Jump to content
Co nového? Mé kurzy

X3R0.

Members
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. X3R0.

    Diskuze k článku: Mistr Jiro sní o sushi

    Tak tento článek je naprosto dokonalý, dávám tisknout a už mi bude "ouzko" tak si jej přečtu, abych do sebe dostal další energii k práci. Díky.
  2. X3R0.

    free data feed pro NinjaTrader

    Děkuji za vaše odpovědi. Ať se vám daří (tu) Dušan
  3. X3R0.

    free data feed pro NinjaTrader

    Zdravím všechny tradery :) Chtěl bych se vás zeptat, zda-li nevíte o nějakém data providerovi mimo zen-fire, který poskytuje zkušební free realtime data? Má zen-fire free licence už vypršela, a tak sháním ještě na jeden či dva měsíce alternativní data feed, díky kterému bych mohl papertradovat. Hledal jsem něco na googlu a zde na foru, ale zatím jsem nic neobjevil. Předem děkuji za Vaše reakce. Dušan
  4. X3R0.

    Diskuze k článku: Vše začíná výzkumem

    Děkuji za další skvělý článek. Budu jej pročítat častěji, abych se ujistil, že vše co dělám, dělám správně. (tu)
  5. To je naproste skvělý článek. Po jeho přečtení se člověk musí zamyslet a zhodnotit, jestli to, co dělá, dělá opravdu zodpověďně a správně. Děkuji autorům za jeho publikaci. X3R0.
  6. to Nickirout: To je snad nejzajímavější příspěvek, co jsem zde na finančníku ohledně psychologie četl. Jsem ve fázi backtestingu, takže mám ještě celou cestu před sebou, ale takový příspěvek člověka hodně nakopne a donutí jej víc přemýšlet. Příspěvek kopíruju a ukládám do počítači, pokud to autorovi nevadí, protože jej považuji za natolik komplexní a zajímavý, že si zaslouží čestné místo v materiálu, z kterého se učím a dělám si do něj poznámky :-) X3R0.
  7. X3R0.

    NinjaTrader - prosím o radu II

    to mě mohlo napadnout, měl jsem tam nastavené špatné datum. Mnohokrát děkuji za radu, backtest může začít. X3R0.
  8. X3R0.

    NinjaTrader - prosím o radu II

    Zdravím všechy tradery. Chtěl bych vás poprosit o radu. Sehnal jsem si historická intradenní data trhu YM a NQ od září do prosince loňského roku(12-11) a nemůžu tato data zobrazit v NinjaTraderu. Prvně jsem data z NT na jednom počítači exportoval do souboru a tyto data naimportoval do NT na jiném počítači. Objevila se hláška historical data imported succesfully, ale nevím, jak tato data teď zobrazit v grafu. Zkoušel jsem přes New – chart a pustit data ze seznamu instrumentů – pomocí instrument manageru jsem přidal správný kontraktní měsíc – ale otevřel se mi pouze prázdný graf. Mohl by někdo pomoci? X3R0.
  9. X3R0.

    Woodie CCI system

    Ještě mě tak napadá, že u těch divergencí na HOD LOD můžeš počkat na prolomení nulové linky a tím vyfiltrovat řadu falešných divergencí :) a někdy se i stane, že po divergenci na HOD, LOD se vytvoří ještě nová, vyšší hodnota, která ti zasáhne SL a pak se trh obrátí a jde tvým směrem. Tím pádem se počkání na prolomení nulové linky může jevit jako dobré řešení :) X3R0.
  10. X3R0.

    Woodie CCI system

    Já se taky chystám na FinWin, byl bych totiž hlupák, kdybych nevyužil příležitosti, která se mi nabízí - můj otec byl na obou seminářích e-mini, takže doma mám ta podrobná skripta tohoto systému s většinou patternů. A asi taktéž nebudu backtestovat celý půlrok, ale spíš to vidím na jeden kvartál s tím, že první otestuju trendové patterny a pak protitrendové. K tomuto přidám výše zmíněné divergence a pak budu mít jakž tak jasno, co mi vyhovuje, co ne, a pustím se na paper. Myslím že to někde psal i některý z uživatelů, co už jede live, že netestoval komplet rok/půlrok, ale měl jenom hrubý nástin BT toho systému a raděj se vrhl na paper. Ať se daří! A sem tam se zase můžeš podělit o své výsledky, rád si přečtu, jak se ti vede. X3R0.
  11. X3R0.

