal. Na vysvětlenou, používám 30 minutové svíčky= písmena, volume profil je součástí, takže mam bod kontroly a oblast hodnoty z obou. Tvoje myšlení ohledně pohybu od jednoho velkého volumu k druhému je OK, ale z mého pohledu použitelné max. pro swingové a dlouhodobé obchody. Já obchoduji intraday. Nevím, co obchoduješ za trh. Pro mě na ropě je nutný SL pro takovéto obchody již moc. Podle mě čekat na volume levelu a na základě DOMu a T&S, se rozhodnout pro vstup není ta správná cesta (alespoň pro mě ne). Jedině, že umíš poznat, že tam selhala aukce. Já v podstatě se na základě profilu rozhodnu do jakého směru chci vzít obchod a jen si počkám na vhodnou úroveň. Rozhoduji se na základě: má někdo na trhu převahu = stoupající, klesající profily za posledních několik dní kde trh dnes otevřel v porovnání s předchozím dnem a co za včejejšek bylo za den z pohledu typu dní na profilu kde trh bude otvírat( možnost zobchodovat hned typ otevření),....jak trh otevřel Toto jsou pro mě klíčové informace, ze kterých vycházím. Pak již čekám na vytvoření otevíracího rozpětí= záleží na jeho velikosti a sleduji jak se trh snaží proobchodovat jeho hrany= pokud počítám se směrovým přesvědčením toho pohybu. Pokud ne, tak hledám levely např. hrany VA pro vstup proti- s PT právě na vPOC. Důležité je rozlišovat iniciační a reakční pohyby. Všechny obchody vychází z aktuelního dění, schopnost reversu pozice je důležitá. Spíš je to na zodpovězení konkrétního dotazu. Nevím, co vše znáš, či tě zajimá. Order flow jsem dočasně vyřadil, snažím se zobchodovat jen myšlenku, úplně přesné načasování vstupu je zatím odsunuto.
  12. ajín

    Market Profile

    Ahoj magik3939, pro poslílače CH. klidně, není problém. fenomen, tak to jsme si nerozuměli, až skončí parket tak k tomu něco napíši, třeba to k něčemu bude.
  13. ajín

    Market Profile

    zdravim fenomen, já používám pro vstup všechny referenční body z profilu ( včetně výběžků, singlů...). Snažím se vstupovat v místě, kde považuji cenu za férovou a je mi jedno jaká profilová úroveň to zrovna je. Takže VPOC a hrany VA jsou to poměrně často. U targetu je to složitější, záleží jak velký potenciál danému obchodu dávám. Vše je dáno okolnostmi.
  14. ajín

    Stranger-ove okienko NQ

    Já osobně bych se přimlouval "pouze" za uzavření vlákna, aby si každý mohl udělat svůj názor i zpětně.
  15. ajín

    Stranger-ove okienko NQ

    zdravim stranger, můj obdiv, že stále máš chuť jít do toho veřejně. Z mého pohledu ztráta času, každý zná svůj potenciál i systému, co obchoduje. Není potřeba někomu dokazovat, že i z 1000 se dá za rok udělat 100000 (při 10-12 hod denně). Nechci tě podcenit, ale myslím si, že za první rok dáš maximálně 40 000 na kontrakt. Pokud to bude víc, jako první přispěchám s omluvou.
×
×
  • Vytvořit...