Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Dosazeni svych cilu


Libic

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny,
osobne verim, ze za nasim uspechem ci neuspechem stoji jen a pouze nase mysleni a jednani. Uspech muze mit tisice podob, nemam v tuto chvili na mysli jen vydelavani penez. Na internetu jsem narazil na zajimavy material, ktery jsem prostudoval. Davam jej sem do fora, protoze si myslim, ze se jedna o dobre zpracovany postup.

Material se jmenuje : Goal Setting: 13 Secrets of world-class goal achievers.

Material je zdarma ke stazeni na linku [vyplnte pozadovane udaje a dostanete se na download]:
www.goals-2-go.com/13secrets.htm

Kdyz jsem material otevrel, myslel jsem si, ze na me cekaji nicnerikajici texty a mnoho reklamy. V textech je naopak velmi mnoho pravdy. Snad kazda veta v textu obsahuje velmi dulezitou informaci.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Perfektný materiál. Vrelé dík, Libici.

Mne to pripomenulo knihy od Briana Tracieho, dale Carnegia a iných. Tiež som si spomenul na seriál o psychológii tu na financniku.

Som študent a veľmi ma mrzí a hnevá že sa takéto veci neučia na šole. Učíme sa teoretické konštrukcie, nič nehovoriace vzorce atď...A takto si pomaly ale iste vytvárame vzory chovania. mali by nás učiť ako byť úspešný.

ešte raz ďakujem za všetkých.

zdraví vás
majkl

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Veď aj nás učili Carnegia, ale jeho prínos k rozvoji určitých behaviorálnych teórii managmentu. Študujem fakultu managmentu a musím povedať, že je to škola s ktorou som spokojný, ale mohlo by to byť lepšie čo sa týka praktických vedomostí. Tie som práve našiel tu na financniku, navyše z oblasti, ktorá ma mimoriadne zaujíma a začína baviť.

Tými teoretickými konštrukciami som myslel napríklad BlakScholesovu difúznu diferenciálnu rovnicu na oceňovanie opcií. Krásna vec, ale v praxi je pramálo využiteľná. ďalšia vec je napríklad teória komparatívnych výhod-v praxi ABSOLÚTNE nepoužiteľná, čo priznal aj sám profesor, ale na štátnice to musíme vedieť. A mohol by som pokračovať...

Mimochodom jediné čo nám na univerzite povedia o špekuláciách a komoditách je že je to extrémne rizikové a pre našinca nemožné. To je asi tak všetko. A ešte že akcie sú najlepšie, lebo je pri nich dlhodobý rastový potenciál čo u komodít nie je. Nehovorím že to je hlúposť, má to niečo do seba, ale ja chcem byť špekulant a nie investor, pretože nemám dostatočný kapitál na vytovrenie rozumne veľkého portfólia zatiaľ čo na trading som ochotný investovať, navyše sa jedná o neporovnateľne menšiu čiastku s oveľa vyšším potenciálnym ziskom (oproti 10-15% pri akciách) Akosi nám ale v škole zabudnú povedať, že ak zvolíme správny MoneyManagment (u mňa max. 2 % z účtu), zvolíme jednoduchý a spoľahlivý plán (u mňa WCCI), ktorý dostatočne dlho a dôkladne zbacktestujeme (ja plánujem celý tento kalendárny rok testovať) a v neposlednom rade sa psychicky pripravíme na straty, (zdroj: www.financnik.cz :-) [bold] tak špekulácie vôbec nie sú riskantné, práve naopak. Ak sa dobre pripravím, získame vedomosti, tak potom to je naše najväčšie aktívum a zisk. To čo nevieme je náš skutočný risk. [/bold]



Čo sa týka toho skvelého materiálu od Libica, tak mi prišiel od nich jeden skvelý mail o výdrži a motivácii.

Posielam ho v ďalšom príspevku, pretože tento je už aj tak dosť dlhý:-)

zdraví vás
majkl

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prinášam materál, ktorý som sľubil v minulom príspevku.

