Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Procvičujeme obchodní systém FinWin: Zadání (3) - trh FDAX


Doporučené příspěvky

Ahoj

Ja by som mal len 2 vstupy 9:48 Long a 11:49 Short (skoro 0v) a k tomu dúfam že otázka nie až tak od veci...
Ak by ste obchodovali 11:49 Short, ako by ste si to zapísali do Backtestu? Jeden tick na vstupe alebo výstupe mi nevadí, ale toto ma zaujalo. Vstup 7083, Výstup 7081, PT 50 Euro alebo reálnejšie; Vstup 7082, Výstup 7081,5, PT 12,50 Euro

Dík

PS: A už sa teším na zajtra, čo a prečo by ne/obchodoval Tomáš.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dzindzik ten první vstup máš nesmyslný...zkus se dívat na strukturu swingů...to co si vzal je sice 0v, ale rozhodně ne do trendu. Ten druhý vstup dejme tomu...já ho nevzal, prostě se mi nelíbila situace (cž je ale asi spíš tím, že nejsem 2x agresivní...nicméně to by bylo podle plánu), ale neříkám, že to nešlo vzít...já to viděl zhruba takto P.S. málem bych zapomněl...platný PT dle plánu je shodný s MPLAY co tam mam uváděný.

19537

Link to comment
Sdílet pomocí služby


spec799
Ja mam skusenost ze mensie swingy na 1m grafoch skor matu ako pomahaju, preto pri mojom prvom vstupe bolo pre mna podstatne ze sme nad SR ktoru tam aj mas sam zakreslenu, preto mne to zmysel davalo a stale dava.

Tvoj 1. vstup bol zas pre mna prilis agresivny, Zlyhanie na Low nasledne slabost na Hi, pre mna uz cena v trojuholniku a teda chop.

Ale uprimne mne sa s FinWin moc nedari takze tak :-(
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já s 1min TF nemám vubec zkušenosti co se týče finwinu...dokonce mi to přišlo nudný se proklikávat tolika svícemi až nakonec :)).
Navíc tady nejde o to co nejlépe zobchodovat finwin jako takový...myslím, že jde Tomášovi spíše o to, abychom se my tradeři dokázali řídit plánem a ten tvuj obchod je třeba reálný a logický dle tvých pravidel, ale o to tu vůbec nejde...nicméně i já jsem vstoupil do agresivního 0v to uznávám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 spec799:

Nemyslim ze se da oznacit nejaky obchod nekoho jineho za smyslny ci nesmyslny. Je to jeho vec :) Nemyslim to zle a nechci tu nikomu kazit hru, ale stejne tak bych mohl rict ze obchodovat korekce at uz se tomu rika finwin nebo jakkoli jinak "na case" je celkem zajimava uvaha, zamyslime-li se nad tim,
jak korekce vznika a co ji vyjadruje. Akorat si nejsem jist jestli je to minutovy nebo dvouminutovy timeframe. Bodejt by se ti svicky pozdavaly - tvoje poznamka v grafu... Obchodovat korekce na DAXu na minute, to uz je slusnej hardcore :)

2 All kdo nema data na DAX: Je ucelne se za timto pachtit a ztracet cas s trhem ktery nebudete v nejblizsich letech zcela jiste obchodovat ?

2 TomNes: Neber to jako rypani, tvoje cviceni jsou jiste chvalihodna a urcite velmi prinosna, ale resit korekce na DAXu s novacky... Rozeber NQ,ES... Pomalejsi trhu, princip tech korekci... No nechci ti samozrejme radit, ale sam vydis ze borci maji problem sehnat samotna data, protoze kde kdo jede na nejakem free streamu a je rad kdyz si sezene zakladni data e-mini.

Tak at se dari

Rob

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No ten pojem nesmyslný vyzněl asi trochu agresivněji. Jasně, že každý vidí něco jiného a každému funguje jiný princip. Také bych uvítal NQ / YM pro nás začátečníky, myslím, že Tomáše "navnadili" příspěvky o primitivní fázi trhu a tak hodil dax :D.
Já neobchoduju ani tak korekce, ale to, že finwin patterny, především teda 0/v funguje v trendující fázi trhu a tam si swingy dávám do kupy, ale vím jak si to myslel a rozhodně máš víc zkušeností.

K té první větě - můj problém s 1,2,3,5-time frame je v tom, že často se mi nezdají svíčky a nechápu proč...zkoušel jsem i vyhodnotit tyto pocity a rozhodně je lepší si nevšímat svíček..jejich velikosti (teda až na doji). Ale zase si řikám, jestli jsou range bary, které se mi poměrně líbí, vhodné pro "učení se a nakoukávání". Hlavně z pohledu free softu, zda-li jsou alespoň částečně shodná s realnými daty. :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

a neni nahodou jedno o jaky trh a timeframe jde, nejde spis o to pochopit princip finwinu s poukazanim na zajimave situace a kazdy at si pak z toho vezme, co chce? vam sem priste tomas muze hodit treba ropu na 1-min TF a zakryt casovou a cenovou osu, aby jste meli klid, soustredili se na ukol a nesrotovali tolik nad tim, ze tick je 12.5 eur a ze je to moc drahy :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...