Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vhodný broker pro pasivního investora


thomaes

Doporučené příspěvky

Zdravím a přeji pěkný den,

většinou se tady hledá vhodný broker pro aktivní investory. Já mám opačný dotaz: potřebuji vhodného obchodníka pro pasivního investora, který většinou ETF a certifikáty jenom koupí a drží. Výhodou je:

1. čeština
2. možnost papíry uložit na individuální účet u depozitáře

Děkuji za radu a tip, Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Tomáši,

opět Vám mohu doporučit společnost brokerjet. Poplatky při mimoburzovním obchodování (v případě nákupu a prodeje certifikátů) do objemu obchodu 5.000 EUR jsou 9,95 EUR. Poplatky za obchody s ETF do objemu 5.000 USD jsou 9,95 USD. Převod cenných papírů do brokerjet je zdarma, převod z brokerjet jinam je 900 Kč. Vedení účtu CP je zdarma.

Kompletní sazebník je na stránkách brokerjet.

S pozdravem Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za odpověď. Brokerjet asi není špatná špatná společnost, ale bohužel u nich nelze ukládat cenné papíry na individuální účet u depozitáře, ale pouze na jejich sběrný účet. To je asi dobrá volba pro malé investice a pro aktivního investora, ale pro investora pasivního, kde investovaná částka přesáhne 20000 EU to není ideální.

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak to jsem si neuvědomil, zatím jsem o tom nepřemýšlel.

Brokerjet je dceřiná společnost České spořitelny, která je členem skupiny Erste Bank a rakouské společnosti ecetra Internet Services AG, dceřiné společnosti Erste Bank. To my jako záruka důvěryhodnosti stačí. Já se nedívám, jak vysoko jsou mé peníze pojištěny, ale jaké finanční instituci své peníze svěřuji. Mám zkušenosti, že mohu přijít o peníze, i když mám CP na vlastním účtu CP (tenkrát ve středisku CP).

Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...