Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Pavel K. - Intradenní obchody


Pavel K.

Doporučené příspěvky

Zdravím,

po delší době jsem zavítal na finančník a zjistil jsem, že se tu v diskuzích (alespoň v těch otevřených) skoro nic neděje. Navíc mám v poslední době v intradenním obchodování menší krizi disciplíny a soustředěností. Pouze swingově bych ale zatím obchodovat nechtěl. Vždy mě to bavilo a myslím si, že potřebuji trochu interakce. Zkusím tedy zase trochu oživit stojaté vody a budu se snažit zde každý den ukazovat svoje intradenní obchody.

Jak obchoduji: Diskrečně. Swingově forex a intradenně NQ, YM, CL a NG od 15.00 - 17.30.

Základní kostra tradingu: Na 30 min grafu sleduji aktuální situaci a vytipuji si silná místa pro vstup. Na 5 min grafu provádím samotný vstup podle aktuální Price Action. Více bude jasné na základě vstupů.

Základní trade management: Vstupní RRR 1:1. Vše se ale dále odvíjí od tržní situace. V 95% případů nechytnu plný stop-loss. V mnoha případech vystupuji s částí pozice později. Když už to s diskrecí přeženu, vždy se vrátím zpátky k původnímu RRR 1:1 s tím, že pracuji pouze na straně ztráty - stoploss je variabilní, zatímco profit target je pevný.

To je pro začátek vše. Od zítra začínáme.

Pěkný den, Pavel

  • Líbí se 5
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Před 23 hodinami, Pavel K. napsal/a:

Dnes bez obchodu. Jeden pěkný se naskytl na YM, ale nevzal jsem jej. Uvidíme, co nabídne pondělí.

Pěkný víkend!

Proc si ho nevzal? Je to poruseni planu? Proc si ho porusil. Nemrzi te kdyz nevemes obchod ktery podle planu mas vzit? Take se mi to stava a to me mrzi vic nez kdyz mam stratu, protoze to je poruseni op

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj stranger, nevzal jsem ho proto, že jsem dělal něco jiného... Mé intradenní obchodování je dost pomalé a má takový swingový charakter. Nemám ani zcela přesný plán co obchodovat. Mám jasně dané situace, které obchoduji, zbytek se ale řídí aktuální price action a mými zkušenostmi. 

Dnes opět bez obchodu. Ani se nenaskytla pro mě zajímavá situace. Respektive NQ po open šel hezky do longu a dal se předpokládat další růst spojený s vyplněním dvoudenního trading range, ale moje obchodní situace nepřišla. Příliš často se mi ale nestává, že bych neměl 2 dny po sobě obchod...

Alespoň tedy obecně k mému stylu obchodování. O obchodu se rozhoduji vždy až na close 30 min svíce. Rozhoduji se na základě price action na 5 min grafu a 30 min grafu. Obchoduji především protitrendové obchody. I když nemám tento název rád. Jsou to spíše obchody proti aktuálnímu pohybu ceny. Protitrendově vlastně neobchoduji (kdo by také šel proti jasně definovanému trendu?). Hledám místa, kde cena ztrácí svoje momentum. Taková místa musí být zároveň spojena s testem nějakého swingu, H/L dne, H/L premarketu apod. 

Proč obchoduji pouze na ukončené 30 min svíci? Protože to dává mému obchodování řád. Mám mezitím čas i na jiné aktivity - zpravidla vyhledávám zajímavé situace pro swingové obchody (nebo si čtu... :)). Je mi jasné, že kvůli tomu přicházím o některé vstupy, jelikož takové situace, kdy už trh z maxima či minima udělal notný pohyb, neobchoduji. Ale mé obchodování je díky tomu mnohem více pohodové. Nehoním se z každým pohybem, čekám si na to své nastavení trhu. Mohu tak obchodovat poměrně jednoduše odkudkoli. Nepotřebuji 100% neprůstřelný internet ani 100% koncentraci po celou obchodní seanci (což mi na nízkých timeframech vždy činilo problémy). 

