Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Pracujeme s IB platformou I.


Doporučené příspěvky

  • 5 years later...

Zdravím všechny tradery.
Rád bych obchodoval spready přes TWS, ale mám malinko problém si ve SpreadTraderu zobrazit zvolenou komoditu. V nějakém threadu zaznělo cosi o tom, že již při vytváření účtu u IB se to musí nastavit, ale nějak si nevzpomínám, že by to tam někde bylo... a nebo jsem to přehlédl.
Každopádně konkrétní problém mám při zadávání symbolu kontraktu do kolonky underlying. Pokaždé mi to sdělí něco ve smyslu, že nění možné vykonstruovat spread pod underlying "XY". (místo "XY" je zadaný symbol komodity, samozřejmě:).
Ještě bych se rád zeptal, kde by se dal najít kompletní seznam symbolů komodit a nebo alespoň seznam symbolů všech nejčasteji obchodovaných komodit? Vypátral jsem jich jen pár, ale vždy jen z určitým počtem položek. Opět jsem někde (několik let starý manuál k TWS) vyčetl cestu k údajnému seznamu na stránkách IB, ale tam jsem jej nikde také nenašel.
Doufám, že tímto dotazem neporušuji pravidla tohoto fóra - z pravidel i výsledku hledání slova "spread" či odvozených slov mi přijde je tady tohle slovo zapovězeno. Pokud ne, budu velice vděčný za každou odpověď.

Díky

James

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> JamesT

Symboly jsou na strankach IB pod "Trading->Product Listings".

Napr. futures na CBOT (ECBOT):
individuals.interactivebrokers.com/en/trading/exchanges.php?exch=ecbot&showcategories=FUTGRP&ib_entity=llc

Obcas byvaji rozdily mezi "Symbol" a "IB Symbol", takze je urcite lepsi hledat spravny symbol na strankach IB nez primo na strankach prislusnych burz.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to gizmo

Vřelé díky, příteli. Pravda je, že místo na stránkách IB, kam jsi mě odkázal, jsem prošel předtím už 2x, ale až teď jsem si všiml, že je plné hypertextových odkazů skrývajících přesně to, co hledám. Absolutně nechápu, proč jsem si toho nevšiml již předtím, ale na druhou stranu jsem pochopil, v čem byl zakopaný pes s mým SpreadTraderem - viz ony IB symboly. Teď už by to mohla být pohoda.

Díky ještě jednou a přeji hodně štěstí v trejdění (tu) (samozřejmě nejen Tobě).

James

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chyba lávky - ačkoli někdo napsal, že by to mohla být pohoda, jsem tu zas :) a opět s prosbou.
Myslel jsem, že bude TWS více intuitivní, ale za nic se mi nedaří otevřít interkomoditní spread. Interdelivery není problém - po zadání jedné komodity ve SpreadTraderu se jich vytvoří celý matrix a stačí kliknout a obchodovat. Ale hodiny a hodiny jsem hledal, zkoušel, hledal na světových fórech i příručkách a nikde se nepíše nic o tom, jak vytvořit klasický spread ze dvou různých komodit.
Je to v TWS (SpreadTraderu) vůbec možné a nebo opět nevidím něco, co je úplně zřejmé a přímo na očích?
A protože se mi zatím nepodařilo vytvořit interkomoditní spread, vyvstala mi ještě jedna otázka: Příkaz k nákupu/prodeji se provádí v jednom okně společně pro obě nohy (jako je tomu v případě interdelivery spreadu) a nebo se musí příkaz zadat pro každou nohu zvlášť? Ta druhá možnost by asi platila v případě, že by interkomodity spread v TWS vytvořit nešel, že? Raději se zeptám, než aby mě zase něco překvapilo ;) .

Za případnou odpověď děkuji s předstihem

James

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Zdravím všechny,

možná se to bude zdát jako hloupý dotaz, nicméně potřebuji radu.
Zkoumám IB, a podle jejich webových stránek by v rámci platformy TWS i grafy. Má otázka je tedy taková. Pokud má IB platforma TWS přístupné grafy, proč používat jiný software jako Ninja, nebo Siera?
Grafy by zpoplatněny být neměly, alespoň jsem to nikde nenašla.
Díky za zkušenosti všem

Andrea

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Andreo,

osobně u IB nejsem a TWS úplně dobře neznám, ale myslím, že se trefím, když řeknu, že NT a Sierra se používá zejména pro intradenní obchodování, protože poskytuje více nástrojů a možností jak zobrazovat různé specifické nástroje jako je orderflow, market profile apod...vím ale, že řada lidí používá IB grafy pro swingové nebo poziční obchodování...

michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobrý den,
připojuji se k Andree279. Chci obchodovat IM analýzu, po prozkoumání TWS jsem zjistil, že není problém zobrazit i více grafů, což jsem myslel, že bude problém. Dokonce se zde dají zobrazit Time and Sales (možná omezeně). Chci se zeptat jestli máte někdo negativní zkušenost s používáním pouze TWS? Přijde mi, že na sim obchody by to mohlo stačit...

Všem děkuji za reakce

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
×
×
  • Vytvořit...