Jump to content
Co nového? Mé kurzy

patas

Members
  • Počet příspěvků

    142
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Začátečníci hlavně nechápou, že ty týdny a měsíce sledování grafů jim nic nenahradí. Drtivá většina lidí vidí těch 10-20USD za bod v grafu a žije v bláhové přestavě, že na vrcholu grafu vstoupí do trhu a dole vylezou s obrovským ziskem. Už mají představu jaké auto si koupí a jak budou pro okolí zajímavý. Mám práci, při které jsem poznal několik traderů a ve výsledku normální byl jenom jeden. Někteří mi předváděli, jak mají obrovské sumy na demo účtech a jak je jednoduché vydělávat tradingem. Jiní zase možná něco vydělávali, ale ráno vstali a obchodovali Forex, odpoledne Futures a večer šli spát. Naprostá ztráta sociálního kontaktu. U dvou jsem byl i víckrát během posledních 3 let a člověk s odstupem času vidí kam ten člověk směřuje.
  2. patas

    Pracovat jako broker?

    cusbus: Hergot, ty jsi odborník, že máš takový přehled, který obchodní systém je ten profi a který výsměch..hmmmm úplnej Soros! Akorát podle toho tvého textu bych řekl, že nemáš šajnu která bije....... A pro tvou informaci, Market Profile je indikátor jako každý jiný a který nepoužívá ani jeho tvůrce....!
  3. Já mám stejný názor jako krakra. Vím jaké počítače používají v možná největší tradingové firmě u nás a někteří profíci tam mají vyloženě plečky. Používají se úplně standartní stroje, kde jediný rozdíl je vtom, že mají grafiky s 2-4 výstupy. Grafiky jsou zase úplně obyč pasiv. tom_czr: Promiň, ale ty používáš SSD disky a stejně si spouštíš programy z RAmdisku...???? A pokud ti Windows se Sierrou zabírají tolik místa v paměti, tak si je nech nainstalovat od někoho znalého. Já mám taky 8GB RAM (kvůli Autocadu a hrám) a nikdy jsem neměl obsazeno víc jak polovinu! 24GB RAM je už úplná zcestnost, ale asi je to cool....
  4. patas

    Diskuze k článku: Backtest: ano, či ne?

    shany: Tyhle výkřiky z knih o "sebevzdělávání" nemají vůbec žádnou váhu. Jsou to bláboly lidí, co chtějí budit dojem nadprůměrné vzdělanosti! Pokud někdo nemá na trading nervy, tak to nikdy nepřekoná! Jako se nestane lékařem někdo, kdo při pohledu na krev omdlívá. Maximálně může potlačit ješitnost a připustit si, že nato nemá.
  5. patas

    zisk z obchodovani

    ramses: Taky tu byl jeden co tvrdil, že se na NQ dá vydělat 15000/kontrakt/měsíc a hádal se i s ostřílenýma traderama. Už jsem o něm dlouho neslyšel. Asi už je ve vatě...........
  6. patas

    zisk z obchodovani

    ramses: V reálu budeš mít nulu na účtě a nervy vháji! Demo, papertrading je takový hraní si na tradera. Realita je úplně o něčem jiném!
  7. patas

    Sierra Chart a její možnosti II

    SC zjednodušili Replay pouze na dva mody. Standard replay je dřívější High accurate, takže přehrává všechna ticková data. Ten BackTest mode slouží jenom pro baktest naskriptovaných obchodních systému co jsem pochopil. To že ti jde Replay tak "špatně" znamená, že máš jenom minutová data. Já mám data od ZenFire a ta nemá žádnou historii (pouze minutová data).....co si neuložíš to nemáš. SC ukládá Ticková data jenom když je spuštěná. V tomhle má NT výhodu, ti mají uloženou komplet historii na svých serverech, mám ten dojem.
  8. patas

    Sierra Chart a její možnosti II

    SC umí totéž co NT a je mnohem, mnohem levnější. Velký pokrok udělali v posledních buildech. Jediné co mi vadí, je nemožnost ukládat nastavení barev, jako template. Countdown timer odečítá čas podle tickových dat nebo podle času počítače. Úplně stejné nastavení je nutné vybrat v NT, takže nechápu jak to někdo může prohlásit za chybu. SC má support na úplně jiné úrovni než NT. Na Support Boardu SC vám podpora odpoví do několika minut na fóru NT se na vás maximálně vykašle.
  9. Když jsem kdysi hrál poker, na jednom fóru se probíralo, že největším problémem hráčů pokeru je ztráta sociálních vazeb a odtržení od reality. Někteří tady mají stejný problém. Měli by jste stím něco dělat..!
  10. patas

    Mirus Futures - Zen-Fire II

    Yamato: Jakmile se připojíš na zenfire, tak jsi byl připojen live a strhnou ti poplatek! Nevím jak by jsi chtěl stahovat data bez přihlášení. Pokud pošleš Eura, tak máš Eur účet každý den aktualizovaný podle kurzu EUR-USD. Lepší je poslat Eura kvůli nákladům na převod a pak si je nechat převést na USD. Možná to jde i pak zase převádět zpátky na EURa, ale to jsem ještě nezkoušel.
  11. patas

    Diskuze k aktuálnímu dění na trzích IV

    Rogi: To obchoduješ naostro? Já teda jedu PA a ne FinWin, ale podle mě vstup do longu, pod celkem hutnou SR je odvaha. :-)
  12. patas

    Kolik instalací na jednu Licenci?

    Ty instalace ti běží obě najednou?
  13. patas

    Diskuze k aktuálnímu dění na trzích IV

    jirib: Akorát ten poplatek neúčtují jenom při min. 5 RT v měsíci....
  14. patas

    NinjaTrader - prosím o radu II

    Já NT neplatím.Mám Sierru. Ale jestli máš 600 USD tak ty 400 už někde najdeš a máš vystaráno.
  15. patas

    NinjaTrader - prosím o radu II

    NT můžeš buď splácet nebo zaplatit hned, ale ty splátky jsou o dost vyšší. Nebo platíš čtvrtletně pronájem. Sierra se platí měsíčně stím, že za každý předplacený měsíc navíc je 2% sleva, což se vyplatí jenom při platbě na rok dopředu a to se mi nechce.
×
×
  • Vytvořit...