Jump to content
Co nového? Mé kurzy

ZdenaVyzila

Members
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. ZdenaVyzila

    Standardni odchylka

    Pri studiu opci jsem narazila na pojem standardni odchylky, ze nektere strategie jsou na ni postavene. Jen nechapu jak treba u butterfly ji pocitat. Nasla jsem vzorec, ze se vypocitava jako odmocnina z rozptylu, tudiz: Pro vypocet je nutne znat prumer, pak vypocitame rozdil mezi vsemi namerenymi hodnotami a prumerem a nasledne vsechna tato cistla secteme a vysledek vydelime poctem mereni snizenym o 1 a naslednym odmocnenim ziskane hodnoy ziskame smerodatnou odchylku. Potud chapu. Ale nechapu jake hodnoty do vzorce zahrnout. Kdyz je cena podkladoveho aktiva rekneme 100 v dany moment, kdy chci dle strategie vstoupit do trhu, pak bych mela vstoupit, paklize je bod zvratu (tedy misto , kde cara na risk graphu znazornujici strategii protina horizontalni caru ceny podkladoveho aktiva) na hranici 1. a 2. smerodatne odchylky. Tak z toho jsem uplne blondina. Poradite nekdo, prosim?
  2. ZdenaVyzila

    indikátory

    Chci se jen zeptat, nez se pustim do backtestu patternu 2V. Musi/Melo by byt vecko vykresleno v pripade long nad 0 linkou a short pod ni? Zatim, co mam nakoukano, je mozne mit vecko i pod/nad 0 linkou... Diky tomu, kdo odpovi..
  3. mp3si: Myslim a nebudu to jen ja, ze zacit s NT je nejlepsi mozny zpusob jak ziskat program a data zdarma (treba Zenfire na mesic a stahujes a stahujes historical data). Sledovani S/R a DTDB se urcite da nejakym zpusobem do obchodniho deniku zaznamenat, ale to si musi kazdy urcit sam, jak je to pro daneho jedince nejlepsi. Ci zapisovat si jednotlive urovne na dany radek deniku nebo mit na to samostatny sheet...Jen si nejsem vedoma, ze by takove zapisovani nejak pomohlo - ono jde totiz o celkovy vhled do chovani trhu, price action a to by se ti melo vice nez na papir dostat do krve, jak se rika. S DBDT je to jine, tam se to uz jako pattern zapisovat da a to konkretne k jednotlive provedenym obchodum. Vlozeni obrazku od Excelu urcite jde (napr. pres hypertextovy odkaz, kde urcis cestu k obrazku ve tvem pocitaci, k obrazky si ukladam ke vsem obchodum, jak taky jinak, ze? s tim, ze se jednou budou hodit a opravdu se hodi...). Jak presne zacit Ti urcite nikdo konkretne neporadi, me osobne trvalo asi dva roky nez jsem si sedla k pocitaci a zacala sipkou pohybovat od svicky k dalsi (protoze nalezeni osobniho preferovaneho systemu mi zabralo opravdu dlouho). Ale pak to slo raz na raz, zapisovala jsem si obchody jeden po druhem a po delsi dobe jsem prisla na to, ze provadim obchody pouze mechanicky podle jasne definovanych pravidel bez prihlednuti k charakteru trhu a tam jsem se posunula. Dnes se venuji vice price action a Tebou zminenym S/R urovnim bez pouziti jakychkoli patternu (DBDT vcetne), jen s potvrzenim indikatoru, ktery jsem na zacatku tak pracne mechanicky obchodovala (takze vse spatne je k necemu dobre) a vidim na sobe posun. Ted se nachazim v urovni hledani svateho gralu, ze kterehou musim take vystrizlivet, jenze to chce cas, aby si mozek vse usporadal a tak se posunul o uroven dal. Chce to jen makat a mozna i nezalezi, jak a kde zacit.
  4. OK, diky, takze teoreticky je lepsi ten s mensim lotem 0.00001, ze jo i presto ze je tam mensi paka, protoze min riskujes.
  5. Zdravim vsechny obchodniky, potrebuju osvetlit jednu zakladni vec. Brokeri. 0.00001 lot pri leverage 1:50 nebo je lepsi 0.01 lot pri 1:100? Diky predem za odpoved.
  6. Ano je to komise ci jak vselijak se to da nazvat, ja trenuju demo na forexu a vzdy mi to hodi 2.2 bodu nad(long)/pod(short) vstup.
  7. ZdenaVyzila

    Backtest

    Ahoj, Kdyz si stahuju historicka data (Last, Ask, Bid), jak lze vyuzit ASK a BID pri backtestech? Diky predem za odpoved.
  8. Ahoj, asi tu uz probehlo mnohokrat. Kdyz si stahuju historical data jak vyuziju ASK a BID? Diky predem za odpoved.
  9. a nebo jinak...Ktere ze to divergence jsou vlastne nejlepsi? ty ktere jsou z predchoziho vrcholu na vrchol sousedni? nebo lze je pojimat uplne obecne, proste z kterehokoli vrcholu na kterykoli a kdyz spojeni vytvori vzhledem k cene divergenci tak je to postacujici? Mate nekdo odkoukane ci natestovane? Diky.
  10. Ahoj, v predchozim dotazu jsem zapomnela napsat, ze pri long muze byt divergence na spodnich (pod nulou) hodnotach CCI a pri short nad nulou ? Mate to nekdo nastudovane ci vyzkousene? Zatim jsem rozjela backtest, tak jestli to ma cenu..
  11. Jen takova drobnost, ktera mozna uz nekde byla probirana.. Divergence berete u CCI na vrcholech (dnech) nad 0 linkou - to bude asi nejcastejsi-, ale bere je nekdo u zapornych hodnot (pod 0 linkou) jako relevantni? Premyslela jsem totiz malinko a napadlo me, pri drzeni se definice CCI a co vlastne znazornuje, ze by zde mohl byt mezi zobrazovanymi divergencemi rozdil. Nemam jeste promysleno uplne, ale myslim, ze na stranu long jsou nad linkou 0 a naopak. Co traderi na to?
  12. ZdenaVyzila

    NinjaTrader - prosím o radu II

    ludek M: vrele dekuji, plne funkcni.
  13. ZdenaVyzila

    NinjaTrader - prosím o radu II

    Ahoj, nevite nekdo jak se dela srafovani ve vykreslene plose napr. CCI? A lze to i barevne? Urcite to musi jit i jinak nez krom WoodiesCCI, ktere mam nainstalovane. Dekuji predem za odpoved.
  14. ZdenaVyzila

    Osobní tradingové vychytávky!!!

    Toto je konecne dobra rada! Diky za inspiraci. Protoze na sledovani trhu s ruznymi moznymi a nejmoznejsimi filtry uz zacinam byt alergicka, nebot muze dochazet k preoptimalizovani, ktere je nepredpoveditelne a neda se jeho vznik nijak podchytit. Napr. budu sledovat jestli je trh v chopu, ok. Ale sledovat jestli na ZLRW se V utvori po 4., 5. ci 6. svicce je uz trochu moc.
  15. ZdenaVyzila

    E-mini NASDAQ II

    Muzu se jen zeptat, jeste jsem na to neprisla, jak se dela srafovani v normalnim CCI, tak jak to mas na obrazku u CCI 50 a pod nim i CCI 14? Dik.
×
×
  • Vytvořit...