Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

PFG a převod peněz na jiný účet (u IB)


hostalkova

Doporučené příspěvky

Možná už někdo podobný problém řešil.
Jak převádět peníze z ČR k brokerovi do USA-na toto téma je zde spousta příspěvků, rad a zkušeností. Nikde jsem ale nenašla, jak dostat peníze od jednoho brokera k jinému nebo zpátky na svůj účet do Česka. Když jsem převáděla část peněz z PFG k IB, obrátila jsem se s žádostí o spolupráci na pana Kosa, zaslala jsem mu formulář, který jsem si stáhla u příležitosti otevření účtu u IB, no a posléze po delší době a urgenci se podařilo. Bohužel jsem tam nechala ležet zbytečně ještě nějaké peníze, které jsou v podstatě neobchodovatelné-myslela jsem, že k nim něco "přihodím" a budu mít dva účty.
Teď si ale ono "přihazování" nemohu dovolit, a u PFG mi zbůhdarma leží neobchodovatelná suma, která by mi ale pomohla zlepšit MM u IB. Účet u PFG rušit nechci, ale peníze tam jen tak nechat ležet taky nechci. Myslela jsem, že na stránkách PFG najdu nějaký formulář typu našeho příkazu k úhradě, kterým peníze převedu, ale chyba lávky, nikde nic takového není. Anglicky neumím prozatím tak dobře, abych se s nima byla schopná domluvit. Má někdo nějakou zkušenost jak na to?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tatiano,
nejak jsem se ve vasem prispevku ztratil, ale vy chcete prevest z PFG penize do IB? ten zbytek co tam mate? tak bud to udelejte jako minule pres pana Kose nebo v PFG je "my account" a PREDPOKLADAM ze tam je polozka "withdraw" vyber penez. btw. kdyz vytahnete vsechny penize tak stale muzete mit u PFG ucet?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No právě že nic takového jsem na stránkách PFG ani v My account nenašla ("withdraw")-proto se ptám. Procházela jsem stránky PFG ze všech stran, a nic. Chci tam nechat tak 50$, aby mi účet nezrušili. No pan Kos moc ochotný v tomto případě nebyl, že prý to zařizuje přejímající brooker.....nakonec to provedl, ale jak říkám ochotou nehýřil. Ani se mu nedivím, že když moje peníze bude mít dál někdo jiný.
Tento dotaz jsem sem dala proto, že se domnívám, že se prostě musí najít někdo, kdo podobnou situaci řešil.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je uplne bezne prevadzat peniaze od brokera do banky klienta alebo aj priamo k inemu licencovanemu brokerovi. Na obe transakcie sluzia tlaciva a ani jeden z tychto procesov netrva zvycajne viac ako 3-4 dni. Ak by som zazil problemy zo strany brokera v tejto veci, zrusil by som tam bez vahania ucet. Na vyber mate desiatky dalsich brokerov. Taketo transakcie treba vsak konzultovat priamo s brokerom pretoze u kazdeho to moze byt inak. Niektorym brokerom treba poslat faxom, ini zase maju jednoduche formulare na webe alebo napr IB ma pre klientov spraveny account management, kde si vsetko navolite podla potreby.
Prepokladam, ze vas broker to ma urcite tiez nejake podobne, len mnohi klienti si taketo veci alebo nezistuju alebo prehliadaju.

Inak nerozumiem kam na taketo exoticke brokerske firmy chodite. Pozeram zbezne ich hodnotenie na elitetrader a nielenze maju malo hodnoteni ale moc to tam ani chvalou neoplyva :)
www.elitetrader.com/br/?action=view&R_FirmID=194

Link to comment
Sdílet pomocí služby

911 - mas pravdu ide to aj tak.
Ja som to vsak nikdy nevyuzival z jedineho dovodu. Zdalo sa mi praktickejsie a jasnejsie davat prikaz sucasnemu brokerovi kde boli $$ na ucte ako naopak. Neprislo mi prirodzene aby novy broker ziadal sucasneho o "moje" peniaze. Je to taky biznis tretich stran, kde sa lahko moze vsetko casovo predlzovat a preto radsej vzdy jednam s tym, od ktoreho zavisi prvy krok. Preto aj tuto cestu odporucam. Ale suhlasim s tebou ze tatiana si to bude musiet vyskusat. :)

vela dobrych trejdov zelam.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové,
všem vřelé díky za rady, já doufala, že se ozve někde přímo ze zkušeností převodu z PFG do IB. Stejně děkuji, jak pravíte, budu to muset vyzkoušet. Pak dám v tomto blákně vědět, co se dělo, pro poučení dalších, kteří jako já fundují účet aniž by se předem zeptali na způsob nakládání se svými vlastními penězi v případě převodu na jiné účty či zpětného převodu do Čech.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tatiano,
az na vyjimky to u vsech brokeru funguje stejne. Nekde jsou vstricnejsi nekde mene. Nekdy ty potvory :-) hresi na to, ze vedi ze ang neni vas native language a rikaji nesmysli. Nekde muze byt problem prevod penez k jinemu brokerovi, ale prevod penez zpet jde VZDY za stejnych podminek. Proste vam je na pozadani MUSI poslat zpet na ucet nebo zasle sek.

hodne stesti

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím
Ještě jeden dotaz na téma převod peněz od brokera k borkerovi. Po zralé úvaze jsem se rozhodl přejít od Alaronu
k IB. Při vyplňování mnoha formulářů při zakládání účtu přes internet je tam jeden, kde se specifikuje
způsob přebodu peněz. Jeden ze způsobů je tzv. ACATS - automated customer account transfer system.
Můj dotaz je k těm co to již někdy dělali, rozumím tomu dobře že toto je právě možnost převodu aktiv, tedy vč. peněz, od jednoho brokera k druhému a že to po mém autorizování nového brokera proběhne nějak automaticky, bez
mého dalšího přičiňování.
díky za případné info,
Vráťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Dobrý deň.
Poprosím o nasmerovanie na nejaký link, resp. informáciu, ktorá by mi pomohla ako postupovať s prevodom unds v US (konkrétne od Infinity k nejakému inému brokerovi, asi IB - u ktorých si samozrejme musím najprv otvoriť účet). Na web stránkach Infinity sa mi nedarí nájsť položku "withdraw" tobôž spojenú s mojím účtom.
Má prosím niekto konkrétne skúsenosti?
Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...