Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Trading a Windows 64 bit - zkusenosti


petemm

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny tradery,

zakladam tento thread, abych se podelil o zkusenosti (a mozna tez usetril mnoha ostatnim zbytecny cas a penize) pri kupovani noveho pocitace. Pokud uz se tak stalo, aby slouzil k vymene informaci jak onen nedostatek SW odstranit.

Problem: dnes se mnoho pocitacu pocitacu (zejmena ty s lepsimi parametry) prodava s predinstalovanymi Windows 64 bit (protoze 32-bitove Windows umi vyuzit pouze 2-3.5 GB pameti, detaily proc na toto forum nepatri).

Doporuceni: radeji se vzdejte lepsich parametru a vaseho vysneneho NB ci PC, a kupte si ten, u ktereho je 32 bitovy system.


Na co jsem narazil a jak to obejit:

1. platforma IB (standalone) nejde pouzit; objevi se login okno a po zadani se objevi "splash screen" a nic se nedeje (i nekolik hodin). Podpora IB neodpovida.
RESENI: web browser verze IB funguje bez problemu; jen tam musite pokazde pres webove stranky

2. Ninja neni schopen stahnou data ze zen-fire (otevre okno "Loading data...") a opet muzete po nekolika hodinach pouze schodit. Nabidl jsem ninjovi ze se stanu beta-testerem nove verze na Win 7 64 bit pokud maji zajem - odpoved obecna, ze betatestery jiz maji uzavrene.
RESENI ZATIM NENALEZENO


Pokud najdete neco lepsiho, jak uvedene veci resit, rad se o tom dozvim. Mozna pokud mate nekdo zkusenosti, ze neco neslo spustit a nasli jste navod jak, prosim napiste ho sem, aby kazdy nemusel projit zbytecne trnitou neplodnou cestu a mohl se venovat uzitecnejsim vecem ktere se uz tradingu tykaji.

Predem diky,

Petemm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mám Windows 7 Ultimate 64bit a platform IB (standalone) mi funguje bez problémů. Dále používám Genesis Trade Navigator 5.1 a taky nezaznamenávám problém. Ještě budu instalovat Amibroker, ale ani tam nečekám problémy. Mám nový PC od začátku listopadu a zatím jsem nezaznamenal jediný problém s nějakým softem co jsem provozoval na XP 32bit.

Tvůj problém s IB může být v jave a nebo a to je i pro Ninja, bych se koukl do nastavení firewallu.

Kamui

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky moc za prispevky.

Jinak jsem strasne rad, ze se tato diskuse rozebehla, a budu rad i za dalsi zkusenosti dalsich lidi.
Prave funkcnost aplikaci na 64bitovych Windows je castym tematem diskusi s velmi rozdilnymi nazory (nekomu funguje, nekomu ne - ale mozna ze nevi jak to rozbehnout).

Jave jsem venoval zatim 1/2 den a asi to jeste zkusim vice (ta sama Java + IB v browseru funguje a samostatne ne - zkousel jsem 32 i 64 bit a ruzne konfigurovat ktera se pro jake aplikace pouzije) ... zkusim jeste; toho NINJu take vyzkousim - jeste jsem se chtel zeptat - jak casto vam pri stahovani dat "vytuhava"? Tzn. okno stahovani "Loading data..." zustane viset treba hodinu a uz nic nestahuje ze site?

Diky,

PeteMM


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pouzivam XP pro 64 uz nejakej ten patek . Nemam problem ani s Genesis TN, Scottrade, Java platforma od Dukascopy mel sem i Ninja Trader a IB TSW a vsechno bezelo super "smooth".Kolega pouzva Ninja trader na 64bitech uz o starsich verzi a bezproblemu take. Vyuziti Ram je vysoke a tim padem exekuce v grafickych platformach podstatne rychlejsi a znatelna oproti 32 bit. Pouzivam Adobe CS4 pro a nemuzu si 64bit vynachvalit. Kdysi tady byl mytus, ze nektere obchodni platformy jsou kodovane v 32 bitovych programech,ale to uz je velice davno a nic takoveho ,ze by nejeli na 64 se dnes nepovrzuje. Obcas se nekde doctu o problemech,ale osobne zkusenosti nemam.
Tvuj problem spis bude v nastaveni firewall a nebo i cookies . Jeste me napada, ze by mohl byt problem v pripade, ze mas 64bitovou verzi na PC s RAM mensi nez 4 G a mohlo by dojit k nejake over frequency...coz ale nepredpokladam. A posledni sugesce je rozdil ve wndows.
XP 64,Vista 64, W 7 64.....Vista ma zname nedostatky a nemusi byt kompatibilni . Jinak me nic nenapada....
kazdopadne budoucnost je v 64bitech !!
Hodne stesti v resolving problemu !


Ray

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jeste jsem zjistil jednu vec k Ninja Trader . Pokud pouzivas Zen - Fire musis do OS natahnout connector(propojovaci program) ,ktery dovoli 32 bitovemu brokerovi (zen-fire) spojeni s 64 bitovym OS a NT.Connector pro zen-fire bezi v oddelenem programu a
spojuje se se systemem pres "named pipes" ( spojovaci kanal)
Takze trading system (NT) bezi v 64 bitech , connector nastartuje Wrapper32 aby natah DLL, ktere bezi a jsou ulozeny na jinem 32bit adresovanem miste .
Vyhoda je, ze i kdyz restartujes NT tak se neztrati data z connectoru ,protoze je bufferuje.
Nevyhoda je, ze prichozi data ze site jsou znovu analyzovany, prebaleny , a srovnavany .
Hlavni problem je v LOF rozhrani 32bitove DLL nejde nacist do prostoru 64bitovych adres.
Takze dokud broker nezacne pouzivat 64bitove rozhrani, znamena to limitovane procesy pro software .
Doufam ze to pomuze. Zeptej se zen-fire a meli by poradit jakym zpusobem connector vyuzit na 64 bit PC


Hodne stesti


Ray

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,

diky za tip, zkusim ten zen-fire. Jinak update je, ze NT uz chodi jen pri tahani dat velmi casto kompletne vytuhne.

Zkusim vyhledat ten konektor. Souhlas ze budoucnost je v 64bit (a ze tomu nevadi mene jak 4GB pameti stejne jako 32bitovym systemum nevadilo kdyz mel clovek kdysi jen treba 40MB pameti v dobe, kdy aplikace nebyly tak narocne).

IB zatim porad pres web, obcas se start oddali o 10 minut kdyz taha tu aplikaci vzdy znovu z webu. Zkouseli to i lide, kteri se v Jave vyznaji (programuji) a zatim na to neprisli jak.

Jinak rad slysim, ze ostatnim to bez problemu chodi.

Diky moc za nazory.

petemm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...