Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Kolik stojí vysoký příjem?


Doporučené příspěvky

Ahoj všem!

Myslím že to je zajímavé téma na diskuzi. Především fakt, že burza má pověst místa, kde se snadno a bez námahy vydělávají velké peníze je důvodem, proč zde bezhlavě "investuje" a ztrácí svoje peníze tolik nováčků. Bez práce to bohužel nejde nikde a vyhlížet z okna letící pečené holuby taky nenasytí.

Pro mě osobně jsou thy především výzva. Vždycky pro mě byly moc tajemný, vůbec mi nešlo do hlavy, jak to všechno funguje a teď, když jsem se do toho trochu zakousnul tak zjišťuju, že to není zas tak moc tajemný, dokonce že to má snad i svojí logiku!

Před rokem jsem prodal firmu, a začal hledat novou motivaci. Nechal jsem se sice zaměstnat, ale vím, že to dlouhodobě není už nic pro mě. Chci uspět, takže studuji. Je pravda, že člověka, který nějaké ty kačky má to láká nakoupit ten nejdražší software a nejlepší PC a tím mít ten NÁSKOK! Po 4měsících mého dosavadního studia jsem docela spokojený s tím, že jsem odolal. Nakonec jsem si pořídil osvědčené géčko, SC a účet u IB. Zatím si vystačím. (Tedy plus zde zmiňovaný excel, který ale asi stejně máme každý dříve, než se k tradingu dostanem.)
Koupil jsem si různé knihy, manuály, kurzy, návštěvy u zkušenějších atp. Je pravda, že spousta z uvedených věcí mi k tradingu moc nepomohla, ale kdyby nic, tak zjištění, že tudy cesta nevede, může ušetřit taky spoustu peněz.
Takže pokud se vrátím k tématu, tak musím souhlasit že:
- bez práce to nepůjde
- bez VLASTNÍCH peněz taky ne
- bez práce to nepůjde
a hlavně
bez práce , píle , soustředěnosti a touhy uspět to fakt asi nepůjde.

Programy a hardware jsou bohužel jen pomůcky a nástroje bez kterých to jde ztuha, ale určitě nemusí být ty nejdražší. To ostatně platí taky všude. To mi dojde vždycky, když mě, zatím stále ještě snad mladýho kluka na krásném a drahém kole, (které jsem si pro radost pořídil) předjíždí stařík v keckách a s rezavým vrzajícím řetězem. Oba máme kolo a vyhraje ten, co tomu dá víc.

Přeju všem vůli vítězit!

PS: jsem nováček, zatím jen papertrejduju a backtestuju, tak snad nejsem "moc chytrej.."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Phynek:
Vas pristup je zcela spravny. Drahe softwary nas obchodovat nenauci. A bez prace budete za rok presne tam, kde jste ted. Rozhodne se drzte sveho nazoru i nadale.

Doplnil bych jeste jednu drobnost, a to: velkou chybou mnoha lidi je, ze delaji praci jen pro penize. Kdyz se jim pak nedostane financni odmeny, jejich frustrace je zcela odvede od rozjete cesty. Na burze toto plati stejne jako v jakekoliv jine pracovni cinnosti.
Dalsim dusledkem je nasledny strach z kazde ztraty a neduvera ve svuj trading. Kdyz vydelam par drobnych, mam pote hruzu vzit dalsi obchod, protoze se bojim, ze o tech par vydelanych korun prijdu.

Lidske mysleni je tezke zmenit, strach a chamtivost jsou mnohem silnejsi, nez si umime predstavit. Ke zmene nam muze pomoci jen silna vule, nebo silna touha neceho dosahnout, nebo velmi neprijemna udalost.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

Ahoj vsem..:o)
Přečetla jsem si článek "Kolik stojí vysoký příjem?" a nemuzu rict ze by me to prekvapilo :o)Tedy spise s necim takovy je neutne pocitat snad u kazdeho podnikaní :) nepletu -li se...
Jsem nováčkem s velkym N.. :) Zatim jsem ve fazi kdy procitam financnika, ctu zakoupene knihy, jakmile mi cas dovoli, koukam do grafů, snazim se porozumet atd atd.. mam jen vyhradu k jedne veci: Píšete v clanku ze neni mozne vydelat s 1000-2000 USD žádne velke penize... ja si osobne myslim, ze pokud clovek nema Trading jako hlavni činnost (alespon prozatim) :) daji se vydelat celkem slusne penize,, Kdyz to clovek bude delat pomaloucku a s rozvahou, a nebude se bezhlave vrhat do kazdeho obchodu,,, mylsim ze je mozne tyto penize zhodnotit.. Tim padem si s touto "troskou" lze vydelat na "velke penize "

Vážim si kazdeho vaseho nazoru, ktery na vasich stánkach uvadite.. a Dekuji Vam za to, ze je takovyto server k dispozici .. (tu)
Blaňule

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Pěkný článek, zajímavé téma do diskuze.

Z mojí vlastní zkušenosti se nevyplácí věřit "zázračným tipům" od brokerů nebo dealerů, kteří vám zavolají a nabízejí vám nákup akcií, jejiž cena "zaručeně stoupne".

Mému tátovi už dealeři několikrát volali.

Jednou mu nabízeli akcie Boeingu s tím, jak se společnosti Boeing skvěle vede a jak cena jejích akcií poroste.
Po krátké technické analýze mi bylo jasné, že se ohledně budoucího vývoje akcií Boeingu pletou.
Nekoupili jsme a mezitím jsme vydělávali na zlatých akciích.
Po pár měsících jsem se podíval na graf ceny Boeingu.
Nic překvapivého se nestalo - akcie Boeingu poklesly o cca. 20%.

Naposled když nám volali, nabízeli nám nákup akcií AAA při initial public offering.
Ty jsem sice nemohl zanalyzovat pomocí technické analýzy, avšak odmítl jsem nakoupit jen na základě tohoto typu.
A jak už víme, akcie AAA zrovna slavně nešly...


Bohužel, bez peněz se ani investovat a zbohatnout nedá.
Proto je nejlepší začít šetřit hned teď (pro ty, kteří to ještě nedělají) a když máme našetřeno aspoň 10 000 - 20 000 Kč, můžeme koupit naši první akcii. A pak přisypávat našetřené peníze... A vydělávat další...

Asi něco bude také na tom, že výraz "neexistuje oběd zdarma" se používá jak v tradingu, tak v politice.
Asi na tom něco bude... ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...
×
×
  • Vytvořit...