Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak postupuji při stavbě strategie


Doporučené příspěvky

  • 1 month later...

Dobrý den Tomáši,

po opětovném studování vašeho článku jsem se rozhodl ho aplikovat do praxe. Velmi dobře se mi jeví překročení linky 100 u WCCI.Mnohokrát je tento vstup potvrzován dalšími různými patterny a do různých patternů se dostávám dříve než začnou.
To je moje Idea. SL ve své strategii moc prostor nedávám .Funguje jen na ochranu kapitálu.Spíš se snažím soustředit na systém a PT.
Momentálně vytvářím statistické vzorky k jednotlivým patternům.Jaké máte zkušenosti s linkou 100 vy?Je možné aby se má strategie skládala jen z linky 100 nebo je vhodné přidat více na hloubce?

Děkuji
Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To FreddieFoxxx:
zdravím, před časem jsem také testoval cross linky 100/-100 na WCCI v podstatě jako potvrzení patternu ZLR. Test mi vycházel velmi dobře, byť RRR nebylo právě nejlepší. Ovšem na druhou stranu vycházela lépe procentuelní úspěšnost. Vstup byl plánován na cross line 100 a výstupy na hook CCI nebo na zpětný cross line 100. Další možnost je posouvaný SL, což udrží déle v obchodě a umožní i vyšší profity.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Axemanx:
Ahoj Petře, mě lika 100 vychází také až nadmíru skvěle. Moje strategie počítá s tím že pokud se pohyb nerozjede hned při vstupu povětšinou zavírám pozici při překřížení 100 zpět.Neberu taky každou 100 a učím se to filtrovat podle síly trendu.Výstup mě vycházel nejlépe podle síly trendu na překročení 100 nebo 0.Posouvaný SL jsem úplně vypustil ze strategie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Lukáši,
před časem jsem v podstatě náhodou narazil na momentum indikátor TRIX, který mi dává velmi srovnatelné signály jako WCCI. Vstup je na podobné bázi, tedy "zhoupnutí" oscilační křivky pod/nad 0 linku a vyražení směrem do trendu, tedy něco jako ZLR u WCCI. Výstup jsem zatím prováděl striktně na posouvaném SL a výsledky jsou zatím velmi dobré. Ještě chci otestovat dvojitý TRIX, tedy dvě křivky a jejich cross, vše do trendu.

Hodně úspěchů.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Čau Petře, zajímavý věc s tím TRIXem.Velmi rád ho později prozkoumám blíže.Ten článek jsem rozhodnutý uvést do praxe takže teď trávím všechen čas backtestingem a zapisování do excellu.Teď si dělám od každého patternu vzorek min. 50 obchodů.Pak si stáhnu Genesis 30 dní Free a naprogramuju celý systém do Genesisu jak píše Tomáš v článku. Nevím ještě jak to udělám ale věřím že to zvládnu.Potom jsem připravený zbacktestovat rok nazpět dle Tomášových slov.Človeče to co tady ti kluci píšou je paráda,co článek to jsem lepší trader.:-)

Ať se ti daří.
Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 6 months later...

Dovolim si v rychlostî odpovedet. Zkratim vsechny ucenosti a zkusim to napsat maximalne polopaticky. Takze MFE je cislo, ktere nam rika, jakeho maximalniho zisku bychom dosahli a naopak MAE nam ukazuje, jak velke ztrate bychom celili.
A ted priklad. Udelali jsme si backtest nejakeho paternu a ukazalo se, ze nejcasteji trh urazil nasim smerem 27 bodu. Naopak proti nam sel nejvic 8 bodu. Z toho vseho by se dalo popremyslet, jesti by nebylo dobre umistnit PT rekneme na 25 bodu a SL na 10 bodu.
Tak snad uz je to trochu jasne.

Dali

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...