Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Úspěch v obchodování


Libic

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

rád bych na tyto stránky připojil ještě jeden malinkatý příspěvěk. Na mnoha místech diskuzního fóra jsem našel dotaz "když budu dodržovat to či ono, dosáhnu úspěchu?".

Sám za sebe bych rád vzkázal, že zcela každý může dosáhnout úspěchu, pokud k úspěchu přistoupí zodpovědně. Pokud se člověk dívá kolem sebe, pokud se dívá na televizi, pokud jezdí na různá sportovní utkání, pokud čte noviny a časopisy pak vidí, že každý, kdo dosáhl úspěchu jej dosáhl pouze odpovědným přístupem. Neexistuje jiná cesta jak dosáhnout úspěchu a stejně tak to je také v komoditním obchodování. Samozřejmě každý z nás může dosáhnout neuvěřitelných příjmů z komoditního obchodování a skutečně jen záleží, kolik do svého úspěchu investuje času, přístupu, píle a odpovědnosti. Dokonce i titulní stránka Finančníka říká "úspěch znamená píli, odvahu, sebevzdělávání a osobní přístup". Neúspěch pak znamená, že některá z rad nebyla dodržena. Nic více a nic méně.

Spíše než se ptát "když budu dělat to či ono..." bych každému doporučil sednout si a testovat tak dlouho, dokud úspěch nepřijde sám. Krásné je, že si každý obchodník může vytvořit svůj vlastní systém, který ho povede k úspěchu. Kdybych zde vyprávěl, jak investuje moje přítelkyně, pak by si po přečtení každý musel dát panáka stejně jako jsem si ho musel dát já. Nedělám si srandu. Takto jsem přítelkyni sledoval rok a stále jsem nemohl pochopit jak je možné, že jí to vychází. Dokonce si troufám říci, že to nevím do dnes. Rok mě přemlouvala ať to zkusím a rok jsem odolával, protože jsem prostě netušil, co dělá. Nakonec jsem pochopil, že si musím najít svoji cestu, svůj způsob, svůj přístup. Na základě svého osobního přístupu už nemusím dát panáka při každém otevření grafů a to samé radím každému, kdo neví, jestli "to funguje nebo ne?". Jediné, jak to lze poznat, je podívat se na věc svýma očima, testovat svůj system, věřit svému systému a svůj system rozvíjet.

Správná otázka nezní "bude to fungovat když dodržím to či ono?", správná otázka zní "co udělám já sám pro svůj obchod, aby fungoval?". Úspěch si pak každého najde sám.

S pozdravem,

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...