Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování 21: o úspěchu (1)


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...

Myslím, že pojem "práca-odmena-práca" je aplikovatelný aj na obchodovanie, lebo si neviem predstavit tradera, ktorý začne úspešne obchodovat bez prípravy a naozaj poctivej a tvrdej práce.
Ibaže táto práca je efektívnejšia.
Tuším Robert Allen povedal niečo ako "Chudoba je výsledok neefektívnej práce."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

kazdy mame iny osobny pribeh na tuto tematiku. ja som o podvodoch v spolocnostu zacal uvazovat, ked som bol nas tudijnej stazi v nemecku - tam sa mi stalo to, ze som mal za pracu taky plat, ktory nemam ani teraz po skole, a dokazal som si za to nakupit co som chcel a este mi aj ostalo. a tak som sa sam seba pytal, ako je to mozne, ze v jednej krajine to ide a v druhej nie... a to vo mne prepisalo program praca-odmena-praca... bola to skusenost, a ta preprogramuvava si myslim najlepsie. a kedze v CR to neni ruzove ako by bolo treba, nemal som uz problem patrat po inych moznostiach,,, a zase sme pri mysleni - kym ini by drelli viac,, ja som zacal hladat ine FORMY? pretoze som vedel ze sa da existovat aj inac.
suhlasim s autorom clanku - ked si uvedomite, ze co robite je vam vlastne na nic, a len drete drete a nic nemate, tak pride sklamanie. sam som bol sklamany, ale to ma len donutilo hladat nieco nove. takze ano, je to myslenie ktore vas posuva dalej, nie kazdy mal to stastie,,, no a pripravte sa na to ze budete cudaci, ja som sa len pochvalil kamaratom, ukazal som im co by mohli, a to este nezarabam nic realne a uz mi zavidia pre potencialny profit a uz som idiot medzi nimi, nehovoriac o tom ze par z nich sa mi uz smeje a velmi ocakavaju ako to so mnou cele dopadne... majte na pamati, nikto z tych, co sa vam smeju vam nedaju na chleba a nezaplatia vase ucty,,, asi tolko k tomu,

marko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 2 months later...

marko99999: Máš naprostou pravdu, jsem nejspíš ve stejné fázi jako ty. Už vim, že mám to štěstí, že jsem narazil na trading a že už se o nic jiného nikdy zajímat nebudu a že to prostě dovedu do konce, protože už dávno mám v hlavě to, co bylo popsáno v celém tomto článku. Taky už jsem to zkoušel někomu vysvětlovat, aby se taky nahodil na tuto cestu, ale setkal jsem se jen s nechápavými pohledy, nevěřícností, či se smíchem. Protože lidi tě poslouchaj a uvěří ti jen tehdy, když už máš v kapse balík peněz. Pokud ho ještě nemáš, tak berou tvý řeči jako plácání jakéhosi blázna, co naivně věří, že zbohatne. A tak jsem si z toho vzal ponaučení - radši o tom nemluvit, nechat si prozatím tuto skvělou věc pro sebe.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Mám stejnou zkušenost jako ty.
V článcích to tu bylo několikrát napsané, spousta lidí se prostě bojí velkých změn a vykolejení ze zaběhnutých kolejí. Pak je tu hromada dalších který jsou jen liný něco si s tim životem udělat.
Nedávno sem slyšel pěkný přirovnání k blešímu cirkusu... Když dáte blechy do sklenice a zavřete je víčkem - dáte jim jakýsi strop - tak blechy chvíli skacou a narží do vícka, když přidou na to že to vejš nejde, tak si na to zvyknou a skáčou jen do výšky víčka. Když pak víčko sundáte tak blechy tak jak sou zvykle - jen do výšky kde bývalo víčko. Stejně jako spousta lidí kteří si myslí ze víc než par tisíc měsícně nikdy neušetři, tomu prizpůsobí sve chování, život i své cíle a sny. A odsuzují všichny, kteří se snaží "skákat" jinak, nebo výš

Ať se daří...
Venca

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Také se přikládám k poděkování autorům za tento článek.
Trochu mě zaskočil, ale po hlubokém zamyšlení, je to opravdu tak jak píšou autoři.
Přirovnání k blechám s uzavřeným víčkem, je úplně přesné vyjádření toho, co se tady u nás v ČR děje.
Jinde je to možná stejné, nebo lepší, ale v ČR žijeme stále v režimu, který nám byl vštěpován hodně dlouho do hlavy a nebude jednoduché se dostat nad tento rámec.
Ale lidičky, tradeři, MY TO DOKÁŽEME!!!
Stále více si ale uvědomuji, že bez nalezení serveru Financnik.cz bych stále žil ve svých nesplnitelných snech,jako ta blecha ve sklenici.
Jednou bych rád osobně za to autorům poděkoval.
To co dělají pro nás, je až neskutečné, někdy si říkám, jestli jsou kluci opravdu z ČR, poněvadž v tomto státě mnoho takových lidí nepotkáte, většinou opak..
Hodně štěstí všem, kdo chce uspět!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...

´´Program „práce-odměna-práce“ je v nás zaryt natolik hluboce, že nejenom že nechceme přemýšlet o jeho efektivitě, ale ještě spíše nechceme přemýšlet o jiných řešeních (to by mohlo znamenat příliš mnoho náhlých komplikací ale i přílišné postavení se proti konvencím)´´

Není to jediné tvrzení tohoto rázu vyskytující se přinejmenším v seriálu o psychologii.
Jsem snad, jako i ve všech jiných situacích, jediný, komu je tato pravda proti srsti?
Já přemýšlel vždy právě způsobem, který je zde popisován jako opačný tomu, jakým lidé přemýšlí. říká to něco o čtenářích tohoto webu? =)
Pak mezi ně nepatřím stejně jako nezapadám i nikde jinde ve všední šedi.
Měl jsem za přirozené všem přemýšlet tak, jak se zde popisuje, ale zjistil jsem, že právě tak lidé nepřemýšlí.

Citát jako je ten nahoře se budu snažit brát neosobně ;)
Samotným přemýšlením je věru dost komplikací a tak to má být.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...