Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: 3 dotazy na trading, které často dostávám..


Doporučené příspěvky

Tomasi, presne o spreadech jsem se chystal Vam napsat. Presne to mi doted neslo do hlavy: ze proc davate tak maly duraz na informaci, ze jste sami nejdrive zacali profitovat na spreadech. Ja uz se placam v intraday treti rok, ale spready, ktere jsem obsolvoval teprve na podzim jen tak "po ceste", me naucily velice rychle vnimat a skutecne prijmout dulezitost tempa trhu, konat sebeposlusne na mentalnich stoplossech a pracovat s PT a to i s multikontrakty. Profituju v nich a uveril jsem. Znovu me to nastartovalo. Nasledne prisel i raketovy posun v intraday. Dokonce jsem premyslel o tom, proc nepoustite lidi do intradennich kurzu az po absolvovani spreadoveho:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim, chcem sa spytat absolventov aj ostatnych kurzoch, opcie, akciove pary, ale aj tych co absolvovali spredy, ze ako sa im dari s odstupom casu, po absolvovani kurzu,
jeden cas davnejsie sa tu dost propagovali opcie, ze su nenarocne casovo a prinasaju pomerne stabilny mensi zisk, a aj akciove pari boli podobne chvilku ospevovane,
tak ako to je teraz, dari sa vam ? ci je to tazsie...
ako sam po absolvovanii emini som bol cely stastny super hned od dalsieho tyzna idem zarabat... a v skutocnosti to bolo niekolko mesiacov bektestov, paper, bektesty, zasa das rok paper, a po akych takych vysledkoch , live, a live to zasa slo minus minus, horko tazko nula, minus minu , nula... proste efekt ziadny a casu co som tomu dal , katastrofa... preto by som radsej presiel fakt na nieco menej narocnejsie kde je naozaj nejaka sanca aj na zisk (len trochu ma zmiatol minuly clanok o intraday vs pozicne obch., kde to bolo polozene na tu istu uroven, tak nievim no), budem vdacny za vase skusenosti diki

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za zajímavý článek Sám jsem nejdříve asi dva roky pokoušel intraday a opce (jen paper), ale nakonec jsem začal spready. Připadalo mi to na začátek nejjednodušší a nejméně rizikové. Teď je obchoduji třetím rokem, ale na intraday si pořád netroufám.
Hlavním důvodem, proč se spready málo obchodují, je imho potřebný počáteční kapitál. Sám považuju za minimum alespoň 20000 USD. Pokud má někdo k dispozici méně než 5000, hledá něco levnějšího a tím pádem bohužel i o hodně riskantnějšího.
Pepa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky myslím, že ve spreadech je start k profitům snazší a rychlejší. (Srovnávám s intraday a opcemi IC). Ne proto, že by se tam nedalo prodělat. Ale jak píše Tomáš, ta časová investice je mnohem menší než u intraday, tak je snazší v začátku vydržet, i kdyby učet zrovna nechtěl lézt hned nahoru. A pokud si člověk platí sezónní gtafy, tak má krom technické analýzy každý obchod podložený i trochou toho fundamentu, což taky není na škodu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj. Se spredy jsem začal obchodovat 28.11.2011. Začal jsem po kurzu u Tomáše a Petra. Jsem někdy dost nedočkavý a tak jsem do toho šel s ostrým účtem bez nějakých testů. Na druhou stranu držím striktní MM a RRR. Obchoduji pouze zrniny a maso, vždy jednu komoditu s různými měsíci dodání. Dělám to při velmi vyčerpávající práci a mám to spíše jako koníček.
Dal jsem si plán zhodnotit účet za 12 měsíců o 60%.
Mám tyto vstupní parametry.
účet u IB
začal jsem s 10 tis. USD
k dnešnímu dni stav účtu 14.200,-USD (open profit)
Celkem obchodů 10 z toho jsou dva otevřené (Lean Hogs a Corn - oba ve slušném profitu). 4 jsem měl ztrátové, ale byly to spíše nováčkovské chyby.

Nemám žádný speciální soft. Využívam pouze MRCI a grafy které nabízí platforma IB. Díky tomu jsem prakticky plně závislý na "price action", které jsem propadl. Doporučuji se přihlásit na odběr news letteru od Joe Rosse, který je asi na price action nejlepší. Dále je zajímavé sledovat blog Petra Podhajského a jeho úvahy o SR úrovních.

Dle mého názoru jde obchodovat intradeně pouze na full time. Je to velmi náročné na koncentraci. Zkušenosti ze spredů jako když najdete. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

naprosto parádní článek,který vystihuje naprosto vše-také se po dvou letech placání v id věnuji spreadum za učelem stabilizace zisků a id jsem posunul na uplně jinou uroven,zvlaště pak v kombinaci s opcemi a to ještě paralelně směrově i nesměrově-naprosto užasné-a to jen díky vám,čisté id pak na forexu a na vyšších tf-takové rozložení portfolia je pak velmi silnou zbraní,takže konstatuji že vše jistě záleží na naturelu,ale vaše zaměření kurzů a jejich postupné slučování je dokonalé!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

spec799 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jenže je zádrhel právě ve výši počátečního
> kapitálu pro spready. Normální člověk co má
> rodinu, hypotéku atp. nemá nárok na to si ten
> kapitál našetřit.
>
> " Milion se vydělává dolar po dolaru. "


nechci spoustet nejaky flame, ale zkus si vzdy misto spojeni "normalni clovek" davat zajmeno ja. spousta veci se pak jevi v uplne jinem svetle :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

richip - též nechci poutat flame, ale co si napsal není tak docela pravda. Je tu dost..možná většina lidí co má deti, hypotéku či jedno z toho + třeba práci na směny a já nevím co ještě a to 10k $ nevyděláš (pokud nemáš v plánu příštích 5let jíst pouze chleba s vodou a "nehrát" na vánoce a svátky)...říkej si co chceš, ale je to tak a sice jsou lidi co říkají, že kdo si nevydělá tuto částku tak v tradingu nemá šanci, ale já tomu zase tak nevěřím...5k už tak hrozné není, to jsou jen 2 roky bez vánoc :)

P.S....kdyby tu nebylo zakázané poskytovat email tak by většina nekonstruktivních příspěvků zmizela (alespoň u mě)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...