Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Muse

Members
  • Počet příspěvků

    160
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Muse

    Akcie swingově - otestovaný obchodní systém+výsledky

    Ahoj, tak sem po dlesi dobe navstivil toto vlakno. Sem rad ze se do toho taky nekdo pustil:) Ja ten system jedu, ale s mensi upravou, vstup klasicky RSI(2) vcera mensi jak 2 dnes mensi jak 1. Vystup RSI vetsi jak 70. Nicmenenekupuji akcie ale jejich opce. Tim mam osetreno, ze nejsem vystaven necekanym propadu. Moje ztrata je jasne definovana velikosti opcni premie kterou zaplatim. Kos akcii zatim nemam vybrany, takze jedu vse na SP100. Otviram max. 5 pozic, s tim ze v tydnu otviram max jedu. Vysledky zatim velice slusny, ale jeste nemam dost dat na nejaky zavery.
  2. Muse

    Software pro backtesting opčních strategií

    Ahoj všem, nevíte někdo zda jde nastavit v TOS v thinkback aby mi automaticky TOS nebral cenu MID ale nakupoval za ASK a prodaval za BID? Jde mi o to abych v backtestech mel zapocitan i spread mezi nakupni a prodejni cenou. Předem děkuji za případnou radu. Mnoho úspěchu všem!
  3. Muse

    AKCIE - AOS

    Tak jsem tu po týdnu, live obchodování této strategie. Byť jsem neměl možnost udělat nějaké hlubší backtesty, jelikož jak jsem psal minule nemám k dispozici potřebný program resp. kód, tak jsem se přesto do toho pustil. Jelikož mi to přijde dosti podobné s akciovými páry, které obchoduji. V podstate u párů mám ratio, zde UO. Vstup u párů na long na -2 std. odchylce, zde na UO na 30. U párů je SL nahrazen max. vahou se kterou vstupuji do pozice, zde je tomu také tak. Takže jsem se do toho rovnou pustil:) Nicméně u párů mám jednu podmínku, že pře vyhlašování výsledků nejsem v pozici, což u této strategie zatím nevím, zda je nutné (má stím někdo zkušenosti?) tento případ nastal právě dnes u akcie ACN, která po vyhlášení výsledků spadla o cca 12% a tím se na UO dostala teď na úroveň 0,21 resp. 21 bodů, a počítám, že dnes už pod 30 zůstane, což je signál pro vstup. Jelikož tuto situaci nemám zatím osahanou, tak do obchodu nepůjdu, ale budu si ho sledovat. Každopádně za tento týden a konec minulého jsem měl 8 obchodů jedna menší ztráta jinak vše skončilo na PT. Takže zatím spokojenost. Pokud to bude takto pokračovat plánuji na úkor páru zvednout váhy v této strategii. No pokud by se zde ukázal někdo další kdo jde tímto směrem, budu rád:)
  4. Muse

    Akcie swingově - otestovaný obchodní systém+výsledky

    Ahoj všem, koukám, že než jsem se dostal k tomuto vláknu tak nějak uslo. Čím to asi je?:) Obchodujete to ještě vůbec někdo? Xzajic a ostatní mohli by jste sem dát výsledky za 2012 a letošek? Předem případné díky, rád bych kdyby toto vlákno opět ožilo:)
  5. Muse

