Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Dotaz začátečníka: Měl by obchodní plán fungovat v libovolné časové fázi trhu?


Doporučené příspěvky

No tak samozrejme kazdy trh ma urcitou dobu kdy "se neco deje", tj. jsou na scene intradenni obchodnici, kteri tim hybou. A podle me ani zminovane S/R principy nefunguji stejne po celou obchodni seanci. Sice funguji, ale test S/R urovne ve spicce povede k necemu jinemu a bude vypadat jinak nez pul hodiny pred zavirackou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim a prikladam svuj nazor.

Osobne se domnivam, ze problemem neni to jaky pattern pouzivam k obchodu ale predevsim rozpoznat situaci na trhu kdy tento nastroj pouzit. Udelat si analyzu uspesnosti:
- v jakem trhu mi nejlepe funguje, tj trendujici trh, nebo chop
- mam vyrazne lepsi vysledky v dopoledni nebo odpoledni seanci, premarketu, statisticky nejhorsi vysledky prvni pul hodinu
- obchodovat jen do trendu, nebo i protitrend, dle ceho urcuji jaky je trend
- mam spravne nastaveny money management, ten je potreba dle meho nazoru upravovat v zavislosti na aktualni volatilite a samozrejme velikosti uctu
- co se tyka patternu a indikatoru, ja osobne jsem zjistil, ze je potreba nalezt, testovat a obchodovat live. Pokud zjistim, ze mi z nejakeho duvodu nevyhovuje musim neco zmenit.
- zjisteni, ze mi backtest nadelil slusne vysledky ani zdaleka neznamenaji uspesnost OS. Mne to spise pomahalo ucit se rozpoznat co hledam
- velice dulezite je jak bylo na serveru nekolikrat psano, videt trh jako celek, uvedomit si sve silne a slabe stranky a to jak osobni, tak i systemove. Umet vyckat na tu pravou prilezitost a umet ji vyuzit. Neni pri live ani zdaleka samozrejme, ze dokazi vyuzit prilezitost. To je jiste jen v backtestu.

Zjednodusene, zpetne to vse vypada snadno a vidim tady bych.... atd. Ovsem je treba neustale pracovat na tom, aby ta prava strana grafu nadelovala profity s prevahou nad ztratami. Je to dle meho neustale zdokonolovani, vybojovat si ve v tomto dravem svete sve misto dlouhodobe uspesneho tradera vyzaduje mnoho vytrvaslosti, sily, sebepoznani, sebezdokonolovani a uceni. Trhy se mi nikdy neprizpusobily, jen na mne zalezi jak se prizpusobim trhum.
Stale nalezam nove otazky a hledam odpovedi na ne. Je nutne v tom vsem mit system a neprovadet nic chaoticky.
Neuvadim zde jen opakovani toho co jsem kde vycetl, ale problemy ktere mne doprovazi pri tradingu. Mnohe samozrejme zalezi, v jake fazi se trader nachazi. Ja jsem ve fazi, kdy mam jiz hodne za sebou, zaroven jeste vice pred sebou.

romanrak












Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...