Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indexový produkt


Doporučené příspěvky

Zdravím,

asi nebudu mít čas se aktivně věnovat obchodování s akciemi, tak bych rád koupil nějaký produkt, který bude obsahovat stejné akcie jako jednotlivé akciové indexy (PX50, NASDAQ, ...) Evropa, Asie i USA. Dočetl jsem se, že existují podílové fondy, které toto dělají a také indexové akcie ETF.

1. Chtěl bych se zeptat co mi prosím z těchto produktů (nebo jiného) poradíte. Jde mi o pokud možno co nejlepší poměr cena (poplatky za zprávu a nákup)/výkon. Nepočítám, že bych byl příliš aktivní obchodník a jde mi o dlouhodobé držení.

2. Také bych se rád zeptal, kterého brokera mi doporučíte u kterého bych tyto produkty mohl koupit. Preferuji Internet a češtinu.

Děkuji za pomoc, Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

To andre:

Poplatky: záleží jakého máte brokera; při mimoburzovním obchodování s emitentem certifikátu zaplatíte u brokerjet do objemu obchodu 5.000 EUR poplatek 9,95 EUR.

Minimální vklad: indexové certifkáty nebo ostatní nepákové certifikáty se běžně obchodují v cenách desítky EUR, max. 100 - 200 EUR/ks. Takže klidně můžete koupit 1 ks certifikátu, ale to nebude zrovna efektivní.

Záleží co si představujete pod pojmem spekulativní obchodování. Pro horizont v řádu měsíců (možná i méně) lze nepákové certifikáty efektivně využít, pro aktivní trading jsou lepší K.O. certifikáty (Knock-out) nebo warranty, které vám umožní profitovat jak na rostoucích tak klesajících trzích.
Dále investičních certifikátů je několik druhů - klasické indexové nebo discount či bonus certifkáty a spousta dalších.

S pozdravem Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...