Jump to content
Co nového? Mé kurzy

jenr

Members
  • Počet příspěvků

    148
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. jenr

    Každý den chybí různě velká část cenových grafů

    Verze je na obou PC různá. Ale nedával jsem si to do souvislosti, protože mám za to, že ten problém se vyskyt nezávisle na upgradu.
  2. jenr

    Každý den chybí různě velká část cenových grafů

    Zvláštní ale je, že v té instalaci Sierry na druhém PC jsou ty grafy v pořádku a feed je tam stejný. Akorát s tím rozdílem, že se tam přihlašuji asi tak jednou za měsíc a to ještě o víkendu.
  3. jenr

    Každý den chybí různě velká část cenových grafů

    Chtěl bych se zeptat, zda už se někdo z Vás setkal s problém, kdy mu v Sierrachart chybý každý den část grafu, konkrétně od chvíle vypnutí platformy do druhé hodiny raní našeho času. Aktualizace na poslední verzi SC nepomohla, stejně tak jako vymazání a znovu nahrání souborů s historií dat kontraktních měsíců, respektive soubory jsem vzal z instalace Sierry na druhém PC a po zapnutí Sierry byly grafy v pořádku, ovšem navázaná data mají stejný problém? Sierru si platím přes brokera AMP a datafeed mám Rithmic.
  4. jenr

    Sierra Chart - nastaveni II

    je možné, že jsem měl zobrazené "trade window", které se vztahovalo k jinému oknu s grafem a né přímo k DOMu . Zkusil jsem v menu DOMu zaškrtnut "Atatach Trade Window to Chart" a objevilo se ještě jedno Trade okno, jehož nastavení (SL a PT) parametrů na kartě "Targets" už v DOMu vidím. Takže i když tato volba zřejmě nemusí být zašktrtnuta, tak mi Vaše upozornění na tuto funkci nejspíš pomohlo vyřešit můj problém, takže díky!
  5. jenr

    Sierra Chart - nastaveni II

    mám mroblem s funkci " Use Atached Orders", která funguje, jen když použijí k otevření pozice tlačítka sell nebo buy market atd. které jsou na panelu přidruženém k DOMu, ale pokud kliknu přímo do DOMu, kde umistim limitní příkaz na určitou cenu, tak se spolu s ním žádný přidružený SL nebo PT neobjeví i přesto, že mám funkci "Use Atached Orders povolenu" a SL a PT nastaven. Nevíte kde by mohl být problém ?
  6. jenr

    Sierra Chart - nastaveni II

    symbol se může jemenovat různě, podle toho jakého máš poskytovatel dat.
  7. jenr

    Flash videa na finančníku

    Patřím k těm, kteří si videa na finančníku přehrávají na "chytrém" telefonu, protože doma u PC už na to často nezbývá čas. Problém nastal, ale u několika posledních videií, které byly na finančníku vystaveny, konkrétně přípravné webináře pro účastníky na FIMS 2 a video "Obchodování na základě struktury swingů". Video se sice spustí, ale hned na samém začátku se přehrávání přeruší a od té chvíle ho už nelze obnovit. Možnou příčinou tohoto problému může být neaktuálnost flash playeru, který přestal být, v souvislosti politikou velkých hráčů na trhu schytrými telefony a s nástupem standardu HTML5, pro OS android vyvíjen. Na operačních systémech Symbian a Windows phone flash player pro změnu není vůbec podporován. Takže tím je možnost, jak přehrát flash videa z finančníku ve smartphonech, značně omezena. Proto bych chtěl navrhnout, aby videa byla tvořená ve standartu HTML 5 nebo aby byla alespoň zajištěna kompatibilita se staršími verzemi flash playeru.
  8. Jaké máš verze OS a chrome podle oficiálních info by chrome pro mobily neměl podporovat flash ale už pouze HTML 5.
  9. Technická poznámka: provizorně prehravam videa na smartphonu s os android, který asi jako jediný OS pro mobily umožňuje instalaci archivni verze flash playeru , ale tato verze už nedokáže stabilněpřehrát toto video ani videa se záznamem webinářů k FIMS 2 . Proto bych se chtěl zeptat, zda wemaster finančníka neuvažuje o zavedeni HTML 5?
  10. jenr

