Jump to content
Co nového? Mé kurzy

tomas.jelinek

Members
  • Počet příspěvků

    44
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. tomas.jelinek

    Technické problémy s IB

    to antmat: Já měl přesně stejný problém: po spuštění platformy mi to psalo, abych upgradoval, že moje verze přestane být podporována. Při snaze aktualizovat mi to, ale oznámilo že mám poslední verzi. Problém jsem nakonec vyřešil přes stránky IB kde jsem stáhnul ručně poslední verzi "standalone TWS", tu spustil a bylo po problému. Ahoj.
  2. tomas.jelinek

    Prevod penez od Interactive Brokers do Ceska

    Jsou 2 typy účtů: - margin account: umožňuje obchodování s marginem - tedy s pákovým efektem. Můžes pak obchodovat futures nebo akcie s pákovým efektem. - cash account: obchoduješ bez páky jen s těmi penězi co na účtu máš (takže futures asi jen těžko).
  3. tomas.jelinek

    Grafy OnLine v IB platformě

    Ahoj fi, mám úplně stejné zkušenosti jako Ty, obávám se, že s těmi grafy z pitu to nepůjde.
  4. tomas.jelinek

    Zaškolení v užívání IB

    Ahoj Mlux, stop-loss (SL) příkaz zadáš kliknutím na Bid nebo Ask (pokud máš long pozici zadáváš SL příkaz sell a naopak). Default se Ti vytvoří pravděpodobně příkaz LIMIT, změň ho na STOP a zadej cenu na které SL máš. Nezapoměň nastavit GTC platnost, aby příkaz platil více dní. Pak stačí kliknout na T jako Transmit a máš to. Pokud chceš SL automaticky posouvat zadej Trail STOP místo STOP, ale s tímto nemám zkušenosti. Nastavit, aby se SL posouval podle klouzavého průměru myslím nelze. Pro změnu SL ručně stačí změnit cenu v již vytvořeném příkazu a opět kliknout na transmit. Tomáš.
  5. tomas.jelinek

    Zaškolení v užívání IB

    Ahoj, když chceš zjistit IB symbol pro nějakou komoditu, najdeš ho ha stránkách IB. Tam klikni na Trading / Product Listings / Futures a pak už stačí vybrat burzu. Tam zjistíš, že corn je ZC, wheat ZW, mini crude oil snad QM... Tomáš
  6. tomas.jelinek

    Technické problémy s IB

    Ahoj, to je v pořádku, to se mi stává také. TWS automaticky předpokládá, že po určité době je k dispozici upgrade, vyzve Tě proto k jeho stáhnutí. Někdy se však stává, že upgrade ještě není a proto instalační software hlásí, že není co upgradovat. Podle mě je toto v pořádku a nevěnoval bych tomu pozornost.
  7. tomas.jelinek

    Obchodování opcí přes IB

    Jasně. Pokud je cena opce na akcie 1 USD pak za ní zaplatím 100 USD, jelikož mám právo nakopit 100ks akcií. Ale opci (nebo snad opční kontrakt) vlastním pouze jednu. Já osobně bych se tedy držel této terminologie, ale asi je to pouze věc názoru, já nejsem žádný opční guru, zkušenosti mám malé jelikož je obchoduji pouze necelý měsíc.
  8. tomas.jelinek

    Obchodování opcí přes IB

    Ahoj, mám pocit, že tu dochází k nedorozumění. Můj názor je tento: 1 opce na akcie reprezentuje 100ks akcií, 1 opce na futures reprezentuje 1 kontrakt futures. Nejméně tedy můžete koupit 1 opci (vlastnit 100ks opcí je podle mne příliš velká páka pro většinu lidí zde ve fóru). - v platformě TWS lze obchodovat jakékoliv opce - tedy na akcie i futures toto nemám úplně ozkoušeno tak je to bez záruky: - cenu akcie zjistíte když zadáte ticker do řádku a vyberete buď FutOpt (opce na futures) nebo Options (opce na akcie) - vyberete typ opce a strike, a zjistíte Ask/Bid. Ten vynásobíte multiplierem který zjistíte přes details (pravé tlačítko na tickeru). Výsledkem je aktuální cena opce. Tomáš
  9. tomas.jelinek

    Technické problémy s IB

    Zkusím to (není to doslovný překlad): Drahý zákazníku: tento e-mail Vám byl poslán, abyste byl upozorněn na změnu chrarakteristik a risku standardizovaných opcí v dokumentu "Options Disclosure" týkající se opcí zahraničních měn denominovaných v USD. Dokument si přečtete na .... PS. Dokument jsem nečetl pouze zběžně prohlédl - také mi přišel, má přes 100 stran :-) Takže nemám páru o čem vlastně je a co se změnilo... Ahoj Tomáš
  10. tomas.jelinek

    Převod peněz z ČR k IB

    Ahoj Karle, přesně tak to se mi stalo také. Když si chceš převést peníze na účet, musíš to nejdříve předem avízovat v account management a zde uvést převáděnou částku a od koho peníze přijdou: 1) naluguj se na svůj účet 2) Fund Management / Deposits and tranfers 3) Wire Transfer (tzn. myslím: elektronický převod z účtu na účet) 4) klikni na Continue 5) zadej částku, měnu a od koho peníze přijdou (např. eBanka) a klikni na Continue 6) ješte jednou potvrď tl. fund status a čekej na spárování platby PS Mě převod od eBanky trval cca 3 dny.
  11. tomas.jelinek

    Technické problémy s IB

    Ahoj Avatare, sidney má pravdu. Mnohem lepší možnost než mail je využít jejich chat, sám s ním mám dobré zkušenosti. Dokonce na stránkách IB píšou, že email není doporučovaná forma komunikace pro řešení problémů...
  12. tomas.jelinek

    Zaškolení v užívání IB

    Ahoj Michale, je to možné. Můžeš nainstalovat TWS doma, v práci a připojit se třeba dopoledne v práci, program zavřít, pak se nalogovat do platformy TWS doma a nakonec třeba z dovolené přes notebook s GPRS připojením přes mobil. Jen není doporučované se nalogovat zároveň na účet přes TWS "stand-alone aplication" (nainstalovaná exe aplikace u tebe na PC) a přes webové rozhraní na stránkách TWS. Ahoj Tomáš.
  13. tomas.jelinek

    IB a PDA

    Ahoj, zkusím aspon trochu pomoci (nemám v tomto ale praxi): - přes PDA se loguje na účet přes stránky www.interactivebrokers.com/wml - na stránkach IB se k dalšímu info proklikas pres Software / MobileTrader - je tam podrobny help Vim ze je to strucne ale alespon neco. Tomáš
  14. tomas.jelinek

    Technické problémy s IB

    Ahoj, ano v TWSku s zobrazují obchody pouze pro aktuální den. Jestli se to dá nastavit jinak, nevím (zkus kouknout do manuálu). Každopádně se provedené obchody se dají zpětně zjistit přes Account Management: 1) jdi na stránky IB a naloguj se na účet 2) Report Manegement 3) Trade Confimations 4) vyber datum a potvrď pozn. přes Statements se dá zpětně zjistit zůstatek na účtu k určitému datu (až 45 dní nazpátek) a seznam všech otevřených pozic.
  15. tomas.jelinek

    IB demo

    Ano přesně tak. Vetšinou po 22 00 našeho času trhy zavřou a Vám se ukáže pouze ve sloupci Last Price uzavírací cena. Např C367.25. Některé trhy obchodují i potom, např. elektronicky obchodované měny na Globexu.
×
×
  • Vytvořit...