Jump to content
Co nového? Mé kurzy
  • Workshop spreadového obchodování - Otázky a odpovědi


    tomnes

    Pro koho je spreadové obchodování vhodné?

    Spreadové obchody vnímáme jako zajímavé doplnění intenzivnějších obchodních strategií (jako je například intradenní obchodování), případně také jako samostatnou obchodní strategii pro spekulanty, kteří se obchodování nechtějí nebo nemohou věnovat na full-time.

    Jak je spreadové obchodování časově náročné?

    Spreadové obchodování je časově nenáročné. K obchodování spreadů vám stačí zhruba hodinka denně, většinou i méně. Během dne pak nemusíte jakkoliv sledovat intradenní grafy - pro spreadové obchodování je z pohledu nám používané strategie podstatný pouze úvod a závěr obchodního dne. Cokoliv se děje během samotného obchodního dne je z hlediska naší strategie do jisté míry prakticky nepodstatné.
    Druhou stranou mince je fakt, že spready představují relativně dlouhodobou strategii, jejíž přínos lze posuzovat v měřítku měsíců a nikoliv dnů či hodin.

    Musím rozumět futures obchodování, abych mohl obchodovat spready?

    K pochopení speadového obchodování je nezbytné chápat klasické komoditní (futures) obchodování alespoň na úrovni našeho on-line manuálu zdarma. Pokud jste porozuměli základům komoditního obchodování v tomto manuálu, měli by jste bez problémů pochopit i spreadové obchodování.

    Můžete mi zaručit, že se spreadovým obchodováním vydělám?

    To bohužel určitě nikomu zaručit nemůžeme a neumíme. Workshop spreadového obchodování je výukový materiál popisující styl, jakým lze obchodovat komoditní spready. Materiál neobsahuje konkrétní investiční doporučení a je na každém, jak se získanými informacemi dokáže naložit. Jednou ze základních chyb nováčků a začátečníků ve finančních spekulacích je domněnka, že k úspěšnému obchodování stačí vzít již hotový, osvědčený obchodní systém někoho druhého a bezezbytku takový začít obchodovat. I když je na takové myšlence velký kus pravdy, obchodování je z velké části o jedinečné osobnosti každé individuální lidské bytosti a každý si tak musí najít tu svojí cestu bohužel sám. Mj. i takovou, která reflektuje nejen jeho "vnitřní já", ale také jeho finanční možnosti. Přeci jen jiné strategie si může dovolit obchodník s účtem 4000 USD a jiné obchodník s účtem přesahující třeba 20 000 USD.
    Spreadový workshop Vás tak dokáže zcela konkrétně seznámit s postupy jakými obchodujeme spready my a je jen na Vás, zda-li si tyto postupy dokážete osvojit tak, aby Vám dokázaly přinášet profit. My se Vám samozřejmě v rámci workshopu budeme snažit objasnit jakýkoukoliv otázku, ale konečná aplikace získaných informací v reálném světě je pouze na Vás.

    Jaký je ideální počáteční kapitál pro spreadové obchodování?

    Stejně jako v klasickém obchodování platí, že čím větší účet máte k dispozici, tím větší možnosti máte. U spreadového obchodování toto možná platí ještě více - často se na ten správný obchod čeká i několik týdnů a byla by škoda, pokud by vám účet nedovolil otevřít několik spreadů najednou a diverzifikovat tak risk do několika obchodů. Jako rozumný počáteční kapitál tak vidíme přibližně 8 000 až 10 000 USD, s účtem 4 - 5 000 USD již budete velmi omezeni na několik nejlevnější spreadů především v zrninách.

    Fungujete také jako brokeři?

    Ne, nejsme registrovanými brokery, nenabízíme brokerské služby a ani se nestaráme o zhodnocování vkladů. Spreadový workshop je výukový materiál, který vás podrobně seznámí se světem spreadového obchodování a v rámci workshopu naleznete také mnoho informací jak si vybrat toho správného brokera pro své obchodování.

    Proč poskytujete on-line podporu pouze 2 měsíce?

    Důvodů máme rovnou několik. Předně, omezený čas nutí každého studenta rychleji se snažit vše pochopit. Každý by měl mít zájem začít profitovat na spreadovém obchodování co nejdříve, proto berte prosím tento časový interval jako další ze způsobů, jak vám v tomto pomoci.
    Další důvod je, že budete nuceni o svých dotazech vzhledem k omezené době hlouběji rozmýšlet a tím hlouběji přemýšlet i o spreadech. A pokud se budete učit o celé záležitosti přemýšlet do hloubky již od samotného začátku, dopracujete se k cíli výrazně dříve a snáze.
    A konečně za poslední - čas je komodita, které by si měl každý úspěšný obchodník vážit ze všeho nejvíce a také s ní dle toho nakládat. Proto prosím berte toto i jako jeden z dalších podnětů a způsobů, jak vás směřovat na dráhu úspěšného tradera i z tohoto nezanedbatelného pohledu.
    Ve finále pak musíme ještě dodat, že by dva měsíce měla být maximální hranice, během které by měl spreadovému obchodování porozumět dostatečně skutečně každý. Proto si myslíme, že 2 měsíce on-line podpory je naprosto férové a adekvátní. Budete-li však dále odebírat službu SpreadEdge, budete mít on-line osobní podporu k dispozici po celou tutu dobu

    Děláte v rámci workshopu i osobní semináře?

    Zatím nikoliv. V tuto chvíli se skládá náš Kompletní workshop spreadového obchodování z pracovního manuálu, neomezeného přístupu do speciální spreadové sekce, dvouměsíční on-line podpory a služby SpreadEdge na 1 měsíc. Osobní semináře nejrůznějšího druhu do budoucna zvažujeme, nikoliv však zatím v tuto chvíli.

    Jak dlouho trvá doručení workshopu?

    Workshopy jsou rozesílány Českou poštou a jejich doručení by dle místa doručení mělo trvat od 3 do 7 pracovních dnů. Odeslání workshopu probíhá do 3 dnů od momentu připsání platby na náš účet.

    Je možné i nadále odebírat službu SpreadEdge?

    Ano, každý absolvent Kompeltního workshopu spreadového obchodování má možnost odebírat i nadále službu SpreadEdge. Více informací zde.

    Pokud máte další dotazy, prosíme, neváhejte kontaktovat nás na spready@financnik.cz

    >> Přejít na objednávku workshopu spreadového obchodování






×
×
  • Vytvořit...