Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Když nevíte kudy kam (5): zaměřte se na své silné stránky


Doporučené příspěvky

Zjistlil jsem ze me maximalne vyhovuje obchodovat co nejkratsi dobu a povazuji to za svou silnou stranku protoze s tim odpada spousta neprijemnosti jako - preobchodovani, emoce, unava, ztrata pozornosti a hlavne pocit ze me neco utece kdyz u toho nebudu sedet cely den.Posledni dobou chci sedet u PC co nejmene a proto obchoduji na DAXu velmi primitivni system ktery ma za ukol identifikovat jisty signal tesne po otevreni burzi mezi 9.oo - 9.15. Tento signal se vyskytne vzdy protoze jej burza proste musi vytvorit aby se nekam pohla. Na DAXu /RB4/ beru pouze tento vstup - SL150, PT500,BE400 a vetsinou /jako nyni/ mam jiz odobchodovano. Odpoledne jedu RUT na jinem systemu, ale silne uvazuji nad tim ze udelam backtest i zde a pokud dosahnu na podobne parametry jako na DAXu tak budu obchodovat timto zpusobem i zde. Docilim toho, ze na obou burzach budu max. 2 hodiny denne a navic silne eliminuji neprijemnosti popsane vyse. Tento typ obchodovani me zacina velmi vyhovovat a osobne se citim take dobre, protoze si muzu nyni zajet nekalm na kole / super vec pro odboutrani pripadne ztraty/ a nemusim tak dlouze cekat na dalsi vstupy s nebezpecim ze trh prejde do chopu - tak to je moje silna stranka kterou jsem objevil relativne nedavno.

mejte se focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Tápník:

tajemstvi to neni ale myslim ze budes trochu zklamany protoze se jedna o obchodovani swigu. Opravdu je lepsi nastudovat v knize od L.W. /Dlouh. taj. krat. obchodu/ a vse poradne nastudovat a nakoukat a vedet co je kratkodoby, strednedoby a dlouhodoby swing. Nejedna se o nic svetoborneho. Dulezite je jestli budes umet po ztrate zavrit platformu a treba od 15.45 uz neobchodovat. Sam vim ze je to moc tezke a vetsina traderu zjisti az na konci mesice ze mohli mit misto ztraty celkem hezky zisk kdyby se ten den uz na trh nevratili. Jsme ale OT a ja jsem ani o systemech diskutovat nechtel - jsou jich zde opravdu desitky. Hlavni je skutecne najit sve silne stranky a ty postupem casu jeste trochu rozvijet. Bohuzel to nejde v tradingu hned a muze to vzit treba nekolik mesicu nebo let.
mej se focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímavé téma k zamyšlení.
Když o tom přemýšlím, tak nejsilnější jsem v oblastech pivot pointů nebo silných S/R úrovní (mimo H/L dne) a poslední půl roku zcela jistě do směru trendu. A zcela jistě nejslabší u hodně rozjetých trendů a H/L dne.

Zajímalo by mě, jak rozvíjíte silné stránky a vylepšujete slabé stránky. Já jsem nepřišel na nic lepšího než si dělat screeny každého obchodu a o víkendu na ně zpětně kouknout a popřemýšlet. xD

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen doplneni trocu odjinud - nedavno jsem v nejakem podnikatelskem casopise (nepamatuju si nazev) cetl rozhovor s reditelem stravenkarske firmy, a ten rikal, ze mu firma zaplatila desne drahe zahranicni skoleni, a prave toto bylo jednim z piliru - nesnazte se dohanet, v cem jste slabi, naopak stavte co nejvic na tom, v cem jste silni ... pamatuju si, jak jsem si rikal .. takova vlastne jednoducha vec, ktera ale malokoho napadne vcas ... :)
Mejte se

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nebo dokonce, jak píše Ryan Jones v Money management in leveraged markets,
"CONCENTRATE ON YOUR STRENGTHS, DELEGATE YOUR WEAKNESSES ... If you spend all your time trying to overcome your weaknesses as a trader, you will never increase what is already strong. Instead, the strengths will become weaker."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...