Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tomnes,

snad by som mohol este doplnit take dve pravidla ktorymi sa riadim ja. ked je obchod ID tak plati pravidlo: cim kratsi tym lepsi. a ked je dlhy (pozicny), tak plati pravidlo: cim dlhsi tym lepsi. z hladiska vystupovania je to teda taka pomocka. ak sa intradenny obchod planta prilis dlho tak je uz davno po impulze a hrozi reverzne obchodovanie a preto pokial je v pluse a nemusim dodrzat niektore pravidla ci uz money manazmentu alebo len nejaky jeden limit a stopp loss ta radsej vystupim vcas s par drobakmi. no a co sa tyka dlhych obchodov tam stopercentne plati ze po lepsom tahu zakonite prichadzaju korekcie ktore su v intradennom obchodovani castokrat povazovane za kratke trendy, a teda v tomto pripade sa netreba vzrusovat a pravidlo cim dlhsi obchod tym lepsi mi drzi nervy na uzde a pomaha obchod drzat dlhsie (pokial mi proti nemu nic neukazuje opak) a lepsie profitovat. pri vystupoch mi tieto dve jednoduche pravidla pomahaju, zachranuju ID obchody ktore su zavisle na pevnych pravidlach MM a pomahaju vydolovat viac z pozicii ktorym indikatori niekedy zacinaju ukazovat ze sa im uz moc v danom smere nechce.

Odesláno

Obchoduju systém postavený na WCCI a momentálně obchoduju jenom paterny rev diver a TLB. Co se týče vstupních signálů do opačné pozice, tak vždy vstupuji. Zrovna paterny jako rev diver a TLB mi přijdou jako formace, které se nevykreslí jen tak rychle a tudíž mi přijdou jako mnohem silnější než paterny typu ZLR a famír. Když jsem obchodoval ještě ZLR, tak jsem na vykreslené ZLR nebral zřetel v případě, že už jsem byl v opačné pozici a vstupním signálem bylo TLB nebo divergence.

Zkrátka, rozdělil jsem si vstupní signály na silné a slabší a pokud se mi vykreslí silné paterny do opačné pozice, tak reversuji.

• 1 year later...
Odesláno

to: rudolfduda

Dakujem za radu. Ja sa tiez snazim obchodovat system zalozeny na WCCI. Zatial iba vo faze backtestu a postupne zistujem, ze pattern ZLR neni pre mna asi ten pravy a zacinam sa zaujimat o ine woodieho patterny ako napr. TLB.
Ale o rev diver som zatial toho moc nepocul. Mozes mi prosim ta poradit, kde najdem o tomto patterne nejaky presnejsi popis?

Diky

• Vytvořit...