    AKCIE - AOS

    Ahoj všem, tak jsem se prokousal tímto vláknem. Předem chci poděkovat xzajicovi za nápad a obchodní plán. V TOS jsem si nastavil screenig akcií dle UO. Takže jsem připraven to obchodovat, ikdyž zatím ručně. Zde bohužel narážím na mou neznalost programování. Stejně tak nejsem schopen si nějak rozumně zbacktestovat tento přístup. Zkusil jsem ručně projít pár akcií, a výsledky uspokojující, ale nemohu jim dát žádnou váhu, jelikož nejsem schopen to zbacktestovat robustně na všech akciích v SP100. Stáhnul jsem si Rightedge, ale jak jsem již psal nejsem schopen si napsat pro backtest kod. Byl by tu někdo tak moc laskav a ten kod mi sem napsal? Byl bych mu moc vděčen. A myslím, že ne jen já ale i další co by se chtěli vydat touto cestou a nemají programové znalosti. Dále mám dotaz, zda jste zkoušeli strategii testovat, že si jdete třeba pro 2% PT a ne 1%. Co jsem prošel ručně těch pár akcií, tak mám obavu z toho, že po vstupu akcie půjde dál proti mě třeba o 10% a než se mi vrátí ke vstupu tak se UO dostane přes 35 a já budu zavírat obchod se ztrátou např. 8%. Což by pak znamenalo, že budu muset mít 8 ziskových obchodů po 1% abych se dostal z DD. To mi přijde dost nebezpečný. Ale jak píši nemám robustní testy, tak nemohu posoudit. Rád bych se nakonec zeptal, kdo tuto strategii jede aktuálně live a jaký má letos výsledky? Předem děkuji komukoliv info za pomoc. Mnoho úspěchů všem!
  6. Děkuji za článek, přesně Petře jak píšete, včera sem po dosažení prvního PT1 ihned posouval SL na BE+1, tím se dostávám do blaženého pocitu, že teď už si může trh dělat co chce a stejně už mám menší zisk v kapse a nejhůř se mi ještě zaplatí komise a čekám na možný zisk bez "rizika". Nicméně jsem vnitřně cítil, že bych měl dát SL aspoň přesně na BE, tedy v mém případě aspoň tick nad high swingu. Říkám si, ale plán je plán, tal sem nic neměnil a trh si došel na tick přesně pro můj SL na BE+1 aby se pak vydal až pod můj PT2. Sice to nebolí tolik s vědomím, že sem něco získal, ale když to počítám tak sem díky "strachu" a pocitu bezpečí nechal půl profitu v trhu. Takže na tom musím ještě zapracovat.
  7. Muse

    TradeStation

    Dobry vecer vsem, rad bych si chtel vyzkouset nejake demo TS platformy. Musim se nejak registrovat a zakladat si u nich ucet? Chci zacit s AOS. Jenze nez nejaky spustim v realu utece hodne vody a prijde mi zbytecny otvirat u TS ostry ucet, natoz ho fundovat, byt v budoucnu to mam v planu. Muzete mi nekdo poradit jak se to da resit? Dekuji
  8. Muse

    SIERRA chart- nastavení

    to mira_k: Super díkec, heldal sem to v Toolsech, File mě nenapad:)
  9. Muse

    SIERRA chart- nastavení

    Ahoj všem, pls, jde v Sierre vyvolat ordeflow okno? Díky
  10. Ahoj Tomáši, předem díky za super článek a doufám do budoucna i seriál!:) Ahoj Všem. Za mě úkol tak na 50%. Sice jsem zachytil obchody 1 a 3 a nevstoupil v oblasti A. Ale nechal jsem se chytit v chopu v oblasti B a to hned dvakrát. Jelikož jsem graf viděl předem, tak v live by to byly tutově chybný obchody. No chybama se člověk učí, bohužel v trzích za ně ihned platí:) Tak doufám, že tento nápad se rozvine do seriálu i o další patterny. Je v tom super ta zpětná vazba! Mnoho díků a mnoho úspěchů všem!
  11. Muse

    MAE a MFE

    to Yurao: Sice sem se tázal jak aplikovat ATR na SL, určitě chci taky případně zkusit aplikaci na PL. Mám již z backtestu nastavený fixní PT a SL pro jednotlivé patterny, ale když do trhu vlítne větší volatilita jako na Russelu 2000 třeba 6.5.2010 tak pak v tomto období hodnoty SL a PT jsou nedostatečný, proto do toho chci ještě aplikovat ATR, aby se mi SL a PT případě upravovali dle volatility. Jenže nevím přesně jak to uchopit viz můj předchozí dotaz.
  12. Muse

