Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Mám na trading mnohem méně času, než bych si představoval


Doporučené příspěvky

Dobrý deň.

Ja som čas trávený tradingu riešil tak, že jednoducho som zostával v kancelárii v práci dlhšie a riešil som trading. Možnosť zostáť v kancelárii prakticky 24hod denne využívam aj na LIVE trading. Proste o 15:00 vypnem a venujem sa tradingu do cca 17:30. Zatiaľ to tak ide. Tradingu a veciam okolo toho som denne venoval veľa času a mnohokrát som zostával v kancelárii do cca 22:00-23:00 hod. Mojím plánom je pomocou intradenného obchodovania prejsť najprv na 2 kontrakty (obchodujem YM s 1, aj keď by mi kapitál dovolil aj s dvoma ale zatiaľ si zvýkam na straty) a potom by som sa chcel orientovať na spready kvôli časovej náročnosti. Ale to až pri dosiahnutí vyššieho kapitálu. Aj to je jedna z možnosti

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky se podělím o mé změny v životě tykající se času na trading. V roce 2012 jsem absolvoval pár živých kurzu Tomáše a Petra , po večerech studoval trading a chvílí sledoval i live trhy v kanceláři . Živil jsem se internetovým prodejem zboží , ale prostě jsem se nedokázal plně soustředit na oba směry najednou,proto jsem si pronajal další kancelář kde jsem se dopoledne věnoval pouze tradingu . Přesto jsem měl hlavu plnou věci které jsem musel odpoledne udělat ve firmě . V dubnu letošního roku jsem se rozhodl prodat eshopy a plně se věnovat tradingu. Prostě dělat 2 věci najednou není pro mně. Mé první krůčky full time tradera můžete sledovat v mém vlákně zde na finančníkovi .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

já jsem se vydala cestou zásadních organizačních změn. Při plném úvazku v práci jsem už neměla energii věnovat se po večerech tradingu. Tak jsem si alespoň nastřádala potřebný kapitál a pak jsem si našla jinou práci, kde můžu pracovat na částečný úvazek, vydělat si tolik, kolik potřebuji na živobytí, a k tomu mít dostatek hodin týdně pro práci na tradingu.

Takže otázku vytvoření dostatečného časového prostoru na trading jsem vyřešila. Teď začínám řešit další téma - jak se disciplinovat v tom, abych toho času dokázala efektivně využít a posouvala se nějakým rozumným tempem vpřed. To se mi zdá snad ještě těžší než si ten časový prostor vytvořit. Ale už na tom začínám pracovat, tak snad to půjde. :-)

Přeji hodně štěstí všem,
Martina

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslim, ze tohle tema je daleko zasadnejsi, nez si dokazeme predstavit. Odviji se od toho vsechno ostatni. Ja to vyresil nasledujicim zpusobem. Tak vysoky kapital na to, abych si mohl vybrat napr spready, nemam, tudiz jsem si vybral intradenni trading. Pri plnem uvazku v zamestnani sice jde obchodovat po vecerech, zkusil jsem si to. Ale zaprve je vecer daleko min prilezitosti nez odpoledne a navic vydrzet se koncentrovat az do vecera po celem dni v praci... neni to vubec jednoduche. Tak jsem se rozhodl pro zmenu zamestnani. Byl jsem smireny s tim, ze vezmu i malo placenou praci mimo obor, ale takovou, kde budu moct obchodovat odpoledne. Nakonec jsem preci nasel neco v oboru, ale domluvil jsem si flexibilni pracovni dobu a muzu tak 3x v tydnu skoncit v 14:00. To mi bohate staci k tradingu od 15:30 do 18:00.
Kdo nema kapital, moznosti ubyvaji. Bude muset nest obeti, casu je malo, ale da se to vyresit, aspon kratkodobe. Pokud to, co chcete delat, neskloubite se soucasnou praci, stoji za uvahu, zmenit zamestnavatele. Kazdy by chtel mit stale sve "jistoty" a zaroven se poohlizet po dalsich prilezitostech, ale nekdy se holt musi zariskovat a jit si za svym.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"jak se disciplinovat v tom, abych toho času dokázala efektivně využít a posouvala se nějakým rozumným tempem vpřed"

