Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

USDCNY vyvoj, dobra investice? (juan,Renminbi)


skodik

Doporučené příspěvky

Zdravicko,
premyslim jak se dlouhodobeji diverzifikovat, kam co dat atd... ale to je na jinou diskusi (ktera se tu jeste treba objevi) a zaujalo me ted i tema ohledne cinske meny - Juanu logicky k dollaru.

Prilozil bych nejake zdroje:
www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aYdS6NNCYd4A&pos=2
ci v CJ www.patria.cz/Zpravodajstvi/1521377/cina-naznacuje-ze-necha-posilit-svou-menu-proti-dolaru.html

Zkratka jde o to, ze by cina posilnila svuj podhodnoceny Juan. Tedy juan je ted vicemene fixni mena v floating pasmu 0,5% k dollaru na stanovene hodnote, ne vzdy to tak bylo, velmi dobre shrnuti je v odstavci VALUE na en.wikipedia.org/wiki/Renminbi , tedy opet zkratka jeste nedavno byl od roku 94 umele Juan oslaben, pak pres 1-2lety trochu popusten o 20% nize a tam je az do ted. Ale cina se zacina trochu prehrivat, dollar slabne jako cajik a tahle podhodnocenost dle meho nazoru nemuze byt na furt.

Cinsky juan k USD ma shodou okolnosti Oanda, kterou taky mam, takze o to vice to nehazim za hlavu :) Spread a celkove naklady uvedu v procentech, kdyz vam reknu pips stejne nebude 90% vedet o co jde, bezne v hlave cenu juanu nenosim, navic se jedna spise o investici nez intraday. Tedy Vyjde asi na 0,5% z investovaneho kapitapu a pak swap kazdy rok dalsich 0,5% s tim, ze se suska ze se popusti tak o 20%, tedy rekneme 15% videl bych to tak na 1-2-3roky :) To ze by USD vuci CNY posilil je snad skoro vyloucene a kdyztak to jisty SL nekde kousek na regolovane pasmo. Cena se vicemene nehybe jinak, takze taky je to trochu klid :)

Cenovy graf: finance.yahoo.com/echarts?s=USDCNY=X#chart5:symbol=usdcny=x;range=20010531,20091109;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on

Jak videt celkem vtipny graf typicky pro zapadni svet nekdy 50 let zpet :D

Co si o tom celem myslite? Je to vhodny napad, neni? Jak vidite CNY a cinu? Jinak znovu upozornuji nejde o zadny intraday :)

Diky moc za prispevky a preji hezky den, Dominik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Domo
Zdravim te,
Co se tyce Ciny a celkove asijske ekonomiky, tak do budoucna ma potencial, jelikoz Cina je nejvetsi veritel USA, Cinska mena je min. o 20% podhodnoce a navic Cina s Indii maji ! 1/3 svetove populace.
Tzn. ze jako investor, bych sve zajmy smeroval predevsim na asijske trhy.
Dejme tomu ze v Cine a Indii je tak 3-3-5 miliardy lidi, kteri potrebuji bydleni, infrastrukturu, zamestnani ap.....
Tzn. ze ja jakozto dlouhodoby investor (budouci) mam v planu zamerit se hlavne na Cinu a Indii, tzn. dukladna studie tamejsich trhu a mentality lidi.
At se dari

PS: Pekne to vysvetlil Jimm Roggers - Zhave komodity, velmi zajimava cetba a inspirace

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim, skodik urcite s vami souhlasim jak to muze dopadnout s asii atd ale stejne vase otazka je zalozena na predpovedi budoucnosti coz je vzdycky takove nic moc, urcite to neni blby napad ale mate take jine veci ktere se daji delat pro podobne zisky at uz jdou trhy kamkoliv (opce, spready), Delam iron condor nekolik mesicu a je to parada nemusite se zajimat o globalni ekonomiku... proste jedete kazdy mesic a vydelavate postupne stejne penize (asi i vetsi) nez takovou investici do juanu..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tak ja uz jsem to otevrel, myslim, ze jsem uz v zivote oteviral vetsi blbosti :) SL 7 a TP jsem dal improvizovane 5, ale pochopitelne bude zalezet na tom kam China rekne, takze to se zavcas upravi dle News. Ale je to na paku kdyz do toho clovek da 2000 (zatim) jako investici, tak mam margin 50 babek vlastne, takze to mi rozhodne na uctu chybet nebude.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 9 months later...

zdravim, doporucuji se podivat na vyvoj a likvidity asijskych indexu, prilis (pre)civilizovane zeme zatim v minulosti mivaly celkem velke potize (udelejte si backtest:), rozhodne je dobre stale hledat nove prilezitosti...

Nikkei - Japonsko
Kospi - Korea
Hsi - Honkong
Shangai Composite - Cina
Australie SaP/ASX

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...