Zlá správa pre tých, ktorí nevedia po anglicky: je to po anglicky:-)
dobrá správa pre tých ktorí po anglicky vedia: je to po anglicky :-)




Take a moment right now, where are you? We know you had the desire and determination to write down and create a game plan to turn your dreams into reality. What is at play now is the persistence and perseverance to achieve your dreams.

Remember the single most critical difference between people who achieve their dreams and people who do not is their level of persistence and perseverance. Those who achieve their dreams continue to work toward them no matter what. In spite of the most daunting obstacles, all the negative people who tell them it can't be done, and numerous "failures" or false starts, the people who succeed in achieving their dreams keep on going and going and going--just like that Energizer bunny. They refuse to quit no matter what.

So whatever roadblocks you think are in your way, just remember that persistence is the great equalizer and a "must have" for all of those reaching for success. It overcomes lack of education, money, talent, intelligence, looks and all other seeming advantages.

Napoleon Hill, who wrote Think and Grow Rich, devoted an entire chapter to Persistence and said that the only thing that was different about Henry Ford and Thomas Edison was their persistence.

Persistence. Henry Ford, Thomas Edison, the Energizer bunny? How about the dog with a bone? You will not give up. You will achieve your goal. You will keep moving forward one step at a time. You will stay focused on your dream and its achievement. You ARE persistent.

"The person of good and lawful purpose cannot fail. It only need that he daily renew the fire and energy of his fixed resolve, to consummate his object."




zdraví vás
majkl:-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim Vas,
diky moc za tento zdroj, uz z posledniho(anglickeho) prispevku od Majkla lze vycist, ze to muze byt dosti motivujici a
zajimave cteni. posledni dobou jsem uviznul v spletitem kruhu svych chybnych rozhodnuti a nejistoty, predevsim v trzich,
coz mi dela znacne potize se dat dohromady a konecne se odrazit od pomyslneho dna..kde prave jsem. vsimam
si,ze kdyz uz se u me projevuji zablesky uspechu,tak mam o 100% jine mysleni, naopak kdyz prijde jedna jedina chyba,
vsechno se mi opet zamlzi a tapam v nejistote. asi je to komplikovane popsane,ale tak nejak to ted ve me casto vypada.
Vim, ze jsem na zacatku a nehodlam to hned tak vzdat, pouze je tezke se s neuspechem hned srovnavat.


Robert

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To RobCz:

Zkuste si material precist a uvidite. Treba se Vam podari najit cestu jak dal.

Udelejte si veci co nejlehci. Trading je beh na dlouhou trat, celozivotni zalezitost. Uz dne padlo mnoho srovnani, jedno za vsechny: kdyz chcete stavet dum, take se musite vse naucit od zakladu. Stejne tak je to s tradingem.

Dosazeni dobrych vysledku je otazka Vaseho pristupu, Vaseho mysleni. Je to otazka Vaseho pohledu na dobre a spatne zpravy. Spatnych zprav bude hodne. Zalezi, jak se k nim postavite. Kazda spatna zprava muze byt dobra zprava, pokud se k ni dobre postavite.

Vedte si denik. Budte organizovany. Chaos a neporadek je Vasim nejvetsim nepritelem.

Delejte veci, protoze Vas bavi. Jen tak si udrzite nadseni a nasazeni.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravím,

díky Vám Libici za ten odkaz, stáhl jsem, přečetl a je to opravdu velmi užitečné. Hned jsem si dal první malý úkol, a to převést tyhle nové poznatky ihned do praxe, bohužel právě s tím mívám problémy. Mám načteno vícero takovýchto textů a knih, od Kyosakiho, Hilla, Silvu..., ale jelikož jsem bohužel trochu váhavý střelec, vázne následné uvedení do praxe.:(

Ještě jednou děkuji a přeju hodně úspěchů.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

zdravim,
chci podekovat za tuto mini publikaci, navod jak si co nejlepe vytycit cile a dosahnout je v realite. taktez otazka strachu a neuspechu byla snad v me mysli vyresena, uz nejakou dobu si vedu podrobne zaznamy nejen ohledne obchodovani, ale svych myslenek, pocitu. zatim jsem moc knih na tema psychologie (nebo motivacni) neprecetl, ale snazim se to posledni dobou dohanet.. zvlaste vecer pred spanim, at mam "hezke sny" :-).

