Používám Yahoo data a všiml jsem si že v denních datech (bar je jeden den) poslední dva bary jsou ke stejnému datu. Hodnoty jsou "stejné" ale někdy se mírně liší. Děje se to posledních několik dní, od 13.3. Někteří kolegové tady používají Yahoo, tak je dobré o tom vědět - mě to poslední dny negenerovalo žádné signály a tohle je možná příčina.
Teď přemýšlím co s tím. ještě nevím jestli ty dva bary nějak spojit. Dřív jsem si připravil skript který překontroloval data, použil jsem ho jen na data pro backtest, budu ho muset používat i na data pro live.
Také přemýšlím nad další věcí. Má smysl stahovat každý den znovu celou historii dat (třeba 2 roky), nebo není lepší stahovat jen posledních několik barů a ty spojit s datama z minula? Má to nevýhodu že se musí kontrolovat zda akcie neměla nějaký split atd.
Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později.
Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Otázka
pocket
Dobrý den,
Používám Yahoo data a všiml jsem si že v denních datech (bar je jeden den) poslední dva bary jsou ke stejnému datu. Hodnoty jsou "stejné" ale někdy se mírně liší. Děje se to posledních několik dní, od 13.3. Někteří kolegové tady používají Yahoo, tak je dobré o tom vědět - mě to poslední dny negenerovalo žádné signály a tohle je možná příčina.
Teď přemýšlím co s tím. ještě nevím jestli ty dva bary nějak spojit. Dřív jsem si připravil skript který překontroloval data, použil jsem ho jen na data pro backtest, budu ho muset používat i na data pro live.
Také přemýšlím nad další věcí. Má smysl stahovat každý den znovu celou historii dat (třeba 2 roky), nebo není lepší stahovat jen posledních několik barů a ty spojit s datama z minula? Má to nevýhodu že se musí kontrolovat zda akcie neměla nějaký split atd.
0 odpovědí na tuto otázku
Doporučené příspěvky
Zapojte se do diskuze
Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později. Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.