Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodní systém FinWin: Jaké další trhy pro odpolední daytrading?


Doporučené příspěvky

QM se obchodovat dá velmi dobře, má proti CL výhodu i v tom, že se dají použít pro lepší řízení tradu 2 kontrakty, skluz nebývá větší než 2 ticky, kromě některých rychlých spiků. Stoploss ovšem používám vyšší, 0,3 až 0,4 bodu. Lepší je jít v současné době do tradu, pokud premarket udělá alespoň 0,8 bodu, obvykle potom do protisměru, když trh napoví.
S Market Profile mám v ropě poměrně slušnou úspěšnost, pokud se zrovna nezblázní-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V principu souhlasím, ale shodou okolností jsem se zrovna v pátek rozhodl, že si QM pro daytrading zakážu.

Je to kvůli slipu. Mám systém, kdy mi u ropy stačí SL 0,15 bodu. Vzhledem k jiné velikosti ticku a průměrnému slipu (u QM) víc než 1 tick při vyplnění Stop příkazu vyjde zasažení SL skoro na 100$. Oproti tomu celá ropa skluz téměř nemá a SL vyjde na 154 $. Poměr QM:CL při SL je tedy cca 2:3. Oproti tomu při zasažení PT odpovídá poměr hodnotě bodu 1:2. Tím se mi u malé ropy snižuje RRR a systém už není tak dobrý.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nezapomínejme na hlavní měny na Globexu. 6A Australský dolar, 6B Britská libra, 6E Euro ... atd. Tyto trhy mají odpoledne oproti prezentovaným drtivé volume i volatilitu a i pěkně trendují.
Navíc je možné je obchodovat od rána do večera, takže nejsme vázáni časem. (jen dopoledne je třeba zvýšit timeframe)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny tradery,
Nejsem na těchto stránkách poprvé, ale rozhodně jsem začátečník.
Chtěl bych se zeptat, proč (alespoň mi to tak přijde) že se spíš obchodují indexy, než komodity jako takové?
Mě se třeba od začátku líbí trh kukuřice. Ale to je spíše jen z podstaty že mám rád kukuřici :) Ale teď když jí backtestuji tak mi i vyhovuje i svojí volatilitou. i když někdy má období že je několik dnů téměř neustále plus mínus v chopu, přestože volume je v pořádku. Tak mě napadá že indexy mohou mít možná výhodu v tom že se pohybují solidně přes celý rok, nehledě na sezóní vlivy jednotlivých komodit, je to tak? Po pravdě spíš hádám.
Jaké jsou tedy výhody indexů tipu Russell atp oproti klasickým komoditním trhům jako kukuřice, káva, cukr..?
Zajímá mě to z hlediska intradenních obchodů.

Děkuji za každý názor.

Hezký zbytek dne a ještě hezčí equity přeje

Blender

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za odpověď.

Ještě bych doplnil jednu otázku:

Proč se těmto akciovým indexům neříká spíše "komoditní indexy" to potom na mě působí tak ,že už to nemá s komoditami nic společného, nebo je ten samotný index považován za komoditu? vždyt už právě podstata názvu futures odkazuje na budoucnost, čili termín dodání.

Rozhodně se nechci šťourat ve slovíčkách, jen by měto zajímalo, protože nějaký z indexů bych nejspíš zařadil do portfolia k té kukuřici:) a kdo ví, třeba nakonec nechám kukuřici kukuřicí a ponechám si jen index.

Ať se daří , Michal




Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...