Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Wealth-lab - jak na něj?


slush

Doporučené příspěvky

Zdravím,

není tady na foru někdo, kdo aktivně používá pro backtesting program WealthLab? Nainstaloval jsem si trial a mořím se tady s tím už druhý den. A mám pocit, že si ten program ze mě dělá srandu.

a) Ukázkový, předpřipravený obchodní systém po spuštění hodil několik syntax errorů. Jelikož jsem na Pascalu vyrůstal, celkem rychle jsem to opravil, ale... překvapí to.

b) Program mi ignoruje jakékoliv stoplossy. Můžu jít do mínusu klidně přes 1000 dolarů, ikdyž jsem mu (přesně dle ukázek a nápovědy) vnutil max.100 dolarů SL (kontroloval jsem pečlivě, jestli mám správně definované parametry ER2, tj. jestli to přepočítává správně).

c) Program hází nesmyslné chyby syntaxe ve skriptech. Bez jakékoliv změně ve skriptu systému mi jednou vrátí chybu a jindy proběhne.

d) Když už ten samý skript nad těmi samými daty proběhne, vrací stále rozdílné výsledky obchodů (equity, ...).

Buď jsem ten program prostě nějak nepobral nebo si to ze mě opravdu utahuje.

Jinak se mi ale celkem líbí a nerad bych ho rovnou zahodil. Proto hledám někoho, kdo by mi třeba pomohl pochopit základní myšlenku toho programu.

Díky,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

slush :
používám starou verzi WL3.0 ( tuším že 3008 ) a funguje mi bez větších problémů. Jediný problém je občasné kousnutí při aktualizaci dat přes Datasource Managera.
Výsledky backtestu skriptu na stejných datech vycházejí vždy stejně ( i když velmi zřídka nezaregistruje obchod splňující dané podmínky, ale vždy se jedná o ten stejný ). SL mi také fungují tak jak mají.
Zkus jiný skript a jestli bude blbnout také tak reinstall.

Úspěšné obchody

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

stavodesign: Diky za odezvu. Ja mam verzi 4.0 a mam pocit, ze je tam opravdu takova horda chyb. Zkusim to podle Tvych rad a hodim sem vysledek.

Toho s tim ignorovanim nekterych signalu jsem si take vsimnul, ale v ramci celkove nefunkcnosti jsem tomu jeste neprikladal zadny vyznam. Ty ignorovane SL jsou imho mnohem vetsi problem :).

Diky,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...