Jump to content
Co nového? Mé kurzy
  • On-line kurzy - návod na přihlášení a ovládání


    Financnik.cz

    Přihlášení k on-line kurzům

    On-line kurzy jsou dostupné jen uživatelům, které je mají uhrazené. V rámci objednávky uvádí každý uživatel své uživatelské jméno (nick), pod kterým je registrován v diskuzním fóru serveru Finančnik.cz. Vidíte-li na adrese on-line kurzu následující obrazovku:

    webinar-neprihlasen.jpg

    znamená to, že nejste přihlášeni pod svým uživatelským jménem do diskuzního fóra, a systém vás tak nemůže autorizovat. Řešení: zalogujte se do diskuzního fóra pod svým uživatelským jménem na adrese www.financnik.cz/forum/login.php a následně se znovu přepněte na stránku s on-line kurzy.

    Pokud na stránce s on-line kurzy vidíte upozornění „Přístup není nastaven" a vedle zámku popis "Přístup do této sekce není pro uživatele váš nick nastaven nebo aktivní“. Znamená to, že jste sice přihlášen do diskuzního fóra, ale dané uživatelské jméno nemá k on-line kurzu přístup. Může to být například z důvodu, že platba ještě nebyla s daným kurzem spárována nebo již uplynula doba, po kterou byl kurz přístupný. Nebo vám byl přístup přerušen z důvodu porušení podmínek užívání. V případě dotazů nás prosím kontaktujte na emailu kurzy@financnik.cz.

    Přehrávání video lekcí

    On-line kurzy jsou rozděleny do jednotlivých kapitol, mezi kterými se můžete přepínat kliknutím na záložku s označením kapitoly v horní třetině obrazovky, nebo kliknutím na číslo stránky zobrazené pod videem.

    webinar-celek2.jpg

    Video spustíte kliknutím na velkou šipku zobrazenou uprostřed náhledu na video.

    Pozor! Video se streamuje – tzn. odesílá se do vašeho prohlížeče v reálném čase. Na pomalejších linkách se může stát, že přehrávání nebude plynulé. V takovém případě klikněte na chvíli na tlačítko pause:

    webinar-pauza2.jpg

    a počkejte pár minut. Přestože je video v režimu pauzy, v pozadí přehrávač stahuje další části videa a ty se pak budou přehrávat plynule. Zastavené video znovu spustíte kliknutím na šipku, která se zobrazuje na místě, kde byla původně ikona pro pauzu, nebo kliknutím na ikonu velké šipky zobrazenou uprostřed obrazu.

    Nastavení hlasitosti

    Hlasitost lze nastavovat jak u samotného videa v pravé části spodní lišty obrazu, tak tradičně skrz ovládání hlasitosti používaného operačního systému. Spodní ovládácí lišta videa se zobrazí poté, co na obraz najedete myší a necháte kurzor nad videem cca 2 vteřiny:

    webinar-hlasitost2.jpg

    Zvětšení videa na celou obrazovku

    Přehrávané video je možné zvětšit na celou obrazovku monitoru. Použijte pro to tlačítko s ikonou obdélníku zcela vpravo ovládací lišty ve spodní části videa. Pokud spodní lištu nevidíte, najeďte do obrazu myší a počkejte cca 2 vteřiny:

    webinar-zvetseni2.jpg

    Zvětšený obraz lze zmenšit zpět do původního rozměru stisknutím klávesy Esc nebo kliknutím na stejnou ikonu, kterou jste obraz zvětšili.

    Personalizace videa

    Jak je uvedeno v podmínkách užívání on-line kurzu, jsou přehrávána videa personalizovaná. Základním znakem personalizace je zobrazení vašeho jména v pravém horním rohu a skoro neviditelného vodoznaku uprostřed obrazu. Tuto personalizaci nelze vypnout. Ukázka personalizace:

    webinar-personalizace2.jpg

    Personalizace videí slouží k ochraně autorských práv, které Uživatel stvrdil v obecných podmínkách užívání. V případě nelegálního kopírování a nelegálního šíření umožňuje personalizace lokalizovat uživatele, kteří se této činnosti dopustili. Prosíme respektujte autorská prává, která se k užívání on-line kurzu vztahují.

    Kontaktní e-mail

    V případě technických problémů s on-line kurzy použijte prosím email kurzy@financnik.cz





×
×
  • Vytvořit...