Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak zjistit, po jaké částce ukončit obchodní den?


Doporučené příspěvky

Zdravím, opět díky za dobrý tip. Něco podobného jsem uvažoval tvořit až to budu potřebovat a tohle mi urychlilo práci. Abych nebyl jen u díků, které sami o sobě nejsou moc přínosné, tak zde je odkaz na můj obch. deník: http://uloz.to/1756529/Obch_denik_R.zip Snad to nebude moc proti pravidlům diskuze a třeba to někomu pomůže + nebude to muset už tvořit. Zakomponoval jsem si denní max. zisk rovnou do obch. deníku do společného listu i s obchody, viz obr. R.

8944

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
jako vždy, supr podnětný článek. Jedna pomůcka pro ty z nás, kteří neumějí programovat v excelu. Na zjištění denní kumulované hodnoty postačí kontingenční tabulka. Za 10 vteřin je to hotovo.
Postup:
- označím data, čili dva sloupečky, jeden s datumem(datum) a druhý s hodnotou obchodu(hodnota)
- z menu data vyberu kontingencni tabulka/pivot table
- kliknu 2x "next"
- vyberu "layout"
- do policka ROW pretahnu DATUM, do policka COLUMN pretahnu HODNOTA a do policka DATA pretahnu opet HODNOTA
- kliknu OK a pak FINISCH
- naskoci mi kontingencni tabulka
- ted chytnu bunku, kde je napsano HODNOTA a pretahnu ji tam, kde je napsano Drop Page Fields Here

tabulka se mi smrskne, ted jeste potrebuju, aby se mi ve sloupecku zobrazily skutecne hodnoty, cili jejich soucet v danem dni, ne pocet, jak tomu je nyni. To provedeme jednoduse:

- kliknu na kterekoli cislo ve sloupci Total pravym tlacitkem a vyberu Field Settings
- zde vyberu v roletovem menu polozku Sum a dam OK

Hotovo. No mozna to bylo 15 vterin :-)
Snad Vam to pomuze.
Tem, pro ktere jsou kontingencni tabulky samozrejmosti, se omlouvam za spam.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši, výsledky tohoto systému vypadají na pohled velice zajímavě, mylsím, že by všichni uvítali, kdybyste ho zde trochu rozvedl, např. jaké patterny systému finwin jste pužil, jaký trh, TF, MM a obchodní dobu. Mnoho lidí by to jistě inspirovalo. :)

Jinak děkuji za další skvělý článek, opět jste pomohl s otázkou, kterou řeší téměř každý obchodník.

Těším se na Vaši odpověď, a jestli systém zveřejníte, ihned se vrhnu do důkladného backtestu :)


S přátelským pozdravem všem traderům



Dusty

Link to comment
Sdílet pomocí služby

:D taky bych uvital nejradeji cely denik tady dat ke stahnuti,plus videokazetu a dvd jak ste postupovali pri plneni prikazu,poznavani patternu a exekuji plus nejaky komentar. Verim ze me to bude taky fungovat :) Zkousel jsem svuj ale to neni tak jak tady ten Vas. Tak vrele dekuji za poskytnuji navodu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dusty:

nechci chladit nejak nadseni, ale pokud jde o trh TF a to predpokladam, tak je dobre si na zacatek polozit otazku zda budes schopny obchodovat takovyto system v realu. Protoze kdyz je tam PT 120 USD a hlavne SL 60 USD, tak to bude asi nejaky nizky a hodne rychly time frame.

Takze uz to je asi pro dost zkuseneho cloveka, ktery ma pevnou disciplinu a je schopen rychle exekuovat.

A i pres tento zajimavy clanek neni nad heslo mene je vice. Uplne staci jeden obchod denne.
A pak do toho staci zapojit tydeni cile a mesicni cile a cloveku staci 10-20 obchodu za mesic na to aby slusne vydelaval.

Ale na to clovek prijde az po par bolestivych zkusenostech v live.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasím s yaxem ohledně rychlosti obchodování - počtu obchodů za den. Pokud mám dostatečný backtest, tak přirozeně získám představu, kolik jsem schopný udělat obchodů za týden i měsíc včetně toho, kolik jsem schopný vydělat i ztratit. Myslím si, že tento článek pomůže hlavně skalperům a "rychlíkům", aby se příliš nesplašili:)
Ať se daří přeje Lukas:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lll:

jsem teprve začátečník,ale dle mého názoru je popisovaný přístup naprosto profesionální...i s ohledem na to,že
ze samotných backtestů i živého obchodování má každý ze svých deníků jasnou představu,kde se pohybují jeho profity dává tento výpočet přesná čísla černě na bílém...člověk se bude muset naučit něco málo navíc s excelem,ale když jde o prachy,tak přesná a srozumitelná analýza je na místě..

PS: autorovi díky za článek

hezký den všem
Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Yaxi, děkuji za reakci, toho co zde píšete jsem si zcela vědom. Též si myslím, že se jedná o trh TF a velmi rychlý time frame ( při mých testech posledních měsíců TF na grafu vol. 1000 mi vycházel optimální SL dokonce 170 USD, vím že je nejvolatilnější z amerických indexů ). Jsem nyní ve fázi hledání OS a hledám inspiraci kde se dá, proto mi prosím odpusťte mou smělost :)

S přátelským pozdravem všem traderům



Dusty


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dusty:

psal jsem to jenom z vlastni zkusenosti (jsem 3. mesic live na TF) a byl bych byval udelal daleko lepe, kdybych si vybral jiny trh, treba YM nebo NQ. Volatilni trh + nizky TF + nevytrenovana psychika = nic moc situace. V paperu jsem koukal spis po ziscich a par ztrat za sebou me zas tak moc netrapilo, coz ted v live uz mi teda docela vadi. A i kdyz mam za sebou uz 9 mesicu obchodovani TF, tak ho postupne nahradim do konce leta evropskym trhem FESX, protoze ten je klidnejsi a tak sebou neprinasi tolik emoci.

Jinak na TF ted delam jeden obchod denne a je to o dost lepsi, clovek ceka na kvalitni signal a kdyz je to ztrata, tak uz neni prostor pro nahaneni ztrat a preobchodovani, ktere konci velkou ztratou. To jenom vlasti zkusenost zacatecnika, na kterou clovek pride az live.

Tak hodne discipliny vsem.

Lada



Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...
  • 3 months later...

Pokud je to ještě aktuální, tak stačí zadat: =COUNTIF(A1:D1;">=100")

Jinak jak zmiňoval Godiamond makro není k 1. kroku potřeba. Lze použít kontingenční tabulku, ale musíte si před tím v datech vytvořit 2 pomocné sloupce: jeden obsahuje číslo obchodu v daném dni a druhý kumulovaný součet v daném dni.
K obojímu si vystačíte s funkcí KDYŽ (nebo IF v angl. verzi). Zbytek za vás udělá kontingenční tabulka.

Kdyby to někoho zajímalo, tak to klidně popíšu více do detailu. Lze se tak obejít bez toho marka.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...