    Woodie CCI system

    Já právě nevěděl, jak si to myslel. Mě to prostě zafungovalo a nechtěl bych ty věci nějak přeoptimalizovat, říkám si, že čím míň indikátorů, tím líp. A porovnával jsem, když se divergence tvoří z extremů a kdy ne, a nějak se mi líbí právě ty "extrémní" - však sám víš, že pro každého je v tradingu prioritní něco jiného. A pořád backtestuješ trendové patterny FinWinu nebo jsi zapojil už nějaké protitrendové? No a soudě podle toho, jak vidím tvé zapálení pro PP se chceš asi co nejdřív pustit na live, co? :)
  12. X3R0.

    Woodie CCI system

    To spec799: Já ta pravidla nikomu nenutím, já jenom říkám, podle jakých pravidel jsem já sám backtestoval a chtěl jsem jenom poskytnout výsledky, názor ať si udělá každý sám :) Jinak si myslím, že u divergencí na HOD a LOD máš hodně vysokou pravděpodobnost, že trh půjde právě tvým směrem. Soustředil jsem se vyloženě na „okaté“ divergence a DT/DB jsem ani nehledal. To paulus: Vím, že měsíc je poměrně málo, jenom jsem to chtěl zkusit a byl jsem celkem překvapen výsledkem, tak jsem ho sem napsal :) Dneska se ještě pustím do backtestu měsíce února a výsledky sem potom pošlu. No a jak přijdu na to, jak do NT přidat historická data stará alespoň půl roku, tak udělám BT září – únor a myslím, že takový BT už bude objektivnější. Jinak neplánuju svůj OS postavit jenom na divergencích, ale pokud budou výsledky přívětivé, tak budou divergence určitě výrazným prvkem tohoto OS :) Ať se daří! X3R0.
  13. X3R0.

    Woodie CCI system

    Zdravím všechny tradery. Předem se omlouvám, že tento příspěvek nebude přímo k WCCI, ale nevím, kam bych jej měl napsat. Při testování ZLR patternu jsem si všímal, že se na HOD a LOD velmi často tvoří divergence a tak jsem se rozhodl, že si udělám takový malý backtest. Tak jsem dneska zapl platformu a zbacktestoval celý leden na NQ. Pro divergence na CCI jsem si dal jasné pravidla: obchoduji(backtestuji) jenom divergenci, která má jedno „rameno“ v extrému, to je nad/pod linkou +-200 a to druhé v oblasti 0-(+-200) a tvoří se na LOD nebo HOD. Backtestoval jsem i dvě divergence s oběma rameny tvořenými pod/nad linkou +-200 a obě byly ziskové, tyto situace se ovšem neobjevují moc často. Jinak výše popsanou „klasickou“ divergenci jsem v grafu viděl téměř každý den. Dodávám, že jsem backtestoval časový úsek od 15:30 do 20:00 a nejčastěji se divergence tvořily od 15:30 do 17:00. Výsledek byl asi takový: z 22 obchodů 16 ziskových, 6 ztrátových, tedy úspěšnost cca 72%. Nevím, jestli je objektivní podle backtestu psát i profit za měsíc, ale vycházelo to cca 2000 usd/kontrakt za leden. Stop loss jsem měl nastaven na 10 ticků(50 usd) a PT podle vývoje situace. Zítra ještě zbacketstuji měsíc únor, abych viděl, jestli taková „přehnaná“ čísla nebyly nějakým ojedinělým jevem. Kdyby měl kdokoliv nějakou připomínku/zkušenost s divergencemi na CCI, tak je milerád uvítám. X3R0.
  14. X3R0.

    MAE a MFE

    Děkuji za odpověď (tu) X3R0.
  15. X3R0.

    MAE a MFE

    Dobrý den, měl bych na vás jeden dotaz. Jakou hodnotu MAE zapisujete, když dostanete vstupní signál ale trh jde absolutně proti vám a MFE máte prakticky 0 a okamžitě se dostáváte do ztráty? Nevím, jestli jsem to dostatečně vysvětlil, ale neumím to jinak. X3R0.
×
×
  • Vytvořit...