Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kto plati okamzite zisky z obchodovania?


Doporučené příspěvky

Dobry den,

chcel by som sa opytat nasledovne. Podla toho co som cital na financniku su zisky, resp. straty z obchodovania s komoditami OKAMZITE pripisovane na, resp. odpisovane z uctu vedeneho u brokera (radovo do minut).

Ale predstavme si situaciu:
Cena jedneho kontraktu zlata s terminom dodania marec 2007 je v dannom okamihu 50000 USD. Vstupim do long pozicie za margin 1000 USD a tym ovladam jeden kontrakt zlata, v okamihu vstupu ktory ma hodnotu 50000 USD. Cena zlata stupa a za niekolko dni ma kontrakt hodnotu 60000 USD. Teraz uzavriem poziciu - predam jeden kontrakt zlata inemu obchodnikovy. Moj zisk (bez uvazovania komisii a poplatkov) by mal byt 10000 USD a mal by byt HNED pripisany na moj ucet. ALE - obchodnik, resp. spekulat ktory odo mna kupil jeden kontrakt zlata ho ziskal len za margin zas 1000 USD.
Odkial sa OKAMZITE prevedie tych 10000 USD na moj ucet? Zaplati ho burza? Alebo je to nejaky specialny ucet burzy?

Je mi jasne, ze na konci retazca to zaplati realny odberatel (resp. dodavatel) ale to sa udeje az v marci 2007. T.j. niekto ma 4 mesiace uveruje - kto to je?

Ak cena zlata nadalej stupa obchodnik to preda dalsiemu obchodnikovy ten dalsiemu atd. atd. Za predpokladu, ze vsetci spekulovali na stupanie ceny su vsetci ziskovy - a ich zisky sa im okamzite pripisuju. Niekto uveruje celu retaz obchodnikov (resp. spekulantov).

Dopredu dakujem vysvetlenie.

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel_K:
nic ve zlém:-), ptát se je OK, navíc v takto už moc do šířky rozteklém webu jak je tento se někdy těžko orientuje a hledají odpovědi, raději se proto vyrobí nové vlákno. Koloběh peněz na burze je zde probírán už x-krát, bývá to většinou stručně nahozeno i v kníhách o tradingu, stačí si je přečíst.
Neradím, ale bývá dobré zaměřit se na věci podstatné, které se konkrétně týkají vás, vašeho účtu a obchodu. Šetří to čas a čas jsou peníze...O protistranu se vůbec nestarejte, stejně jako ona nebude řešit vaše starosti.
Pokud kupujete, tak od někoho kdo prodává, jinak nekoupíte, diference nemůže vzniknout. Vy máte důvod koupit, on prodat. Oba chcete totéž: zisk.
Jen zisk (i času:-) vám přeje
miciko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co myslíte že dělá banka s vaší výplatou než vám ji připíše na účet ? proč trvá převo z banky do banky 3 dni ?

Banka používá vaše peníze taky k obchodování a ještě jim platíte za to že jim k tomu půjčujete vaše peníze , a to mi přitom neumožnují vydělávat na jejich systému ba naopak ještě vás oškubou .Ale u brokera potažmo burzy je to jiné že tak ať si moje klidně burza půjčí můj margin na co chce jen ať si obchodují s těmito prostředky jak je libo , neboť oni mi aspoň dávají šanci vydělat na jejich pákovém efektu na rozdíl od banky .Tak mě napadá že banka vlastně jedná přímo nelegálně a vlastně porušuje zákon když využívá peníze klientů k vlastnímu prospěchu bez jejich vědomí .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...