Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Otevíráme účet u Interactive Brokers - krok 8: údaje o vašich příjmech


Doporučené příspěvky

  • 3 months later...

Dobrý den,

mohou být fiktivní i počty mých obchodů a znalosti u jednotlivých instrumentů? - Zda-li jejich neplňení nebude v budoucnu problém.

Jsem totiž nováček a zakládám si účet u IB pouze kvůli opcím, se kterými bych rád začal. A v případě, kdy zaškrtnu pouze opce, počet obchodů 11-25 ročne, tak mě to nechce pustit dále.

Děkuji předem za odpověď.

Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

Dobrý den,

jsem v procesu zakládání účtu u IB. Po skončení a nahrání dokumentů jsem dostal email, abych sdělil zdroje svého čistého jmění (pokud si správně vykládám net worth).

Do údajů při vyplňování jsem uvedl sumy dle postupu z těchto stránek, tj.:

net worth: 50.000-75.000 USD
liquied net worth 50.000-75.000 USD
annual net income: 50.000-100.000 USD
total assets: 100.000-250.000 USD

Máte, prosím, s tímto někdo zkušenost, co mám jako odpověď pro IB uvést, aby účet schválili?

Děkuju všem za případné rady...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to HonzaH:

Asi před měsícem a něco jsem procházel tím samým a dostal jsem email s tímto: Please confirm the following figures by email:
- Estimated Net Worth
- Estimated Liquid Net Worth
- Net Income
- Sources of funds

Žádost jsem původně také vyplňoval pomocí stránek Finančníka (díky kluci (tu) ) a částky jsem uvedl podobné, jako v návodu, ale ne všechny stejné, proto si je už nepamatuju. Předtím jsem si to nějak odvodil a vzpomněl, ale stejně jsem to v odpovědi ještě okecal tím, "že už si nepamatuji, co všechno je zahrnuto v každém bodě, tak snad že to pomůže..." a každou částku jsem napsal buď v a nebo mírně z rozsahu, co jsem v přihlášce původně vyplnil. Jednu částku jsem napsal i lehce pod rozsahem, který jsem původně zadal, ale to jen proto, aby to nevypadalo, že jsem postupoval podle nějakého návodu:). Zrovna tak, protože se mě ptali na : Net Income a ne na Annual Net Income (jak je v přihlášce), tak jsem úmysleně v odpovědi uvedl měsíční příjem a ne roční (ještě s dodatkem, že můj příjem silně závisí na tom, kolik peněz potřebuji). Možná to bylo až přehnaně opatrné, ne-li paranoidní, ale nechtěl jsem riskovat, kdyby všichni čehuni vyplňovali přihlášky (žádosti) podle návodu ve Finančníkovi :) . Co se týče zdrojů příjmu, odpověděl jsem živnostník a dále jsem to přifoukl a ze svých koníčků jsem udělal svoji práci, aby to vypadalo, že i v době krize je práce dost - stačí si vybrat.
Asi jsem Ti neodpověděl, pokud po Tobě chtěli pouze ty zdroje čistého jmění, ale jako inspirace by to mohlo stačit, což:)?
Ještě tedy dodám, že mi účet schválili.

Hodně štěstí
James

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

zdravim,
chcem sa opytat ci pre zaciatocika nieje lepsie otvorit si iba Cash account. (na obchodovanie US akcii)
Podla definicie vnom ale nieje poskytovany short selling a volne prostriedky sa obnovia az po 3 dnoch u US akcii. co je dost nevyhodne.

ak je lepsi Reg T margin, kde si mozem jednoducho pozriet ako funguje tento marzovy mechanizmus? ak som to spravne pochopil tak pomocou tohto uctu mozem obchodovat s 4 nasobnym majetkom. da sa to nejak nastavit? rad by som paku nepouzival pripadne iba minimalnu.

Este by som sa rad opytal ako je to s pripisovanim dividend. pripisu sa automaticky na obchodny ucet? su za to nejake poplatky?

Dakujem a prajem uspesny den :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...