To je prave ono, nejhorsi je kdyz uz to vypada ze bylo vyzkouseno vsechno a stale nic....tedy stagnace na miste. Neuspech ci ztraty samozrejme boli, ale stagnovani je jeste horsi... Je potreba byt i dostatecne flexibilni. Nekdy je potreba opustit slepou ulicku nez tvrdohlave jet porad to svoje (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
já jsem také změnil zaměstnání. Dřív jsem pracoval jako projektový manažer ve webdesignové firmě. Jenže v takové firmě neradi vidí, abych se v 15:00 vytratil, abych byl alespoň v 16:00 doma u PC.
Takže jsem šel pracovat do tátovo firmy. Opravujeme a stavíme nové střechy. Nyní je otec v důchodu a firmu řídím já. Snažím se to vše korigovat tak, abych měl čas na trading. Sice mne tato práce moc nebaví, ale mám čas a mohu si dovolit i větší kapitál. Takže já jsem z obleku přešel do montérek, ale nemusím nikoho poslouchat, že už jdu zase domu... :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Čas je nejdražší komodita. A proto je třeba s ním tak zacházet. Pro mne to znamená přesně si plánovat co a kdy udělám. Nejvíc se mi osvědčilo elektronické plánování, dříve do PDA, dnes tablet, mezi tím jsem vyzkoušel klasické diáře (TDK), možností je spoustu, co komu vyhovuje, včetně chytrých telefonů, nebo aplikací na Googlu (a máte to zadarmo). Od rána od osmi do desíti večer tak předem vím, co mě čeká a co musím udělat. Dnes, zítra, za týden ...
Když mě k plánování času před téměř dvaceti lety nutili "amíci" ve firmě, pokládal jsem to za zbytečnou buzeraci. Od té doby jsem jim dal nesčetněkrát za pravdu, že mi to ušetří spoustu času, zbytečné práce a stresu. Je to jednoduché a neskutečně efektivní.

Tak do toho, já už mám času dost ;)

H.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny,

po absolvování asi třech kurzů (základy obchodování, e-mini 1 a e-mini 2) jsem se na trading připravoval cca 3 roky. Někdy bylo více času, někdy méně, ale vyčlenil jsem pravidelně tak 20 hodin týdně, možná i víc. Tzn. projížděl jsem finančníka křížem krážem, přečetl opakovaně několik knih a po večerech až do noci prováděl první backtesty. Vzpomínám si, že jsem jeden čas, tzn. několik týdnů až měsíců chodil spát kvůli backtestu tak pozdě nad ránem, až jsem si začal všímat prvních negativních příznaků na zdraví. Včas jsem tedy lehce zvolnil. Věděl jsem ale, že v jiné době během dne mi času a klidu stejně moc nezbývá - rodina a dvě malé děti, práce mimo domov. Takže jsem začal s nočním backtestem končit zhruba kolem půlnoci, což mně již s ohledem na dostatečný odpočinek vyhovovalo. Necelý rok jsem strávil na SIMu a teď jsem prvních několik měsíců LIVE. Ani nevíte přátelé, jak moc si vážím toho, že mně rodina ten prostor dává každý den. Moc si přeji, abych jim díky tradingu ten čas jednou vynahradil. Večer, když rodina již spí, již většinou trading nechávám spát také a věnuji se pouze osobnímu rozvoji a své psychologii. Jak to tak bývá, jistil jsem, že bez práce na této oblasti to dám velmi těžce. O to více mne to ale chytlo a baví. Všem přeji, aby si to časově prima poskládali a dařilo se jim.

A velké poděkovaní přikládám pro Tomáše a Petra!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc moc se mi líbí příspěvek od baumgdav, je to mnohem hlubší téma a je o volbě.

Jasně, že můžeme provádět různou logistiku, kupovat si diáře a elektronické diáře, tu ubrat hodinu a tam vyšetřit, ale ve výsledku je to téma mezi nebem a zemí, téma osobní hojnosti a to nejen po stránce hmotné. Téma, zda si vůbec dokážeme hojnost dopřát nebo budeme lpět na "jistotách". A věřte, že píši z vlastní zkušenosti. Pokud je vám 40, běžíte krysí závod se čtyřmi dětmi a tradičním myšlením o penězích jako o život a "ušetříte" chvíli času, jdete se vyčůrat. Tam není místo na koketování s tradingem, tam musíte těžce zariskovat. Ale zaplať pánbu vás ta situace dovede přímo k jádru věci:

Pokud si chcete tradingem přivydělat, kupte si nový diář.
Pokud chcete tradingem dorůst k osobní zralosti a užívat si svobodu bytí, možná si někteří koupíte nový diář, ale nakonec, se budete muset rozhodnout a něčeho vzdát, prostě si vybrat, bez záruky co přijde - tak jak píše Tomáš ve svém článku.

:)
slávule

p.s. Dík Tomášovi a Petrovi!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...