Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

TRM - trade risk management


Volf

Doporučené příspěvky

Zajímalo by mne, jestli má někdo zkušenosti s tímto indikátorem, který u nás propaguje czechwealth.cz jako EUROTRM. Indikátor je v podstatě kombinací určité předpovědi dalšího vývoje trhu a statistického posouzení, zda je trh překoupený nebo přeprodaný. Doporučuje se vstupovat do obchodu jen v těch nejvýhodnějších podmínkách, kdy je velká pravděpodobnost zisku, údajně 99%. Fascinuje mě především to, že tento nástroj dokáže obchodní příležitosti vyhledávat - z grafů všech možných trhů po celém světě nabídne jen ty, které vyhovují jeho podmínkám pro úspěšný obchod.
V současné době mám přístup ke čtrnáctidenní demo verzi, jinak přichází v úvahu placený přístup za 99$/měsíc.

Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

Dovolím si přispět osobní zkušeností - mám ve svém portfoliu i metodu TRM. Předplacenou jí mám cca 5 měsíců, z nabídky vybírám zatím pozice s největší pravděpodobností obratu mezi 2 - 3 sigma. Musím uznat, že úspěšnost predikce TRM je opravdu pozoruhodná . Na druhou stranu bych ji asi nedoporučoval obchodníkům s nevyvinutou psychologií, protože jde o protitrendovou metodu tj. nelze použít SL a je poměrně časté, že pozice jde nějakou dobu dost proti vám.
Vlasta

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Trojane,
zeptam se, lze metodu doplnit o timing indikatory? Mam tim na mysli, je-li cena mezi druhou a treti sigma, pak by melo byt mozne pouzit timing indikator k vylepseni vstupu. Jak pisou, je-li cena za treti sigma band, je jen 1% pravdepodobnost, ze nenastane reversal.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Libici,
co myslíte těmi timing indikátory? RSI, Stochastic, %R, nebo něco trendového? K upřesnění vstupu dle Sigma Bands používám ostatní indikátory TRM, tedy především Signal bands a přitom sleduju vývoj trendové křivky na dekompozičním grafu.
Zkoušel jsem ještě na začátku (kvůli přirozené nedůvěře) s TRM použít většinu klasických TA indikátorů, ale zatím se mi při zpětném hodnocení ukázaly doplňkové grafy TRM nejpřesnější.
Vlasta

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Trojane,
v podstate jste odpovedel za me. Je-li cena za 3 sigma, pak by mel fungovat napr. RSI a jeho krizeni pres urovne 30/70 pro potvrzeni vstupu do pozice, nebo napr. divergence RSI / MACD / SSTO. Stejne tak budou fungovat i jine indikatory. Sam pisete, ze lepe funguji doplnkove grafy TRM. Tedy, uvedene 1% risku, ze cena pujde proti moji pozici i za 3 sigma by melo byt eliminovano doplnkovymi indikatory TRM, nebo timing indikatory [timing indikatory budou v tomto pripade i doplnkove indikatory TRM]. Jednoduse receno, je-li cena na nebo za 3 sigma + mam divergenci oscilatoru, pak vstupuji do pozice a mam jen 1% risku, ze pozice pujde proti me, kde vystoupim na entry SL pod swing low nebo nad swing high. K TRM jsem si prohledl par hezkych obrazku, ktere jsou zverejneny na webu, nic vice + vychazim z uverejneneho textu. Je-li text realny, pak by mel TRM fungovat dobre, pri spravne zvladnutem MM a psychologii [v tomto pripade staci jen zakladni pravidla a disciplina].


S pozdravem

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...
×
×
  • Vytvořit...