Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Soft pro analýzu opcí


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

drobný technický dotaz: před pár dny jsem si skouknul flash demo desktopu aplikace od thinkorswim, vypadá skvěle, ale překvapilo mě, že možnost volby opcí byla jen na akcie amerických trhů ..? A ani jsem si nevšiml něco jako funkce výběru nejoptimálnější strategie "alá OptionVue".

Prosím testery, zkuste sem shrnout nějaký zkušenosti, postřehy ...

Děkuju a mějte se

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomino: ThinkOrSwim je zadarmo, OptionVue je za nejakej ten tisicidolar... ;-) Tim je receno asi vse.

TOS je primarne obchodni platforma, zatimco OptionVue je profesionalni analyticka platforma. Nevim, jestli v TOS jsou nejake sofistikovane nastroje pro volbu optimalni strategie (nenarazil jsem na ne a celkem o tom i pochybuji). Ale neda se to zkratka srovnavat - obe aplikace jsou primarne urcene pro ruzne veci.

Pro analyzu se zda byt optimalni (krome draheho OptionVue) ten vyse zmineny Option Master Deluxe, ktery stoji tusim neco kolem 300 USD. Sam s nim zkusenost nemam, ale slysel jsem na nej chvalu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

takze sa mi to konecne podarilo... chyba bola v tom ze som sa neposunul dalej lebo mi nechodil mail verifikacny, takl somenvedel v com je chyba, nakoneic som zistil ze mi to hodilo ako spam, tak preto som nevedel.. vyzera to ako velmi fajn platforma, halvene ze sa daju cez nu obchodovat americke akcie..
postup som si urobil taky ze z yahoo screen.finance.yahoo.com/newscreener.html si stiahnem nazvy akcii na zaklade urcitych filtrov, potom si ich nahodim do software www.prorealtime.com/en/, tam si urcim akou strategiou sa pohnem a potom si obchod z realizujem na na softe THINKorSWIM...

vdaka Kadly a martinek
Juraj

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdar,

v TOS se dá docela dobře použít Analyze tab, ukáže minimálně totéž co např.Option Edge (jen je třeba naučit se jej používat - shlédnout hodinové video na webu TOS je první krok).

Pro vyhledávání opcí dle zadaných kritérií pak Spread Hacker v TOS nebo www.poweropt.com (navedl mě na něj Herman, snad se nebude zlobit, že sem dávám odkaz). Tam je 14 dnů trial, jinak 50 USD měsíčně. Trochu mi tam vadí, že je třeba nejprve vybrat nějakou strategii, přičemž oni favorizují Covered Call, což není zrovna můj případ. Ale umí to i jiné strategie, bohužel ne ty složitější typu double diagonal...

OT dotaz: nemáte někdo odkaz na nějaký soft či .xls pro přehled nákladů/výnosů z opcí? Zejména u delších pozic složitějších kalendářových spreadů se nedokážu rychle orientovat, jak moc bude výhodné prodat/koupit třeba jen jednu nohu atd. z globálního pohledu na celou pozici. Při druhém rolování už se většinou ztratím a v TOS zrovna tohle není moc přehledné...

Díky,

Kubrt

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...