Přihodím screen, kde pouze šipkami označím, jaké situace mě zajímají, abyste si o tom případně mohli udělat zhruba představu (reálně jsem zobchodoval pouze 3 situace - označené X). Postupně bude vše jasnější. Obchoduji poměrně dost jednoduše. Jinak mi to intradenně ani nikdy nefungovalo.

To je zatím vše. Uvidíme, jak bude vypadat obchodování zítra. 

Pěkný den, Pavel

 

CL 05-17 (30 Min)  22_3_2017.jpg

  • Líbí se 2
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, tak dnes jeden obchod. Short na YM a ztráta. Zpětně mohu říct, že se trh odrazil od silnějšího supportu a šel long. Zpětně se ale neobchoduje. Myšlenka byla short od H TR. Odraz od SR úrovně jsem viděl, ale byl zde docela slušný potenciál a ceně se v daný okamžik do longu zatím tolik nechtělo. 

Pěkný den, Pavel

YM.PNG

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, intradenně mi trhy nyní nejsou příliš nakloněny. Musím si tedy počkat, až se zase více přizpůsobí mému stylu obchodování. Nevadí mi si na obchody počkat. Jediná nevýhoda je v tom, že se pak občas přistihnu, jak obchod hledám, místo abych si na dobrou obchodní situaci počkal.

Dnes tedy opět bez obchodu. Abych ale alespoň něčím přispěl, dám sem screen opět YM, kde jsem čekal po open na obchod. Důvody:

1. Předchozí long trend.

2. Pěkně vytvořený trading range.

3. Pomalý posun před open směrem k L včera = L TR.

Signál ale nepřišel. Ostatní trhy se mi příliš nelíbily svým nastavením.

Pěkný den, Pavel

YM.jpg

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Před 3 hodinami, MNovak napsal/a:

Ahoj, v intradenním obchodování mi připadne dost těžkopádné, že nemáš žádný obchod. Trhy se neustále hýbou a příležitosti je vždycky dost.  Možná by prospělo nepatrně změnit styl a sledovat směr trhu a využít toho ve svůj prospěch.

To so nemyslim, neznamena to ze kdyz nema obchod 2 ci 3 dni ze ma neco spatne. Jednoduse nekdy prilezitosti pridou nekdy ne. Preoptimalizovat a preklikat se obchody daji aj 10 za den. Ovsem pokad miri aj na nejaky ten profit aspon 2:1 tak to take nemusi znamenat obchod kazdy den. 

Na druhe strane kazdy mame akutaku svou predstavu kolik by sme chteli vydelavat tradingem a podle toho pak pristupujeme k tradingu.

Nekdy ( a hlavne v tradingu to plati mnohonasobne) je min,vic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak, 

ahoj, díky za názor. Ideální to asi není, ale já to jinak neumím. :) Dlouho jsem obchodoval i kratší time frames, ale to šlo s několika málo kontrakty. Jinak jsem se s tím zkrátka nemohl srovnat. Každý máme jiný styl. Hned na začátku jsem psal, že mé obchody jsou spíše swingového charakteru. Čekám si prostě na ty své situace a těch není zase tolik (více mě vyhovují trhy do strany). S 1-2 kontrakty na ropě jsem schopný udělat dost obchodů za den a být zajímavě v plusu, ale ne s větším účtem. Ale jak říkám, nenudím se. Při tomto způsobu obchodování není potřeba být 100% koncentrovaný a čekat s očima přilepenýma na monitor. Pak by to bylo i pro mě dost těžkopádné a musel bych ti dát za pravdu.

Pavel

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, tak abych ukončil nějak tento slunečný týden, tak opět ztráta. I když pouze cca 1/5 původního SL. Po víkendu jedeme dále. Třeba se zase začnu chytat. :)

Provedený trade byl na YM na H TR s extrémní ztrátou momenta na 5 min TF. Podobný průběh jako včera. Ale trhu se zatím dolů nechtělo. Usekl jsem obchod jakmile se mu nechtělo pod L swingu na 5 min TF a naopak se rychleji odrazil.

Pro představu, kde jsem čekal na obchody při vhodné price action přihodím ještě jeden screen. 

Přeji pěkný víkend!

Pavel

NQ vstup.PNG

Vstupní oblasti.PNG

Upraveno uživatelem Pavel K.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...