Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Rozdil live vs.simulace (IB,Sierra,Tsim+)


Aamer

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny tradery.
Jelikoz jsem se po nekolika mesicich odhodlal zacit obchodovat s live uctem, moc by me zajimalo jestli existuje nejaky zasadni rozdil mezi simulovanym a live obchodovanim. Nemyslim ted psychologicky rozdil, ale spise technicky.
Obchoduji intradenne s live daty od IB pres Sierru a prikazy pres Tsim+. Maximalne 6 obchodu denne. Zjistil nekdo pri prechodu na live trading rozdily oproti simulaci napriklad v rychlosti exekuce, problemy se zadavanim prikazu nebo cehokoli, co by zasadnim zpusobem znehodnotilo jeho obchodni strategii. Ptam se hlavne proto, ze mam (dle meho subjektivniho nazoru) podivne dobre vysledky, a i kdyz netrpim nejakym prehnanym sebepodcenovanim, nerad bych narazil po prechodu na live trading na zjisteni, ze jsem se vznasel v nejakem simulovanem nevedomi a ono to v realu funguje zcela jinak.
Pokud se tu uz tato otazka vyskytla omlouvam se, ale nenalezl jsem nic co by me pomohlo.

Aamer

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Aamer: Zalezi na zvolenem trhu, resp. na jeho likvidite. Ja obchoduji ER2, ktery je dostatecne likvidni a i pri nekolika malo desitkach kontraktu je zde exekuce de facto okazita. Neni potreba se moc bat (jedine pokud vyuzivate LMT prikazy, muzete chytit slip na vstupu a nemusi se tedy nektere pozice vyplnit). Pri backtestu je mozne pocitat se slipem 10 USD/RT, coz vice nez slusne reflektuje pesimistickou variantu ziveho tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky za odpoved, obchoduji YM, ZG, ES a ER2, snazim se maximalne vyuzivat vstupu a vystupu na Bid a Ask, coz se me nekdy, treba v pripade zlata, nevede a jsem nucen jit za Market. Pokud je v tomto ohledu rozdil mezi Live a Simulaci stejny, tak jsem na to pripraven. Mam i obavu jestli v realu spoluprace Tsim+ a IB funguje tak, jak pri simulaci.
V kazdem pripade dik.

Aamer

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...