Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Videotutoriál: nastavení Playbacku v Ninjatraderovi podrobněji


Doporučené příspěvky

Výborný článek. Díky Petře!

Chtěl bych poprosit ostatní tradery, zda někdo by byl ochotný poskytnout svoje replaye pro trh YM. Na internetu jsem našel replaye, ale bohužel jsou dost historické a vzhledem k drastické rozdílnosti trhů teď a cca před rokem už nejsou moc použitelná. Mě by moc pomohli data z letošního roku, protože se po backtestu chystém přejít na papertrading.


Předem díky za ochotu!



Ondra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím.

Nahrával jsem minulý měsíc, ale bohužel se to nepovedlo. Pravidelně mě syn zapínal PC ve 14 hod. Aby bylo vše jedoduché nechával jsem PC večer pouze uspat, takže pak stačilo přijít, PC se obnovilo, Ninja i připojení se obnovilo a přes Market Analyzer jsem vše nahrával. Vše se tedy tvářilo OK, do doby prvního restartu PC, bohužel až téměř po 20ti dnech nahrávání. Žádná data se mě totiž neuložila!!!

Vypadá to, že je třeba Ninju pro zdárné uložení nahraných dat řádně uzavřít a pak spustit znovu. Nemám to již otestováno, protože asi přejdu pro přehrávání na Sierru. Ale chci na to upozornit.

Mira

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to iMira:
jestlize se PC uspi tak se prerusi spojeni se ZF a je treba dat reconcect... Alespon u me to tak funguje...

to all:

nevite nekdo proc se mi po pridani dat do adresare data z externiho zroje(nasel sem na netu) neobjevy v market replay connection?
Mam tam x nahranych dni co jsem nahraval ja ale ty co sem nakopiroval do adresare nove tam nejsou a dokonce po smazani mnou nahranych dat z adresare data mam stale zobrazene tyto (uz smazane) dny v market replay connection...
Jako by se to neaktualizovalo...
NT sem samozreme vypl a zapl...

Diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Postupoval som podľa videa a všetko je ok, len neviem ako načítať viac dní zasebou /aby mi z predchádzajúcich dní rátalo pivoty a S/R úrovne/. Postup: File>Connect>Market Replay Connection>16/05/2008, File>New>Chart...>Format Data Series - pre NQ 06-08 mám 1min graf, Days back 15, Start date 01/05/2008, Last date 16/05/2008. Ale NT načíta len aktuálny deň 16/05/2008 bez predchádzajúcich dní. Ako načítam viac dní za sebou? (v ..\data sú skopírované všetky dni 01-30/04/2008 a 01-30/05/2008)

vďaka za radu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,

chtel jsem se zeptat, jestli se da nejak manipulovat s Market replay souborem? Asi urcite ne natrvdo, pac to je binarka, ale jestli neexistuje v Ninjovy nejake nastavaneni.

Mam totiz problem s konzistentim propojenim Market replay dat s historickymi daty, ktere ma Ninja ulozeny v MS Access databazi. Tzn. abych mohl konzistentne pouzivat Market replay a spravne si zakreslovat SR urovne z minulych dni, tak bych asi musel mit nahravani dat neustale zapnuty. Coz teda asi znamena mit dva kompy, jeden ktery neustale nahrava data a v jednom ve kterym si potom poustim tento Market replay?

Nevite nekdo poradit?

Pokud ma clovek neustale zapnuty nahravani dat, tak Ninja tyto soubory nerozsekava na jednotlive seance, ze? Cili pak z toho vznikne jeden soubor, ktery ma v sobe nekolik dni...

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravím,

neviem si dať rady so spojazdnením playbacku... mám stiahnuté nahraté data z ninja.korthrun.net/ , konkrétne tieto, ktoré majú v description liste:

Entire Month of December 07

Instrument: ER2 12-07 / ER2 03-08 (rollover month)

Data broken up by day

dáta som skopíroval do adresáru /db/data ale keď sa pokúšam v NT otvoriť Market replay connection, žiadne okno sa mi neotvorí, ako by to bola mrva volba,

v com moze byt chyba?
diki moc

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny tradery,

může mi někdo pomoci, jak se zprovozní historická data v Ninja traderu uložená přes export historických dat (Tools>Historical data>Export). Když v Importu data načtu, NT se mě ještě zeptá jestli je chci myslím po minutách a nahlásí že data byla načtena úspěšně. Když je chci spustit, tak ve File>Connect>Market Replay Connection není vůbec nic. Kam se data načetla a jak je vyvolám? K čemu je tedy tato možnost exportu?

Děkuji, Qweedo

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Dobry den,



rad by som poprosil o radu. Po uspesnom backteste systemu (FinWin), by som rad presiel na play back, resp. papertraiding a prave tu som narazil na problem. Nemam ziadne data pre playback (pouzivam Ninju). To, ze si kazdu seansu musim nahravat som zistil az teraz po vzhliadnuti Petrovho videotutorialu, kedze som doteraz len backtestoval. Presiel som diskusiu a hladal som data na internete, ale najaktualnejsie som nasiel ER2 03-08 (testujem E- mini Rusell 2000). Moja otazka teda znie : „Kde by som mohol najst data pre tento trh tak od ER2 06-08?“ Ak nie, existuje moznost data aj niekde zakupit?

Budem vdacny za akukolvek radu alebo pomoc.

Vopred dakujem



Marian


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tamoko:

zkuz se podivat do tohoto vlakna:

www.financnik.cz/forum/read.php?2,1282,page=7

Jazz27 tam daval odkaz na svoji stranku, kde jsou i nejaka data pro replay z 10/2008. Ale jak psal Lucinek, idealni by pro tebe byla data od zacatku roku 2009, to co bylo predtim nema moc cenu zkouset. Teda z pohledu trenovani exekuce urcite, ale z hlediska ladeni a testovani systemu urcite ne, trh uz je ted trochu jiny.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...