Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Cesta do hlubin psychologie obchodování VI - emoce


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...

Zdravím,

co k tomu říci. Osobně s emocemi bouji a to, co mi kazí mé obchody jsou právě emoce. Nejhorší je, že si uvědomuji, jaké chyby dělám, ale dělám je stále.
1) Např. když mám ztrátový obchod, nemůžu si pomoci, ale snažím se ty peníze dostat z trhu zpět! Samozřejmě díky tomu se dostanu do ještě větší ztráty, což i očekávám (již se to spárkrát stalo).
2) Pro začátky mého paper tradingového obchodování jsem si stanovil profit 100 USD denně. Tento profit velmi často překročím a jsem ve větším profitu, ale chyba nastává v tom, že i tak se snažím pokračovat a dostat z trhu co nejvíce. Samozřejmě se často stane to, že o svých 100 USD přijdu a opět v tom je také ztráta.
3) pokud vypadnu na SL, dost často bez myšlenkově vstoupím do pozice, kterou trh zrovna jde. Opět...často se stane, že se trh otočí proti mě a opět jsem ve ztrátě.

Řešení na tyto případy samozřejmě je, jen se musím naučit ovládat emoce, což nějaký čas ještě potrvá, ale pevně v to věřím.
V případě:
1) Musím se naučit včas odejít a analyzovat si, co se ted den na trhu událo a proč jsem skončil ve ztrátě!
2) Pokud mám nějaký cíl, musím se ho striktně držet, protože i tato částka při intradenním obchodování (denně) pro mě měsíčně znamená větší příjem, než v mém současném zaměstnání a to je to, za čem chci jít. Proč chtít víc, když i tak je tohle dost:-)
3) To je další problém. Zkrátka je to jen můj pocit, který mi říká: "Tak teď tě to vyhodilo, ale určitě to bude ještě pokračovat, tak do toho ihned vstoupím." A ono ejhle: NIC! Zkrátka a dobře, je lepší si nějakou tu minutu počkat i s tím, že by nám mohlo něco utéct, než zbrkle vstoupit a pak litovat.

To jsou zatím mé postřehy, se kterými hodlám bojovat. Zajímali by mě také Vaše poznatky oVás samých. Jak bojujete s emocemi, jaké chyby děláte a jak jste se z toho poučili?

šnek49 (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Pamatuji si na svuj prvni obchod. Jednalo se o akciove trhy pres brokerjet.
To sem vubec jeste o komoditach nevedel, neznal sem financnika.
Abych popsal sve pocity, mozna je taky nekdo zazil:
Srdce mi busilo jako zbesile. jako kdybych bezel kilometr.
Adrenalin se mi vyplavil do krve a zacal sem se klepat vzrusenim,
ktere postupne rostlo a jakmile jsem koupil, jeste hodinu potom mne pocity provazeli.
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...