Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Honzo, samozřejmě, že můžeš být upřímný. Rohlík jsem do detailu nepopsal, protože mi to nepřišlo důležité vzhledem k dotazu týkajícího se RRR.
Každopádně děkuji za odpověď. (tu)

• Odpovědí 54
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Hugos Napsal:
-------------------------------------------------------
> Rcigan:
>
> To RRR je spatne, spravne ma byt:
>
> RRR = (prumer zisku) / (prumer ztrat)

Hugosi, musím se tedy doptat na bližší vyslvětlení.
Pro příklad:
Průměr zisku = 150 jednotek
Průměr ztrát (risku) = 50 jednotek
RRR se tedy dle tvého příspěvku v tomto případě = 3:1

Kdy teda podle tvého vzorce dosáhnu RRR = 1:3, který podle toho co jsem pochopil znamená že: Riskuji jednu jednotku pro možný zisk 3 jednotek (viz komoditní manuál - RRR = Poměr risku a zisku ). Mě to připadá, že by měl být ten vzorec naopak.
Zkuste mi to prosím ještě někdo objasnit.
Díky Cigi

• 6 months later...
Odesláno

Ahoj,

dotaz: mám natažená data FOREXového páru EUR/USD od roku 2009 a potřeboval bych je kvalitně zbacktestovat, nejlépe MAE/MFE analýzou. Existuje nějakej výpočetní prográmek (excell nejlépe), již předpřipravenej, kde by se data dala otestovat? Manuálně je to docela brutální makačka a už fakt nemůžu:-).
Díky za pomoc, případně doporučení.

Josip

Odesláno

Josip:

ahoj já osobně používám obchodní deník v excelu, který je k nalezení tady ve fóru (tuším, že v diskuzním vlákně MAE/MFE a myslím, že od uživatele martinek...zapíšeš tam hodnoty MAE/MFE a excel ti vypočítá nejlepší hodnotu a zobrazí ti tyto hodnoty ještě v grafu

• 1 year later...
Odesláno

Ahoj Josip,
funguje ti ten backtest pro EUR/USD? Chtěla bych si to zkusit pro EUR/CHF. Mám ten excelovský deník tady z financnika, nastavené by default na Rusell2000, ale nejsem si jistá, jak vyplnit / změnit nastavení trhů v záložce "nastavení".
Michala

• Vytvořit...