Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

kvíz hledej rozdíl


Doporučené příspěvky

Re: Rocni vynos
Vloženo uživatelem: Gordon_Gekko
Datum: May 20, 2012 11:16AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Vážně mě překvapují některé dotazy, zda-li je trading výdělečný. Před 5 lety jsem začínal obchodovat s $10,000.00, dnes běžně obchoduji s 50 EMD kontrakty,
Re: Rocni vynos


Vloženo uživatelem: Gordon_Gekko
Datum: May 20, 2012 11:16AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Navíc ještě kukuřici, tu mám fakt v oblibě, tam tak 25 kontraktů. Občas přihodím 10 TF a 5 DAX. To vše stihnu sledovat a ještě nějaké AAPL, GOOG, FB, AMZN, EXPE, SINA, NTES stocks. Ale platí, že: "Chceš-li by špičkou, musíš trávit tradingem veškerý svůj čas!" Já denně obchoduji 14 hodin, o weekendech trhy analyzuji. Dovolenou jsem neměl 3 roky, ale nevadí mi to, jelikož trading doslova zbožňuji. Nejde o peníze, ale o hru mezi lidmi. Lidé, co vidí za tradingem jen peníze, nepochopili jeho plnou podstatu. Obchoduji pro peníze, ale zároveň hraji tu nejsofistikovanější hru. Obchodník musí být agresivní, být chamtivý a mít strach, v dobrém poměru pokoří burzu jako Jesse Livermore. Ale nikdy nesmí sázet vše na jednu kartu a držet takové množství pozic přes noc!!! Ale nemám problém mít účet zcela exponovaný, naopak to vidím za neefektivní, co není třeba exponovat, patří na běžný účet k útratě. Akcie je možné obchodovat swingově, ale na margin 50 %, jinak v korekci jít cash.

Chci zde ukázat, že potenciál zisků je zde neomezený, záleží jen na vaší fantasii, talentu a odhodlání. Vědět, že bohatí prostě budete!!!


Re: margin initial/maintenance
Vloženo uživatelem: Gordon_Gekko
Datum: February 18, 2012 11:39AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Nováčkům poradím, pokud začínají s 5000 USD, což byl i můj případ, mohou začít obchodovat trhy, kde je max. margin 4000 USD, protože 1000 USD je celkem velký prostor pro ztráty, kde by měl být i nováček profitabilní. Protože pokud budete např. riskovat na trhu E-mini NASDAQ-100 8 ticků, váš stop-loss bude 40 USD čili budete si moct dovolit mít až 25 ztrátových obchodů, pak byste měli ztrátu 1000 USD, ale pokud budete mít i sebejednodušší systém založený např. jen na S/R úrovních, a budete jej dodržovat, věřte mi, že nebudete mít více jak 10 ztrátových obchodů za sebou. A ve výše zmíněném trhu je 40 USD už dostačujících. Já během 1. měsíce díky absolutně nekompromisnímu přístupu zhodnotil počátečních 5000 USD do 6200 USD, a to byl ostrý start absolutního nováčka v reálu. 2. měsíc z 6200 USD do 8000 USD. 3. měsíc z 8000 USD do 9600 USD. 4. měsíc jsem začal obchodovat 2 kontrakty a objevil jsem cestu do království dolarů - je to o kontraktech.
Re: klouzavý průměr + support/resistance
Vloženo uživatelem: Gordon_Gekko
Datum: February 18, 2012 11:09AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Ještě bych doplnil, že mnohdy se vyplatí sledovat trhy prakticky po celý rok, protože některé trhy reagují vždy dost podobně na určité období, určitou dobu, například zlato se chová dost často podobně v rámci obchodního dne, tím myslím, že v určitý čas vystoupá, pak klesá a pak stoupá, ale to ať si zjistí každý sám. Neplatí to opět na 100 %, ale někdy se dá těžit jen na obchodních hodinách, kdy zrovna obchodujete. Sám Larry Williams si vysledoval trh, jak se který den v týdnu chová. Někdy se také ani nevyplatí daný den obchodovat. Ale nemyslím si, že by byl vysloveně nějaký systém špatný, z těch obecně známých či trochu upravených, po pravdě záleží na jiných faktorech úspěšnosti, které jsem zmínil výše. Mnoho lidí řeší výstupy, já je po pravdě nikdy moc neřešil a neřeším, vždy jej posouvám pod low, nebo nad high výraznějšího pohybu. A ano, občas mě to vyhodí v 1/3 trendu, jindy až na samém konci. A i tak můj způsob vstupů, někdy si ani neškrtnu a trh zasáhne oba moje příkazy, jindy to prostě klapne dokonale. Ale je to o tréninku a trochu citu. Já říkám, že podstatné je cvičit např. na super-levném trhu E-mini NASDAQ-100, protože papír snese hodně, a demo účet taky. Bohužel učit se dá vždy až na reálu, protože pak je vše tak jak bude i v budoucnu, s tím se musí každý nováček smířit, že až se vyhrabe z papíru k reálu, zjistí, že vlastně vůbec nic neumí, bude pracovat strach, chamtivost a zbrklost. I já od samého začátku NEBYL hned 2 obchody úspěšný, ale protože jsem obchodoval pouze se stop-lossem 40 USD, strach nebyl tak veliký, měl jsem plán, filtroval jsem vstupy a začal jsem na 5-min bar chart grafu. Vždy jsem měl jen málo neúspěšných obchodů, protože jsem fakt šel po absolutní jistotě, což vám přidá na sebevědomí do budoucna. Bral jsem třeba jen obchody, kde byl S/R alespoň o 5 dotecích na úroveň téměř stejné ceny. Pak většinou obchod vycházel na 90 %.


Re: Diskuze k článku: Život tradera v Algarve: report #2 - příprava na trading
Vloženo uživatelem: Gordon Gekko
Datum: March 2, 2010 02:08PM
Statut uživatele:

Dobrý den všem a zejména Tomášovi,

chci přispět k diskuzi ohledně výnosnoti pozičního obchodování a možnosti začít live to, co nás učí Tomáš s Petrem. Osobně jsem v roce 2009 absolvoval všechny semináře a nakonec jsem došel k podobnému závěru jako Tomáš - tj. obchodování věnovat méně času s pravidelnou distribucí zisků a hlavně být v klidu...

Začal jsem tedy s OPCEMI live a vynechal jsem zatím INTRADAY. Vím, že zhodnocení v ID by bylo vyšší, ale moje výsledky v opcích po 6 měsících live mě naprosto stačí. Na semináři nám bylo řečeno, že máme očekávat zhodnocení cca 30% - 60% ročne. Jak ale uvedl Tomáš, tak díky position sizingu jsem již po 6 měsících v zisku 50% z původně investovaného kapitálu. Pokud by tento trend vydržel i následujících 6 měsíců, tak mě čeká 100%za rok!!!

Moje cesta je taková, že jsem začal se strategiemi Tomáše a Petra, ke kterým si dnes již vytvářím své vlastní alternativy strategií na atypické IC dle výše kreditů a počtu dní do expirace. Samozřejme, že cítím potřebu diverzifikace a rozložení rizik, takže velice vítám aktivitu Toma a Petra a velice se těším, že brzy připraví i seminář na zmiňované Akciové Spready! Mohu garantovat svoji účast, i kdyby byl v Portugalsku :-)
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...