    Sierra nastaveni grafu

    mám problém s nastavením grafu pro indikator $Tick, potřebuji,aby se jeho graf vykresloval jen pro daný obchodní den, takže počátek grafu bude v 15:30 našeho času a před tímto časem nebudou v grafu žádné bary z předchozího obchodního dne, zkoušel jsem nastavit počet načítaných historických dnů na 0, ale to nepomohlo. Je možné, že se tato podmínka vylučuje některou další podmínkou, ale nepřišel jsem na to s jakou. Věděl by někdo jak na to? Indikátor $Tick si nechávám zobrazovat v druhém regionu pod cenovým grafem a do stejného regionu bych chtěl zobrazit i indikátor RSI, ovšem s podmínkou, aby úrovně 1000 a -1000 na oseY pro indikátor $Tick byly totožné s úrovněmi 80 a 20 pro indikátor RSI. To znamená, že by osa Y pro RSI nebude závislá na ose Y pro TICK, ovšem k tomu aby se permanentně úroveň 1000 překrývala s úrovní 80 a -1000 s úrovní 20 by bylo třeba zamknou posun a range obou těchto os vůči sobě? Ještě by mě zajímalo, jestli by se dalo RSI nastavit tak, aby se jeho křivka zobrazila jen ve chvíli, kdy překročí úroveň 80 nebo klesne pod úroveň 20? Předem děkuji za odpověď
  11. souhlas určitě je dobrý sledovat rychlost a razanci trhů na nižším time frame. Mám zkušenost s tím, pokud se v první půlhodiny ES spíš plíživě sune k premarket LOW nebo HIGH, je podstatně bezpečnější spekulovat na reverz okolo těchto úrovni i na trhu TF nebo YM.
  12. jenr

    Sierra nastaveni grafu

    ještě bych ti poradil to, že se nemá smysl zaobírat 50% RTCM počítaném od 15:30, kdo s tím přišel? Obvykle má váhu 50% RTcM, které je počítáné už od začátku premarketu.
  13. jenr

    Sierra nastaveni grafu

    Pro H/L premrketu je nejvhodnější indikátor High/Low for Time Extended . Stačí v něm nastavit čas od kdy do kdy trvá premarket. Jinak problém, který jsem zde chtěl řešit, je už vyřešen. Zpusobovalo ho nastavení grfu na moznost "idependent" . To se vyvolává pravoklikem na ose Y. Mám ale jiný dotaz, zajímalo by mě, jak si nastavit indikátor, ktery by podobně jako high/low for time Extended zobrzil high low úrovně určitého časového úseku a protáhl je do konce dne, ovšem s tim, aby se vykresloval jen v době hlavní obchodní seance. To znamená jen od 15:30 do 23:59:59 ?
  14. jenr

    Sierra nastaveni grafu

    Mám docela problém s nastavením ukazatelů cenových hladin např. 50% RTCM nebo H/L premarketu, jejich úroveň je sice spočtená správně, ale není fixována na cennovou osu Y a vždy, když posunu graf, čímž se změní aktuálně zobrazené cenové rozpětí a adekvátně s ním i osa Y, tak indikátory zůstávají stát na místě, takže jsou vůči grafu i ose Y posunuté, což je dost nepochopitelné, ale vypadá to, že aktuální verze SC má toto nastaveno defaultně. Věděl by někdo, jaké nastavení zafixuje ukazatele cenových úrovní na osu Y, tak aby se nemohlo stát, aby indikátor s hodnotou např. 1132,5 bodů byl zobrazený vůči ose Y nad úrovní 1134,2 ? Díky za pomoc..
  15. jenr

    data feed

    ok díky za odpověď. Znamená to teda, že ve chvíli, kdy budu napojeny na data feed od OEC, můžu si zároveň s tím nechat zobrazovat i TICK, který SC bude tahat z vlastních živých datových zdrojů?
×
×
  • Vytvořit...