Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Manualy


Libic

Doporučené příspěvky

Dobry den,
vzhledem k tomu, ze jsem jiz mnohokrate cetl vetu: poridil jsem si manual, avsak vetsine jsem nerozumel, uvedu svuj nazor na manualy ze vseobecneho hlediska.
Manualu, prirucek, navodu a podobnych publikaci "Jak obchodovat komodity, stocks, options atd" existuji tisice po celem svete. Sazmozrejme kazdy vydavatel VZDY napise, ze jeho manual je ten pravy a jediny, ktery zacatecnika privede k uspechu. Chapu to, protoze cas, ktery autor venoval napsani knihy, naklady s tim spojene, naklady na vyrobu, uskladneni nejsou male. Chapu to, protoze by take bylo smutne, aby autor pochyboval o sve praci. Tedy plati, ze kazda kniha je vzdy ta nejlepsi a spolehat se na doporuceni autora je asi to nejhorsi, co mohu pri vyberu udelat.
Plati nekolik pravidel pro vyber studijni literatury, kterych se muze kazdy drzet, avsak take nemusi a muze jit svoji cestou. Zde jsou:
1] Pokud kupuji knihu od autora, ktery je znamy jen uzke casti ctenaru, ktery ma za sebou jen uzkou historii obchodovani, pak ne vzdy je takova kniha idealni.
2] Je dobre si procist recence na autora. Pokud je dobrych recenci vice jak 90%, pak se jedna zcela jiste o dobrou literaturu. Pokud je spatnych recenzi vice jak 30%, je dobre byt pri nakupu opatrny a redeji se poohlednout po knize, kterou siroka verejnost vseobecne dobre prijala.
3] Nez danou literaturu poridim, je dobre ji rozumet, vedet co kupuji. Kazdy autor, ktery neni prilis kvalitni, neuvede ze sve knihy zcela nic. Je nesmysl, ze by se autor mohl bat, ze mu napady nebo system nekdo ukradne. Pokud autor sdeli casti sveho know-how, tak, aby bylo mozne udelat si obrazek zda-li mu rozumite a nebo ne, avsak neookopirovat system, pak se jedna o dobreho autora.
4] Financni dostupnost literatury je take velmi dobrym hlediskem. Pokud me autor nuti zaplatit mnohonasobne vice, nez je bezna cena srovnatelnych, vseobecne uznavanych autoru, na trhu, pak bych se take ptal, proc platit mnohem vice za neco, o cem nemam ani paru, jen tisice chval, ktere napsal sam autor do reklamy.
5] Obsah knihy musi byt dulezitym voditkem. Je nutne kupovat knihy, kde najdu odpovedi na sve otazky. Kazda kniha ma svuj obsah a pokud hledam knihu, kde dostanu priklady, jak postavit obchodni system, pak se musim divat po knize, ktera takove informace obsahuje, ktera ma takove informace jiz v obsahu a ktera je prave pro tyto informace doporucena verejnosti v recenzich, ktere jsou zpravidla u kazde dobre knihy uvedeny.

Samozrejme kazdy se muze ridit svymi pravidly a kazdy si muze stanovit sve hodnoty. Prave urceni hodnot a priorit zpravidla rozhoduje o uspechu a neuspechu. Kdyz Vam sedlak bude chtit prodat kravu, take Vam ji nejdrive ukaze a urcite neni dobre kupovat kravu od sedlaka, o kterem ve vesnici mluvi mnoho lidi spatne.

Mnoho uspechu vsem!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...