Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodovanie na data


Doporučené příspěvky

Co to znamena entry na obe strany?aj nakup aj predaj?
stale som nepochopil ten princip ako vlastne cele fungujeobchodovanie na data.
Priklad, Mam ekonomicky kalendar kde je percentualne ocakavany vysledok,narast alebo pokles.
V hodine H,ked sa tento predpoklad ma potvrdit alebo vyvratit si pustim spravy a pocuvam ako to dopadlo,resp kde sa dostanem k presnym vysledkom?ako to vpyva na kurz,ak su tie vysledky ine ako ocakavane?
Ako zistim aky ma jednotlivy parameter voplyv na kurz?napr HDP predpoklada narast a stane sa pokles,ako zistim,ci pojde eur/usd hore alebo dole?
viem ze blbe otazky ale mam z toho triadny gulas:-)
dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to djboom

Potobne otazky ako tvoje sa tu pravidelne objavuju,ako aj odpoved na ne: ak ta to skutocne zaujima , vyclen si dost casu a prejdi diskusiu. Otazka obchodovania sprav je velmi rozsiahla a neda sa objasnit v jednom prispevku. Uspech zavisi od vela rozlicnych vplyvov , na prvy pohlad okrajovych. Ale moj nazor je, ze obchodovanie sprav je najtvrdsia traderska "disciplina". Urcite sa da zacat aj niecim lahsim.

herman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to djboom

Len orientacne,co si spominam,su na tomto fore dopodrobna preberane : 3 rozlicne Vegasove metody, breakout metoda, Woodies CCI, SIDova metoda s ADX MA. Urcite som vsetky nespomenul, ale uvedene su overene a ziskove.A ak by si sa pozrel trebars na www.strategybuilder.com , tam je mnozstvo dalsich metod.A mnozstvo podobnych serverov.Staci hladat a backtestovat a papertradovat a...

herman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to herman
Dik,velmi si mi pomohol, ale mam pocit ze tieto metody su skor technicka analyza a bez fundamentalnej sa pohnut neda,ci ano?
Aku by si poradil zaciatocnikovi,ktory chodi do prace a vecer si nastavi dopredu nejake vstupy a po prichode z prace si to len pozrie ako to dopadlo?
viem ze moje otazky su niekedy blbe,ale snazim sa to pochopit trosku.
Dik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Djboom,
Obchodování na data je spíše intradenní záležitost. Počkáš si správnou hodinu, zadáš vstupy, SL a počkáš jak se to vyvine. Dosti často je u důležitých zpráv trh nervózní, rozběhne se hned tím a pak opačným směrem, což má za následek že, vymete všechny stopky aniž by třeba byl dosažený profit target. Pokaždé je situace trochu jiná, takže pokud nesedíš u monitoru s platformou a neřídíš si pozice, je naděje, že se dobereš k výdělečnému systému dost malá.
Ale:
Protože nechceš sedět u počítače celý den poradím ti poziční obchody nebo spready. Každý den mrkneš na grafy, zvážíš fundamentální zprávy, které se k tobě dostanou (stejně se je dovíš jako poslední v řadě) a pomocí technické analýzy vyhodnotíš situaci a odpovídající vstupy, SL a PT. Poziční obchodování přináší své pro (třeba čas), ale i proti (třeba větší obchodní účet). Zvaž, vyzkoušej, hlavně testuj. To di dá mnohem více informací než řada otázek tady ve fóru.

Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...