    MAE a MFE

    Ahoj všem. prosím někoho, kdo by mi mohl objasnit dotaz ohledně ATR. Pročetl sem celé toto vlákon, kde se to řešilo spíše z počátku. Testuji trh TF(russel 2000) na timeframe 3 min. Když si spustím indikátor ATR tak mi třeba ukazuje hodnotu 1,54. Rád bych si otestoval přizpůsobení SL dle ATR, aby můj systém uměl reagovat na změnu volatility trhu. Nicméně jsem se dočetl, že je to třeba samozřejmě natestovat a že mi vyjde, že má volba bude například 2 násobek ATR pro SL. Pokud mám tedy ATR hodnotu 1,54 tak můj SL by měl být tedy 3,08 bodu tedy 308 USD? Řekněme že to zaokrouhlim dolu na 300 USD. Pokud ano tak pak mě zajímá co dělat když můj max. SL je 200 USD dle MM? Celkem logicky mě napadá že v tom případě bych obchod radši vypustil, jelikož je velká pravděpodobnost, že by mě můj SL 200 USD vyhodil z trhu? Děkuji pokud se někdo najde a trochu tuto problematiku popíše, nikde jsem to tu nenašel a myslím, že by to mohlo pomoci ne jenom mě. Díky a mnoho úspěchů všem!!!
  13. Muse

    SIERRA chart- nastavení

    Zdravím tradery všech úrovní:) Byť se s tím peru už tři dny, tak musím požádat o radu, doufám že si někdo chvilku najde na odpověď. Mám propojenou Sierru s IB. Vše mi běží jak má. Nicméně problém mám asi jako většina zde co se datuzje se stažením historických intradenních dat. Snažil jsem se tu pročíst co šlo, ale nemohu se dále posunout dopředu. Jedná se mi o data pro Russel 2000. 1) Dočetl jsem se, že z IB lze stahnout historická intradenní data rok zpět. Bohužel Mě se zdařilo stáhnout pouze kontraktní měsíc TF-201106NYBOT a teď aktuální TF-201109-NYBOT. Dotaz: může někdo poradit, jak stahnu staší kotrakty aspoň ten rok zpět? Ideálně pokud lze v v jednoum grafu? 2) Mám i zaplacenou Sierru balík 3. Přes ten se mi daří stáhnout snad vše co jsem zkusil (resp. přes SC Historical Intraday Futures Data).....ovšem Rusell 2000 opět jako jediný nikoliv. Zkoušel jsem kontraktní měsíce z nabídky jako například TFH1, TFM1, dále sem našel označení RJ takže i s tímto symbolem jsem zadal kontrakty, ale vše marně, resp. data to stahuje asi 5 sekund a napíše se že stažení proběhlo, ale monitor zeje prázdnotu:( 3) A dotaz na závěr: Poskytuje IB hystorická data přes víkend? Předem děkuji za případnou pomoc, nemůžu se hnout z místa což je šíleně furstrující. Mnoho úspěchů všem!!!
  14. Muse

    Backtesting

    Zdravím všechny, začínající jako já či poročilé. Chci Vás požádato radu. Mám live účet u IB a bucu používat pro Backtest Sierru. Vše mám nainstalovaný a vše běhá bez problému. Zaměřuju se na trh TF 3 min. červnovej a zářijovej kontrakt se mi grafy zobrazují bez problému. Ale nemohu zjistit jak si vytáhnu hystorický intradení dat pro jakejkoliv trh. Například pro trh TF od ledna do června 2009. Můžete mi prosím někdo poradit, vím, že se jedná o naprostý základ, ale visím na tom. Prostě se mi nechce zobrazit ani březnovej kontrakt letošního roku pro TF. V Sierre to hlasí už neznámý symbol. Má prosím někdo zkušenost jak ty data z IB přes sieru vytáhnu? Moc děkuji předem za Váš případný čas s psaním odpovědi. Díky tomuto se prostě nemůžu pustit do Backtestu. Mnoho úspěchů všem!!!
  15. Muse

    Sierra Chart a její možnosti

    Díky moc je to tak! Super!
×
×
  • Vytvořit...