Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Stanovenie ceny, vstup do short pozicie


Doporučené příspěvky

Dobrý večer,

Snažím sa pochopiť do najmenšieho detailu ako obchodovanie s futures contracts funguje. Narazil som pritom na dve otázky, na ktoré možno niekto skúsenejší pozná odpoveď.
1.) Ako sa vlastne stanovuje cena na burze? (Kto určí pohyb ceny – výslednú hodnotu? Sú to obchodníci na parkete, ktorí sa dohodnú – ale kto určí cenu (jej pohyb) v prípade el. obchodovania?) Nejde mi o poučky typu – cena je bod, kde sa stretáva krivka dopytu s krivkou ponuky – ale ako sa to v reále naozaj robí.
2.) V prípade vstupu do short pozície definujem predaj kontraktu spolu s mesiacom obchodovania. Ale ako sa určuje FND a LTD takto virtuálne predaného kontraktu? Alebo pre dannú komoditu a kontrakt s definovaným mesiacom obchodovania je FND a LTD stále konštantné?
Ďakujem za odpovede.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

klasické komodity se podstatně liší od obchodování např. indexů, nebo měnových párů. Jestli tedy míníte klasické komodity, podstata je velmi dobře rozebraná ve vlákně COT od greenhorna. Přečtěte si ho a pochopíte.
U klasických komodit jsou na počátku dva, jeden tvoří komodity (farmář pěstuje dobytek, obilí, naftař těží ropu), druhý ji spotřebovává (mlýny, rafinerie). Každý jeden má zájem o cenu pro něj nejlepší a každý se tedy snaží prostřednictvím burzy tuto nejlepší cenu zajistit. No a mezi tím jsou v průběhu kontraktu spekulanti, kteří se snaží připravit o peníze jeden druhého.
Cenu, byť krátkodobě, určuje i počasí. Extrémní sucha, povodně, hladomor. Ale v průběhu sledování kontraktu zjistíte, že to jsou pouze krátkodobé změny, viz. např. pšenice před asi dvěma měsíci. Na burze se toči obrovské množství peněz, někdy se používají i nečisté praktiky. Pustím zprávu, že je objevila nemoc šílených krav. Hovězí letí nahoru. Nakonec vyjde najevo, že to byla kachna, a cena letí zase dolů. to jsou spekulace.
Jestli ale mohu poradit, nad tím nehloubejte, protože by jste se musel vydat přímo na burzovní parket a tam studovat mnoho měsíců podstatu a fungování burzy. a potom o tom napsat knihu, aby jste měl alespoň nějaký příjem.
Pokud chcete na burze vydělat, zapomeňtě na tyto nepodstatné otázky a soustřeďte se hlavně na studium technické analýzy, stavění stop losu a další věci, které vám pomohou případně vydělávat právě na těchto pohybech.
To, co se děje na burze, obyčejný smrtelník nikdy nepochopí. A ani snad nemá cenu se tím zabývat. Snad jen kvůli te seminární práci.
Mnoho úspěšných obchodů přeje hrabal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
×
×
  • Vytvořit...