Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

spojovani historickych dat


jabba

Doporučené příspěvky

Zdravim

Prolezl jsem si diskuse o historickych datech, par pro mne zajimavych trhu jsem si sosnul (yahoo) abych mel nejaka data nez se rozhodnu pro konkretni software alespon v raw podobe, a nekde v diskusich jsem narazil za zajimavou vec.
V te diskusi nekdo rikal, ze nepotrebuje koupena UPRAVENA data, ale ze preferuje rozdelena data pro jednotlive kontraktni mesice a spoji si je sam.

a) je vubec technicky (a logicky) mozne spojit jednotlive kontr. mesice historickych dat komodit (napr. kukurici) do jednoho dlouheho grafu pro backtesting?
b) jsou takova data vubec k necemu, kdyz jsou prekryvy vytvoreny nejakou aproximaci z nekolika ruznych dat?
c) pokud ano, jak? ;)

Jedno moje "ja" mi rika, ze to samozrejme mozne neni a logicky si to oduvodnuje (napr. ze kukurice neni russell nebo jiny, "do nekonecna" jsouci graf").
Druhe (pohodlnejsi) "ja" by samozrejme takovahle dlouha (a pohodlna pro backtesting) data melo rado doma ;)

Diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ta castka neni velka. Zalezi od koho a jake, ale EOD urcite maji minimalni hranici na radove par desitkach dolaru mesicne. V tom by problem nebyl, tech par dolaru clovek ma vzdycky. Me jde spis o to, ze jsem nasel tyhle raw textovy data, a chtel bych je pouzit na vlastni experimentovani s jejich interpretaci, bohuzel jsou prave po jednotlivych kontraktnich mesicich.
O tom je spojit by me nikdy vlastne ani nenapadlo premyslet, kdybych si to neprecetl tady v diskusi ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...