Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: O čem je trading


Doporučené příspěvky

Ahoj, pěkný článek. Chtěl jsem jen vyjádřit souhlas s tím, že to pro člověka musí být určitou vášní a že ho to po osobní stránce dosti změní. Možná ne každého, ale věřím, že většinu k lepšímu.

Jestě jednou dík za namotivování ;)


Přeju všem kráné prázdniny.


ps.> jen pro zasmani, nekde jsem cetl (tusim ze novinky.cz diskuse) zajiamvy prispevek na tema : jsem trader a stat me okrada o zisky protoze necha korunu posilovat... Jestli nekoho bude zjaimat muj nazor, trading je taky hodne o zodpovednosti. Clovek se muze proti sileni koruny zajistit (trvalo mi 5 minut vymyslet jakym zpusobem, asi tak tezke to je). Pokud zacnete svalovat svoje prohry nebo ztraty na trh, stat, nebo ledniho tulene na obezne draze s dymkou, ritite se do propasti, ze ktere se opravdu tezko vyleza... ale dosti moralizovani :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi, Vase clanky s Petrom su cim dalej tym lepsie, mne sa uz dari dokonca podla stylu rozoznat ci to pise jeden, alebo druhy a urcite nie som sam, kto to dokaze.
Aj ked niekedy to uz nie je celkom o tradingu ale z velkej casti o filozofii zivota - co ale nie je na skodu, lebo je to prepojene ovela viac, ako sa to na zaciatku zda.
Skoda len, ze pre mnohych sa ta cesta zda tak daleka, ze sa z nej vracaju, alebo ani radsej nenastupia. Rozdiel medzi uspechom a neuspechom je niekedy naozaj strasne malicky, ale to je dobre (tu), lebo to suhlasi aj s mojim presvedcenim a to je: ´´Vsetko je tak, ako ma byt!´´
A tak, tesme sa z toho co je, tesme sa aj z tohto portalu, ktory mnohym otvoril oci trochu viac a nie len vo svete tradingu!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sn3hul4k Napsal:
-------------------------------------------------------
> Clovek se muze proti sileni koruny zajistit
> (trvalo mi 5 minut vymyslet jakym zpusobem, asi
> tak tezke to je).

To by mě moc zajímalo. Také řeším problém ztrácejícího účtu v USD proti CZK.
Můžete ostatním říci jaké řešení jste našel a jak vám funguje?

Dík

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

msimek66: No neni to nic uzasneho (nezbavi vas to absolutne rizika) ale rozhodne mi to pomaha. Kdyz mam ucet v eurech a myslim si ze to dlouhodobejc pujde pod nejakou cenu (treba 23 kc) tak shortnu eurczk v takove mire aby pohyb na 22 kc vydelal stejny objem penez jako se mi znehodnoti ucet. V cislech : Mam 10 000 Euro. Koruna je za 23 a ja cchi jakouz takouz jistotu ze tech 10 % za mesic bude 10 % i korun. 230 000kc - 220 000kc je 10 000 kc. takze chci vydelat pri poklesu o 1 korunu 454 Euro. kdyz to pujde proti me jsem zase naopak kryty tim ze ty eura budou hodnotnejsi. Kdyz clovek prida nejakou analyzu a umi treba vcas utect je to pro jeho dobro. Takovouhle pozici zaviram bud kdyz mi to prijde ze se to otaci proti me na delsi cas, nebo kdyz bych chtel vybrat nejaky vetsi obnos z uctu.

Nemusite mi rikat vady, vim ze je to ma ale lepsi nez par placek prez plotynku :)

Je to takove zamrazeni hodnoty a musi se to aktualizovat (treba mesicne dle velikosti uctu).

Koruna se propadne o 1 kc za euro a vy vydelate na tom pohybu tolik, jako kdyby se nehla o nic, nebo stoupne o korunu a vy prodelate z uctu tolik, o kolik dostanete vic na kurzu pri smene. Je jen otazkou jak rychle se meni vase equity. Verim ale ze existujou i lepsi zpusoby, ale tohle je takova rychlovka. ;) snad jsem pomohl

Link to comment
Sdílet pomocí služby

napadlo me jeste ze je to vlastne logicke... KDyz mate ucet v usd tak vlastne nakupujete dolary za koruny... akorat pri obchodovani muzete vyuzivat paku. kdyz koupite usd za 100 000kc tak potom staci koupit 1 000 kc za usd pri pace 1:100... mate blokovany jen 1 % margin a 0 riziko vykyvu.. nic jste defakto neudelal (nepocitam poplatky za prevody komise a rust nebo pokles veliksoti uctu).. jinak je to hodne ot takze uz to tu nebudu rozmazavat, pri pouziti meho nicku na Googlu se na me da kontakt najit velmi rychle (pro pripadnou diskusi)... :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj sn3hul4k. Hledal jsem na Googlu a už vím jaká je tvoje oblíbená kapela, co si myslíš o Irglové, že děláš aukce a píšeš básně. Kontakt nemám :S a nechce se mi registrovat na nějaké diskusní stránky jinde. Asi neumím používat Google....
Mám účet u IB v USD. Běžně obchoduju T-bondy na ECBOT. Forex nedělám. Jaký konkrétní finanční produkt na jakém trhu bych měl koupit? Jak je to s tou pákou při takovém to obchodu?
Dík

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PetoU,

prava vasen prichadza ked uspesne zavries plusove obchody podla planu, predtym je to len taka vasen pripravka. :)

a potom treba taketo clanky aj pre tych co uz aj pravu vasen obchytili lebo skor ci neskor dojde aj na nich nejaka dobra strata po ktorej bude tazko motivavat sameho seba. a samozrejme hromada casu tomu treba. zaden spech.

na zaciatku sa staci motivovat viziou slobody a vlastnym riadenim veci, co nam ma priniest prachy. a kazdopadne treba naberat hlavne prax, nie len vela citat lebo ta prax nas potom sklame ak sa bude len vela citat. ale motivujuce moze byt aj to ze kym sa clovek uci tak sa aspon nenudi a nespekuluje kam by prachy polozil aby len nestali. a motivujuce moze byt aj to ze sa kazdorocne o trading pokusaju stale novi a novi ludia, teda nie je to len nieco pre zabavu ale je to ako meta, ako nove spolocenstvo ludi kam mozes patrit a mat aj iny svet aky len poznas. teda pokial to da dalsie prachy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...