Robert

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 2 months later...

Zdravim vsechny potencialni i realne tradery a dekuji autorum tohoto fora a vsem prispevovatelum, toto je muj prvni prispevek.

Rad bych vam predstavil knihu, ktere ma s tradingem tolik spolecneho, jako psychologie obchodovani. Tedy moc. Jedna se o "How to Simplify Your Life" od T. Kustenmacher, L. Seiwert (myslim ze existuje i ceske vydani).

Osobne mam averzi ke vsem titulum zacinajicim "How to...", ale tento jsem docetl az do konce a jeste nekolikrat a musel uznat, ze autori se trefili do cerneho. O co jde. Zbavit svuj zivot vsech komplikaci. Je nutne ovsem tento krok nechapat jako nejake usili, vedouci ke zjednoduseni, neco, co budeme muset delat navic kazdy den navrch svych normalnich aktivit, ale prave naopak - docilit zjednoduseni NEDELANIM komplikaci. Na prvni pohled dve stejne veci, ale kdyz se zamyslite, jedna se opravdu o uplne rozdilny pristup. Dam vam nekolik prikladu.

Jste pozvani na vecirek, na ktery se vam nechce jit.
Zjednoduseni delanim: zavolate organizatorovi vecirku se slozitou vymluvou, proc nemuzete jit. Tuto lez si musite pamatova a lhat konzistentne i v budoucnu. V podstate jste si zkomplikovali zivot.
Zjednoduseni NEDELANIM: zavolate organizatorovi vecirku a omluvite se s tim, ze se vam proste nechce jit. Nejdete. Tecka.

Prijdete rano do prace, zapnete pocitac a privita vas 25 novych mailu, polovina z nich naprosto zbytecnych formalit.
Zjednoduseni delanim: Ignorujete maily, na ktere se vam nechce odpovedet, nechate je v Inboxu, pripadne je presunete do specialniho adresare k vyrizeni pozdeji. Tento adresar narusta a zabira pamet jak pocitace, tak vasi. Zkratka takovy kostlivec ve skrini.
Zjednoduseni NEDELANIM: Emaily, na ktere nechcete odpovedet, proste vymazene. I z vasi pameti. Bez cteni. Tecka.

V technickem potapeni existuje smer, ktery se nazyva DIR - Do It Right. Jde o to, snizit riziko selhani lidskeho faktoru v extremne riskantnim prostredi (hloubkove potapeni, speleopotapeni apod.) tim, ze se vsechny ukony maximalne zjednodusi a delaji porad naprosto stejne. A to az do neuveritelnych delailu. DIR potapeci maji vystroj, ktera se da opravit s pouzitim relativne dostupnych materialu a soucastek. Vsechny soucasti aparatury jsou porad na stejnem miste. Cela vystroj postrada jakekoliv spinaci sponky a prichytky, opet se pouziva jen to nejjednodussi z nejjednodussiho - hacky. Kontroluje-li DIR potapec mnozstvi vzduchu v tanku, dela tak pokazde stejnym pohybem, stejnou rukou. Rutinizace pomaha prekonavat opojeni dusikem a stres, protoze se cela cinnost stane tak samozrejmou, jako je napriklad dychani nebo chuze - diky automatizaci neni nutne premyslet nad kazdym dilcim pohybem.

Ve extremnich sportech (napr. alpske lyzovani) existuje jedna velmi obecne platna zasada: Simplify, simplify, simplify.

V chemickem inzenyrstvi existuje zasada nenavrhovat novy design na novou stavbu - riziko chyby je prilis vysoke. Novy design se temer vyhradne testuje na repasovanych stavbach, ktere jiz funguji a novy design tak nepovede k naprostemu kolapsu.

V poslednim odstavci jsem chtel vsechno prirovnat k tradingu, ale myslim, ze kdo chce, tak si uz podobna prirovnani udelal.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...