Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Proč komodity?


Doporučené příspěvky

Správná otázka. Během více jak 5 let, co se komoditám věnujeme (a co se komodity staly naší životní láskou) se snažíme přijít na to, proč je číslo ztrácejících tak extrémně vysoké. Naše soukromé studie došly k překvapivým závěrům:

1) obrovská většina těch, co v komoditách ztrácejí peníze, vůbec nepoužívá stop-loss! Zní to téměř neuvěřitelně, ale až nepochopitelné množství lidí je skutečně schopno riskovat NEOMEZENÉ ztráty, které, pokud nepoužíváme stop-loss, dříve či později vždy přijdou a z obchodníka obchodujícího bez stop-lossu udělají jen další číslo smutné statistiky.

2) obrovská většina žije v přesvědčení, že úspěšné komoditní obchodování je postavené na správném odhadnutí směru trhu a v rámci této (myslné) představy zcela podceňují money-management.

3) málo kdo dokáže plně pochopit skutečnost, že úspěšné obchodování je daleko více mentální záležitostí, než technickou. Lidé jsou schopni testovat milióny systémů a do nekonečna hledat „takový, který má vždy pravdu“, než aby se snažili poznávat své já, analyzovat silné a slabé stránky (jen pro příklad – kolik lidí je vůbec ochotných připustit, že nějaké slabé stránky má?) a naučili se komoditní obchodování chápat jako vysoce mentální záležitost, pro kterou jeden musí dokonale poznat své já a tomu přizpůsobit svůj obchodní systém.

4) příliš málo obchodníků dokáže přijmout fakt, že malé ztráty jsou přirozenou součástí úspěšného obchodování.

Na našich stránkách se vás snažíme už od začátku před těmito nebezpečnými nástrahami varovat a pokud možno vám i nabízet co nejvíce rad a tipů, jek skrze ně bez přílišné újmy projít. Pokud budete tedy pečlivě studovat a snažit se chápat vše, co se vám zde na základě vlastních, několikaletých zkušeností snažíme předat, máte solidní šance eliminovat co nejvíce návyků prodělečných 80% a postupně pracovat na tom, aby jste se dostali mezi 20% obchodníků výdělečných.

Tomáš za Financnik.cz

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...