Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Tipy k intradennímu obchodování 5/2013


Doporučené příspěvky

Parádní článek, díky.

Zrovna včera jsem to psal ve VIP fóru intermarket a volume analýzu. Pokud indexy pořád vytvářejí nová HIGH (na vyším TF jde vidět jasně uptrend), shortovat z těchto HIGH je dost rizikové. V takové dny je kolikrát lepší přepnout na režim - beru longy pouze se silných S/R. Jsou dny, kdy žádný obchod nebude (viz. článek a poslední screen), ale případné long obchody mají docela silný potenciál.
A tohle nemám úplně ze svojí hlavy, Petr se o tom už někde zmínil (asi na kurzu) :).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře děkuji za řadu naprosto skvělých článků jejichž hodnotu si doufám uvědomuje čím dál víc traderů. V článku máte ukázku z 9.5 a u ES doporučujete konzervativnější vstupy. Ve srovnání ES a TF je jasně vidět, že TF se po odrazu vydal Long bez větších korekcí. Toto je viditelné na 3min grafu. Sám obchoduji TF 1min s tím, že sleduji situaci na více timeframech. Situace na 1min může být často nepřehledná, ale právě v případech který uvádíte (trh se odrazí ihned do Long) využívám právě 1min, kde jsou jemnější informace, které jsou pro mě v danou chvíli důležité. Na PrtSc mám zakreslené možné vstupy z pohledu mého obchodního plánu. Rozpoznání typu trhu ve kterém se aktuálně pohybuji bylo pro mě jedním z největších "objevů". Rozděluji trhy do několika typů a podle typu trhu volím strategii. Děkuji :-) Dan

23573

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dan123 Napsal:
-------------------------------------------------------
>
> Rozpoznání typu trhu ve kterém se aktuálně
> pohybuji bylo pro mě jedním z největších "objevů".
> Rozděluji trhy do několika typů a podle typu trhu
> volím strategii.
>
> Děkuji :-)
>
> Dan


Jaký používáš typy dnů? Z market profilu nebo nějaký speciální vlastní?

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: paveln

Typ trhu určuji pouze na základě Price action. Před seancí si připravuji S/R úrovně a dopředu se připravuji na to, co budu dělat jestliže se trh k dané S/R dostane. Je to samozřejmě hodně zjednodušený pohled. Cílem je mít připravený plán co budu dělat.

Zpětně není problém rozpoznat o jaký typ trhu se jedná, jestli byl trend nebo range. Já se spíše zaměřuji na rozpoznání aktuálního typu trhu tj. co se právě teď děje. Například včera 16.5.2013 byl podle mého pohledu trh v range cca do 16:50 pak došlo k proražení. To je pro mě důležité, kdy se mění struktura trhu (přechází z jednoho typu do druhého) a jak se v takové situaci zachovám z předpřipraveného plánu.


Dan


Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...